GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  GAZETA CU DVD

Gazeta vă oferă joi thrillerul poliţist "Jaful de pe Baker Street" » De mare clasă

Articol de - Publicat marti, 26 octombrie 2010 00:00

Dosarul cazului care a inspirat filmul încă nu a fost scos de la secret.

Englezii îl ştiu drept "jaful cu walkie-talkie", pentru că spărgătorii comunicau cu staţii de emisie-recepţie. S-a întîmplat în 1971, la o bancă din centrul Londrei, şi a stîrnit mai multă vîlvă decît marele jaf al trenului. Filmul urmăreşte în viteză toate firele legate de caz, fire care duc spre Casa Regală, politicieni şi serviciile secrete.

Poze explozive
"Iată una dintre plăcerile acestui film: revii la vremurile cînd spargerea la bancă era în primul rînd o activitate brută, de găurit pereţi", scria "Entertainment Weekly". Hoţii sînt cei care fac munca grea în " Jaful de pe Baker Street": plănuiesc lovitura, sapă tunele, intră în catacombe şi, cînd cred că totul s-a terminat, îşi dau seama că suspansul abia începe. În cutiile de valori dau peste poze compromiţătoare, de care sînt interesaţi şi interlopii, şi oamenii legii. Toţi - spioni, poliţişti, proxeneţi - pornesc pe urmele prăzii.

"Curierul" în acţiune
"Clipiţi şi s-ar putea să vă scape cine ce a făcut şi de ce! Povestea rapidă, rapidă, rapidă seamănă cu un joc de şah tridimensional, cu piese mutîndu-se pe mai multe niveluri", comenta "New York Times". Piesa de rezistenţă, care leagă în viteză toate nivelurile, este personajul lui Jason Statham ("Curierul"), şeful spărgătorilor.

În geaca de piele şi cu bocancii care l-au consacrat, Statham trebuie să facă faţă negocierilor cu agenţii MI5, urmăririlor cu mafioţi pe străzile Londrei, bătăilor din ganguri şi rolului de tată de familie. Pentru ca banda de hoţi să aibă mai mult farmec, din ea face parte şi o femeie (Saffron Burrows), fotomodel în misiune, pe cît de misterioasă, pe atît de fatală.

Hoţi, dar cinstiţi!
Galeria de personaje pitoreşti nu se termină aici. Mai apar o vedetă porno, un lord cu înclinaţii sexuale aparte, o hippioată undercover, un activist-escroc pentru drepturile populaţiei de culoare şi aşa mai departe.  "E o prezentare fascinantă a societăţii britanice. La final, spărgătorii conduşi de Statham par să fie cei mai onorabili", observa "Wall Street Journal".

Înalta societate nu e deloc înaltă, de fapt, se află în strînsă legătură cu păturile joase şi foarte joase. Iată una dintre surprizele thrillerului de mare clasă, pe care "Gazeta Sporturilor" vi-l oferă joi, 28 octombrie. "Jaful de pe Baker Street" e o porţie de adrenalină şi umor de bună calitate, care nu vă dă răgaz să staţi pe gînduri.

"O poveste captivantă, spusă dezinvolt, despre corupţie, scandaluri sexuale, hoţie şi crimă".
"USA Today"

"Un film savuros, plin de surprize"
Rolling Stone

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
88gore88
88gore88  •  01 Noiembrie 2010, 18:42

Nu vad legatura acestei combinatii,adica iau ziarul de vreo 8-10 ori mai scump decat de obicei spi primesc un film,"cica bonus">Aceste "binefaceri" ale gazetei,denota cat de prostanac este romanul si cat de usor poate fi pacalit! De la promovarea albumelor celor de la Parazitii,bug mafia etc,ati ajuns sa vindeti ziarul cu o carete,un cd...ce urmeaza? ..."3 milioane ziarul de martzea viitoare.dar primesti bonus un aragaz"?..

cr3tzuas
cr3tzuas  •  31 Octombrie 2010, 14:47

mai exact The Bank Job , si a aparut acum vreo 2 ani ...dar de prea prestata de amatori :))

superstar20
superstar20  •  28 Octombrie 2010, 12:35

Filmul este absolut genial,l-am vazut de cel putin 5 ori.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează