GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  EXTRASPORT

GALERIE FOTO Airbus a inventat avionul transparent

Articol de GSP - Publicat marti, 14 iunie 2011 00:00 / Actualizat marti, 14 iunie 2011 19:45

Airbus intenţionează să lanseze pe piaţă începînd din 2050 o aeronavă transparentă. Îndrăzneţul prototip a fost prezentat la Londra, cu promisiunea că, în 40 de ani, acest tip de avion va deveni ceva obişnuit pe aeroporturile lumii.

Avionul, care i-ar putea înspăimînta însă pe cei care au rău de înălţime, are o membrană transparentă în exterior şi multe jocuri şi activităţi multimedia, incluzînd şi un teren de golf virtual. Hublourile clasice vor dispărea, făcînd loc ferestrelor care ofera panorama cerului senin sau stelelor nopţii.

Spaţiile business şi turist vor fi înlocuite de zone de relaxare, zone de lucru şi baruri sau mici restaurante. Pasagerii vor vedea tot ce este în faţa lor şi în laterale, iar membrna exterioară îşi va modifica proprietăţile în funcţie de lumina de afară. Secretul învelişului transparent al futuristului Airbus nu a fost însă dezvăluit.Constructorul a declarat totuşi că prototipul este realizat "mimînd" structura osului de pasăre.

 

Playtech: Ce a putut spune Ilie Năstase despre Simona Halep după ce a scăzut în topul WTA: ”Nu este ...


Comentarii (7)
printul_jerpelea
printul_jerpelea  •  14 Iunie 2011, 21:23

@ stefanelyy Cu tot respectul stimabile,la modul in care scrii...nu ar trebui så ai opinii despre avioane transparente. Deci serios,lasa-o asa batrane samurai. Sadoveanu si Eminescu se-ntorc in mormant Pralea... :/

72panda
72panda  •  14 Iunie 2011, 21:12

bine ca l-au prezentat ca prototip ca-l fac kinejii intr-un an ;))

shumi_panco_gool
shumi_panco_gool  •  14 Iunie 2011, 12:16

care naiba e faza cu oameni care vor s joace golf in avion...cititi bai bogatasilor si voi o carte...in loc sa progresm tehnologic spre lucruri mai utile intretinem mofturi de mosnegi furaciosi

Vezi toate comentariile (7)
Comentează