GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PRESA INTERNAȚIONALĂ

France Football, analiză detaliată asupra fotbalului românesc: "O enciclopedie în trei volume n-ar ajunge să cuprindă toate neajunsurile fotbalului românesc"

Foto: rfi.ro/Vasile Damian
Foto: rfi.ro/Vasile Damian

Articol de GSP - Publicat joi, 12 mai 2016 09:26

Revista săptămânală France Football a realizat o amplă analiză a fotbalului românesc, în patru pagini, cu titlul "Să uităm trecutul..."

Francezii relatează pe larg despre problemele din fotbalul românesc, de la cluburile cu probleme financiare grave, până la lipsa spectatorilor de pe stadioane.

"Doar Steaua şi « clubul-academie » al lui Gică Hagi, FC Viitorul, au scăpat de mustrările Federaţiei române de fotbal. Problema în România este că fotbalul de club o duce prost(...)

Până şi proaspăt noua campioană a României, Astra Giurgiu, riscă să aibă probleme. Patronul clubului, Ioan Niculae, a treai avere din România şi a 1372 din lume potrivit clasamentului Forbes, e bănuit că a deturnat subvenţii europene şi că a semnat contracte gaziere mai mult sau mai puţin veroase.

In aceste condiţii, în actualul sezon, jucătorilor de la Astra nu li s-au plătit tot timpul salariile – un mare clasic în mai toate cluburile româneşti – iar colac peste pupăză, antrenorul echipei a fost suspendat după ce a fost prins făcând pariuri ilegale pe meciuri interne şi internaţionale", scriu jurnaliștii de la France Football, conform rfi.ro.

Printre schimbările pozitive care au avut loc în fotbalul românesc, francezii remarcă schimbările de la conducerea LPF și FRF. Numirile lui Gino Iorgulescu și a lui Răzvan Burleanu anunță, în opinia celor de la France Football, începutul unei noi ere în fotbalul românesc.

România și Franța vor juca în meciul de deschidere de la EURO 2016, pe data de 10 iunie, pe Stade de France.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
chromophobia
chromophobia  •  12 Mai 2016, 12:33

Rad toti de noi.La noi e un haos in general.Sunt toate lucrurile aranjate,e o mafie in lant exact ca in filmele cu mafia italiana.Nu suport neamul francez,sper sa-i batem pe 10 iunie

Vezi toate comentariile (1)
Comentează