GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  POVESTE

FOTO + VIDEO "Nebunul" Badr Hari » Povestea halucinantă a omului căruia Moroșanu i-a promis că o să-l mănînce de viu

Articol de GSP - Publicat marti, 21 aprilie 2015 12:36

Vine din Maroc și este unul dintre cei mai controversați luptători din vechiul K-1. Este vorba despre Badr Hari, cel mai atrăgător produs de marketing al circuitului.

Supranumit "Băiatul Rău", luptătorul n-a ieșit în evidență doar prin agresivitatea din ring, ci și prin problemele din afara sălii de sport.

I-a furat soția fostului mare star al naționalei Olandei, Ruud Gullit, și a făcut închisoare pentru că a bătut un milionar în club. Badr Hari a acceptat provocarea lui Cătălin Moroșanu în timpul unei gale organizate în Dubai și se vor înfrunta cel mai probabil în luna mai.

„Lupţi şi lupţi din nou, iar visul tău este să devii cel mai bun. Nu cred că am devenit doar cel mai bun, dar am ajuns şi luptătorul despre care se vorbeşte cel mai mult în lume”, se descrie Badr Hari, omul care are cea mai mare rată de KO-uri din epoca modernă a acestui sport, de 80%

Practic 4 din 5 lupte în K-1 au fost cîștigate înainte de limită, iar numele trimise la podea nu sînt deloc mici: Semmy Schilt, Gokhan Saki, Alistair Overeem, Errol Zimmerman, Glaube Feitosa, Ray Sefo și Peter Aerts.

Ceea ce a făcut cu acești luptători i-a promis și lui Moroșanu cînd s-au întîlnit la Dubai: "Eu nu mănînc adversari, eu îi fac KO".

Adio Școală la 17 ani

Născut în 1984 într-un cartier al Amsterdamului de Est, Badr și-a pus mănușile în mîini pe cînd avea doar 7 ani și a ajuns rapid sub comanda legendarului Thom Harinck, fondatorul Chakuriki Gym.

Pe cînd avea 16 ani se lupta deja la profesioniști, iar în 2003 a ajuns destul de folosit de cunoscători ai fenomenului. Cu doar cîteva zile înainte acceptase un duel cu Alexey Ignashov, care pe atunci era în TOP 3 în lume.

A pierdut, foarte clar, prin KO, însă toți îi prevedeau un viitor strălucit. Lumea îi aprecia curajul și determinarea. Luptase contra unui adversar mai greu cu 20 de kilograme decît el.

A fost un talent incredibil. Învăţa incredibil de repede. Un diamant care doar trebuia şlefuit, aşa că am lucrat foarte atent cu el”, a povestit Harinck, cel care i-a fost mentor pentru aproape 6 ani.

Badr Hari a fost mereu un rebel și a făcut tot ce și-a dorit. La 17 ani a abandonat școala și s-a dedicat luptelor. Totul sau nimic: „Nu aveam asigurare medicală, nu-mi permiteam să fac nimic, familia nu avea vreun venit stabil. Mi-a fost foarte greu”, a povestit „Băiatul de aur al Marocului”, care locuieşte acum într-un penthouse din zona rezidenţială a Amsterdamului, conduce un Lamborghini şi este prieten la cataramă cu vedetele lui Real Madrid, Cristiano Ronaldo şi Karim Benzema.

Huiduit ÎN OLANDA

Meciul cu Ignashov a fost rampa de lansare a lui Hari, al cărui nume a depășit granițele Olandei și a ajuns în atenția tuturor, inclusiv a japonezilor din K-1. La primul meci de la Amsterdam al său au asistat și părinții. Din nou, marocanul era învins de Stefan Leko după o lovitură de picior năucitoare.

A încercat să mulțumească publicului pentru susținere, însă cei 20.000 de oameni l-au huiduit. Deși reprezenta Olanda, fanii nu îl plăceau. A fost momentul de cotitură: „Am fost terminat după acel meci”, a spus acesta, care s-a schimbat definitiv.

A renunțat la antrenor și a decis să reprezinte Marocul. Șase luni mai tîrziu a venit timpul revanșei din Tokyo. Hari s-a impus printr-un procedeu asemănător și și-a făcut debutul în liga mare. A devenit cel mai tînăr sportiv care a participat într-un turneu final K-1 la categoria grea. Al doilea în acest top este românul Raul Cătinaș.

Astfel, Hari a ajuns să-și cîștige tot mai mulți fani. Mulți dintre veterani ai circuitului K-1 au trebuit să se recunoască învinși de copilul teribil din Maroc, iar la 24 de ani acesta a ajuns să lupte în marea finală K-1 de la Yokohama.

În drumul său spre coroana de lauri i-a făcut KO pe Hong Man Choi, Peter Aerts şi Errol Zimmerman. În duelul decisiv cu Remy Bonjasky, Hari a avut o ieşire extrem de nervoasă şi l-a lovit pe surinamez cînd acesta era la podea, fiind descalificat. În următorul an, Hari a obţinut numai victorii prin KO, dar a ratat din nou şansa de a deveni campion mondial, pierzînd finala cu Semmy Schilt, cel pe care îl învinsese înainte de limită cu numai câteva luni înainte.

S-a izolat un an

Un moment controversat din cariera lui Badr Hari a avut loc la Amsterdam, în 2010, cînd s-a făcut remarcat printr-un gest nesportiv. L-a lovit cu piciorul în cap de Hesdy Gerges în timp ce acesta era la podea. Promoția respectivă a decis să-l suspende pentru un an.

După acest meci a stat izolat, acasă, în Maroc, în Kenitra, locul de baștină al părinților.

„Nu am vrut să vorbesc cu nimeni în acea perioadă, însă ziarele continuau să spună Badr face asta, Badr face aia. I-am lăsat să scrie ce vor”, a explicat luptătorul.

„Şi eu am fost şocat după aceea. Poate că eram prea mîndru şi arogant să admit asta. Eram Badr, cum să îmi spună cineva ce să fac. Nimeni nu avea nici o valoare pentru mine”, a spus acesta la cîţiva ani distanţă după episodul Gerges. Carisma sa îi cucerise însă definitiv atît pe fani, cît şi mass-media. Controversele din jurul său atrăgeau pe toată lumea.

Nu se poate controla

Din 2006 și pînă acum Hari a fost arestat în repetate rînduri din cauza mai multor conflicte spontane, majoritatea din cluburi:

„Era o furtună nu doar în capul meu, peste tot în corp, îmi pierdeam răbdarea imediat. Ca o explozie, haos şi gălăgie. Deveneam orb”, spunea acesta în 2012. Însă, la scurt timp, iese din nou în evidenţă după ce i-a provocat leziuni grave unui milionar olandez în timpul unui festival de muzică.

La cîteva zile s-a predat poliţiei şi următoarele luni şi le-a petrecut la închisoare, revenind în ring abia în primăvara lui 2013, în finala K-1 de la Zagreb. A continuat însă să facă senzaţie în afara ringului, iar orice apariţie a sa a creat valuri în presă.

A avut o relaţie cu Estelle Cruyff, nepoata legendarului fotbalist olandez, cea care pînă atunci fusese soţia unui alt mare fotbalist, Ruud Gullit. Pe străzile Amsterdamului conduce un Lamborghini şi este prieten la cataramă cu preşedintele Ceceniei, Ramzan Kadîrov.

Citește și: VIDEO Nebunie în Dubai! Badr Hari și Moroșanu și-au aruncat cuvinte grele: "Te voi mînca de viu!" » Detaliile meciului care ar putea avea loc la București

91 de KO are Badr Hari în carieră (117 meciuri - 105 victorii - 12 înfrîngeri)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
1438076939836219
Cristi Gi'că  •  22 Aprilie 2015, 23:05

sansele de victoirie ale lui Catalin sunt foarte mici, incerc sa fiu rezervat si sa nu ma avant in declaratii, dar numele grele facute KO de catre Badr Hari il fac favboritul no.1 indiferent de pregatirea lui fizica din 2013 incoace... respect lui Catalin deoarece vrea sa demonstrez epublicului ca are cojones sa se bata cu cel mai vehiculat nume din fostul circuit K1

xnread
xnread  •  21 Aprilie 2015, 18:27

..un interlop de tipul ,,Mocromafia'' termenul utilizat pentru sindicatul alogen (magrebian) care reprezinta unul din flagelel raului nascut dintr-o politica imigrationista iresponsabila a fostelor elite olandeze.O problema subliniata de catre dl inginer aeronautic JanMaat(inca din anii '80) si dl prof Fortuijn aducandu-i sfarsitul d-lui regizor Van Gogh:-)..cat despre venituri nesigure Regatul Olandez cunoaste legea ajutorarii sociale/Algemene Bijstandswet(ABW) inca din 1854 fiind remodelata-n 1963 cat si asigurarile(renumerare) de somaj/accidente sau batranete ( WW, WAO, AOW,etc)..:-)..un fost politician de stanga olandez si doctor de casa (dl Rob Oudkerk) a stiut cum sa-i eticheteze..;-)

rolololol
rolololol  •  21 Aprilie 2015, 17:11
Postat de onduku pe 21 Aprilie 2015, 14:07

E dopat acest Hari. Numai citeste in presa despre el. Se injecteaza in ultimul hal. Morosanu nu este in liga lui, dar daca marocanul nu revine la forma din 2012 pai atunci are sanse romanul nostru. Catalin este un sportiv care a progresat enorm si este la ora actuala in primii 15 grei ai lumii. Este un luptator respectabil.

ba baiatule astia danseaza 3 reprize de 3 minute iar boxerii au 12 reprize esti cu capul? ma lasi nici nu se compara, orice boxer respectabil da de pamant cu toti "campionii" astora

Vezi toate comentariile (12)
Comentează