GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  GALA BALONULUI DE AUR

GALERIE FOTO "M-au făcut să mă simt ca un rege!" » La Gala Balonului de Aur, Messi, Ronaldo și Neymar l-au încurajat pe fostul fotbalist Fernando Ricksen, care suferă de o boală cumplită

Articol de GSP - Publicat duminica, 17 ianuarie 2016 12:20

Gala Balonului de Aur a avut momente emoționante, dar unul a atras atenția în mod deosebit. Marii fotbaliști prezenți la eveniment s-au fotografiat alături de Fernando Ricksen, fost fotbalist olandez, care suferă de scleroză laterală amiotrofică (ALS).

Am uneori zile foarte proaste, dar e normal cînd suferi de boala asta. Vreau doar să rămîn în viață, să-mi văd fetița crescînd Fernando Ricksen

 

Fotbalistul nu mai poate vorbi și comunică acum cu soția prin mesaje scrise. Messi, Ronaldo, Iniesta, Neymar, Dani Alves și Pogba s-au fotografiat alături de Ricksen și l-au încurajat. Imaginile au fost publicate de as.com.

Minunat! Cristiano, Leo, Neymar... toți sînt oameni fantastici! M-au făcut să mă simt ca un rege Fernando Ricksen

Cristiano Ronaldo a fost primul care a mers să-l salute pe Ricksen. Portughezul a semnat și un tricoul cu numărul 2 al olandezului, iar acesta va fi folosit pentru a strînge bani pentru lupta împotriva ALS"Mă bucur că te avem alături de noi. Ești oricînd vrei invitatul meu dacă dorești să vii la Madrid să vezi un meci al lui Real, voi avea grijă de tine", i-a spus Ronaldo care l-a încurajat și l-a îmbrățișat pe Ricksen. 

Medicii i-au comunica lui Ricksen că cei care suferă de această cumplită boală trăiesc, în medie, 3 ani după diagnosticare. Fernando nu se dă însă bătut și are o atitudine pozitivă: "Sînt convins că putem face imposibilul posibil și să învingem această boală într-o bună zi. Cineva, undeva o să răpună monstrul ăsta și aș vrea ca acea persoană să fiu eu. Sper să fiu primul care o învinge".

Fernando Ricksen, 39 de ani, este un fost fotbalist olandez, care a jucat de-a lungul carierei la AZ Alkmaar, Rangers și Zenit, printre altele. Un tip conflictual, dur pe terenul de fotbal și care a avut nenumărate incidente din cauza consumului de alcool.

În 2006, Ricksen a acceptat să se interneze într-o clinică pentru a-și rezolva problemele cu alcoolul, dar și cu desele momente de furie pe care le avea, iar în 2003, fostul jucător a dezvăluit că suferă de ALS: "Nu pot sta într-un colț întrebîndu-mă: de ce eu? Ce s-a întîmplat? Sînt încă în viață și sînt fericit. Cînd mi-au spus ce am nu mi-a venit să cred. Am crezut că au făcut o greșeală, poate au luat fișa altcuiva. Dar după o lună de teste m-am convins că era vorba despre mine", spune fostul jucător.

Ricksen a adunat 12 selecții în naționala Olandei, dar aventura sa cu prima reprezentativă s-a încheiat după incidentele create.

"Într-o seară a venit la hotelul unde era cazată echipa, a încercat să deschidă o ușă, dar nu reușea. Așa că, fiind un pic băut, a lovit ușa cu piciorul pînă a dărîmat-o. Ricksen și-a dat seama că a greșit etajul și spărsese ușa de la camera lui Ruud van Nistelrooy dormea. A aflat antrenorul și a fost ultima lui aventura la națională", povestește Ronald De Boer.

Ce este ALS

Mai este numită şi boala Lou Gehrig. Se manifestă printr-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase ale creierului şi măduvei spinării, denumite neuroni motori, conform sfatulmedicului.ro.
E o boală incurabilă. La început, bolnavul are probleme cu respirația, apoi cu pronunțarea anumitor litere, urmată rapid de imposibilitatea de a vorbi. Pacientul pierde, treptat, controlul asupra mîinilor și picioarelor, iar, în cele din urmă, e imobilizat la pat, complet paralizat. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează