GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  FUTSAL

Suntem tari la futsal! Performanță istorică pentru echipa din România: e în optimile Ligii Campionilor!

Bucuria celor de la United Galați, după calificarea în optimile Ligii Campionilor // foto: captură Facebook @ Club Sportiv United Galati
Bucuria celor de la United Galați, după calificarea în optimile Ligii Campionilor // foto: captură Facebook @ Club Sportiv United Galati

Articol de GSP - Publicat marti, 19 ianuarie 2021 13:43 / Actualizat marti, 19 ianuarie 2021 14:12

Echipa de futsal United Galați, campioana României, a reușit o performanță remarcabilă: s-a calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor!

United Galați va reprezenta România în optimile de finală ale Ligii campionilor la futsal, după ce a trecut în faza „16-imilor” de Rekord Bielsko-Biala (6-3), campioana Poloniei în ultimele 4 sezoane!

Gălățenii au dat toate calculele peste cap, casele de pariuri văzând-o pe Bielsko-Biala drept favorită certă înainte de confruntarea din Polonia. Omul meciului a fost Daniel Araujo, cu 5 goluri dintre cele 6 ale echipei din România. Cealaltă reușită îi aparție lui Florin Ignat. Pentru gazde au punctat Poplawski (minutele 10 și 20) și Biel, în minutul 38.

CS United Galați, în optimile Ligii Campionilor

United Galați își va afla adversara din optimi joi, 21 ianuarie, când UEFA va găzdui tragerea la sorți. Celelalte echipe din faza optimilor sunt Barcelona (Spania), Inter FS (Spania), Sporting (Portugalia), Kairat (Kazahstan), Benfica (Portugalia), KPRF (Rusia), UGRA (Rusia), Aktobe (Kazahstan), Dobovec (Slovenia), Kherson (Ucraina), Chrudim (Republica Cehă), Vytis (Lituania), Olmissum (Croația), BRFV (Ungaria) și ACCS (Franța).

Rekord Bielsko-Biala - United Galați 3-6

Bielsko-Biala: Nawrat - Surmiak, Alex Viana, Korpela, Janovsky 
Rezerve: Burzej, Mura, Twarkowski, Hutyra, Biel, Ribeiro, Poplawski, Budniak, Marek 
Antrenor: Andrzej Szlapa

United Galați: Dinicuță - Burdujel, Tacot, Cireș, Araujo 
Rezerve: Cojocaru, Arhire, Crăciun, Ignat, Petică, Boșneagă 
Antrenor principal: Florin Ignat 
Antrenor secund: Viorel Cojoc 
Antrenor de portari: Alexandru Tănăsilă

  • Meciul s-a desfășurat în Sala Polivalentă „Pod Debowcem” din Bielsko-Biala.

VIDEO. Bucuria celor de la United Galați după calificarea în optimi

UNITED, ÎN 8-IMILE UEFA FUTSAL CHAMPIONS LEAGUE

Bucuria de după succesul din Polonia este inegalabilă. Bravo, băieți, SUNTEM MÂNDRI DE VOI! ❤ #Futsal #UCLFutsal #RekordUnited

Publicată de Club Sportiv United Galati pe Sâmbătă, 16 ianuarie 2021

VIDEO. Rezumatul meciului Rekord Bielsko-Biala - United Galați 3-6

Citește mai multe știri din sporturi:

Nervi întinși la maximum la Australian Open » Ce le-au cerut organizatorii Simonei Halep și Serenei Williams

Handbal. Franța, Portugalia și Suedia au obținut a treia victorie la Mondiale și merg în grupele principale

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
briceag
briceag  •  19 Ianuarie 2021, 17:03
Postat de iosif_2021 pe 19 Ianuarie 2021, 14:27

Ramură de nișă a fotbalului, neimportantă - la fel ca fotbalul feminin și fotbalul de plajă. În afară de rudele și prietenii jucătorilor nu interesează pe nimeni.

Asta-i parerea ta! Fotbalul de sala e mult mai important si decat fotbalul pe plaja. Minifotbalul lui Razvan nu exista, cat despre fotbal feminin acesta ar trebui sa nu existe.

briceag
briceag  •  19 Ianuarie 2021, 17:02
Postat de mattteo pe 19 Ianuarie 2021, 15:04

Era un jucator la Otelul Galati, moldovean, Cristian Obada, unul dintre cei mai buni din lume la sportul asta. Cred ca a plecat la Baia Mare. L-am vazut jucand si sincer, chiar si pe teren mare ar fi extraordinar, cel putin la echipe de la noi din campionat gen Sepsi sau Iasi. Sunt sigur ca ar avea sa ii plateasca 5-6.ooo salariu pe luna. Cu nationala Moldovei a fost foarte aproape sa se califice la Campionatul Mondial de futsal, a fost unul dintre golgheterii prelimiariilor europene de calificare, a dat si goluri Angliei. Are viteza si e si puternic, bataios, e in genul lui Jean Vladoiu, dar pe extrema stanga, mult mai rapid decat un Florinel coman de exemplu. Stiu ca Sumudica il facuse pe Boldrin foarte bun la Astra dupa ce jucase in sala. La 28 de ani nu ar fi tarziu pentru acest obada, e de clasa mondiala. Bine, nu la nivvelul celor din Azerbaidjan, Khazahstan, dar aia sunt brazilieni si portughezi, de la noi din campionat e cel mai bun.

Obada e bun, dar nu l-au inregimentat sa joace pentru Romania? Imi scapa, si noi aveam cativa fenomenali, Matei si mai era unul mijlocas.

briceag
briceag  •  19 Ianuarie 2021, 17:01

Felicitari, vad ca au foarte multi romani, majoritatea! Sa va fie rusine, GSP, noi nici nu stim cine e campioana Romaniei la futsal! Credeam ca iar maghiarii domina competitia. Acum vad ca Galatiul a progresat de la an la an...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează