GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  SALA POLIVALENTĂ

Gabriela Firea a anunțat semnarea contractului pentru noua Sala Polivalentă din București! Cât va costa și când va fi gata

Articol de - Publicat vineri, 26 iulie 2019 17:07

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat ieri că a semnat contractul de realizare a sălii multifuncţionale Arena Polivalentă, care are termenul de construcție estimat la 3 ani.

La patru luni de la un nou anunț că Bucureștiul va avea, în sfârșit, o sală polivalentă la standarde internaționale, Gabriela Firea a scris pe Facebook ieri că s-a semnat un contract pentru realizarea acestui proiect. Sala multifuncţională ar urma să fie amplasată pe bulevardul Basarabia nr. 37-39, în incinta Complexului sportiv „Lia Manoliu”, în imediata apropiere a Arenei Naţionale, și să aibă o capacitate de 20.000 de locuri.

Preț de 138 milioane de euro

Trustul de Construcţii Metropolitane va realiza proiectarea şi execuţia susține Gabriela Firea.

„Arena Polivalentă va putea găzdui competiţii de gimnastică, judo, lupte, tenis de masă, haltere, scrimă, volei, handbal, baschet, tenis, box, precum şi alte gale sportive, iar pentru concerte şi alte manifestări culturale se va putea amplasa o scenă în suprafaţă de circa 400 de metri pătraţi. Prin studiul de fezabilitate se estimează un cost de aproximativ 138 de milioane de euro cu TVA pentru construcţia şi dotarea completă a arenei, iar proiectarea şi execuţia lucrărilor va dura 36 de luni”, arată edilul-șef.

Modelul AccorHotels Arena din Paris

Gabriela Firea mai susține și că noua arenă ar putea fi comparată cu AccorHotels Arena din Paris (fosta Palais Omnisports), care are o capacitate de maximum 20.300 de locuri.

În cei 30 de ani care au trecut de la Revoluție, niciun primar general nu a concretizat promisiunile referitoare la o sală polivalentă. 

Așa arată AccorHotels Arena, Paris:

accor

servicessurplace
foto: 1. aegworldwide.com, 2. accorhotelsarena.com

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
whiteredarad
whiteredarad  •  27 Iulie 2019, 00:10

Ne vorbiti despre o sala polivalenta si ne prezentati "inspiratia" modelului....un stadion ...descoperit. ...Halal !

lukasoil17
lukasoil17  •  26 Iulie 2019, 23:19

cu banii aia faci 2 stadioane de 30-35 de mii de locuri !

vladutz13
vladutz13  •  26 Iulie 2019, 21:43

Cum s-a sarit la costuri de la 55 milioane la 138 milioane???

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close