GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  SCANDAL

Gigi Becali a recunoscut că nu el a scris cărțile în închisoare: "Altul a scris, eu cîștig zile! Care e problema?"

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 ianuarie 2016 12:57

Pentru a scăpa de mai multe zile de închisoare, Gigi Becali a publicat patru cărți, Parlamentul Europei şi Parlamentul României", "Becali şi politica", "Becali şi Steaua", "Muntele Athos - patria ortodoxiei", iar pentru fiecare carte a primit o reducere a pedepsei de 30 de zile.

Patronul Stelei a recunoscut recent că nu el este autorul acestor cărți și că a profitat de o "portiță" din lege. Becali a declarat că este coautorul cărților și că doar a copiat după ce a scris îndrumătorul său.

"Noi am speculat legea și ne-am creat un mic avantaj. Cred și eu că nimeni nu poate scrie 10 cărți de unul singur. Dacă legea permite să fii ajutat de îndrumător, de ce să nu profiți ca să scapi de pedeapsă mai repede? Eu pot să fac o carte cu un profesor universitar. El o scrie, iar eu, fără să scriu, sînt coautor. Astfel, legea îmi scade 30 de zile din pedeapsă.

Eu nu am darul scrisului. Îl chem pe coordonator la pușcărie și îi povestesc. El scrie și eu cîștig zile. Pînă schimbă Parlamentul legea, eu am cîștigat zile.

Îndrumătorul scrie cartea și tu o copiezi de mînă, după el, și dai manuscrisul tău. Care e problema dacă legea permite?

Trebuie să dai o declarație pe propria răspundere că nu plagiezi. Dacă e plagiat, hotărîrea nu se revocă, dar poți fi cercetat și condamant pentru declarație mincinoasă", a spus Becali la B1TV.

Becali a fost condamnat în mai 2013, în trei dosare penale, la 3 ani şi 6 luni de închisoare, și a ieșit pe 3 aprilie 2015.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (33)
vicol_vali
vicol_vali  •  04 Noiembrie 2017, 06:26

De unde cumpăr cărțile astea?

gerulozaurus
gerulozaurus  •  08 Ianuarie 2016, 16:25
Postat de Romeo Daniel pe 08 Ianuarie 2016, 14:43

A 'fentat' legea cum a facut toata viata !!! Vinovati sunt cei care fac legile in frunte cu judecatorii si procurorii ca i-au dat drumul din inchisoare. Normal ar trebui sa-si continue pedeapsa....dar asta este tara romaneasca. Exemplul cel mai bun este 'securistul' Voiculescu care a furat toti banii lui Ceausescu si nu sunt sute de milioane,sunt miliarde de dolari de care doar el si cu fratele lui Ceausescu stiau.Cei doi aveau conturile(dar ala a murit),dar majoritatea romanilor stiu asta,acum procurorii,DNA-ul,judecatori,statul sau care d/r/a/cu/ ori mai fi i-au confiscat lui Voiculescu 60 milioane euro sa para ca-si fac treaba. Pentru Voiculescu este ca si cum eu un om de rand am fost amendat cu300 lei,cam asta este 'marea' confiscare..... in Romania legile se aplica si sunt facute doar pentru oamenii de rand...smecherii,politicienii si bogatasi sunt arestati la domiciliu(cotizeaza 10-15% din avere catre smecheri care sunt acum la putere) dar seara sunt vazuti prin oras la restaurante. Ziaristii nu scriu despre ei ***....revenind la 'interlopul' Becali : intr-o tara civilizata daca declara ca nu el a scris cartile in maxim 24 ore era din nou incarcerat.

asa este!

merace
merace  •  08 Ianuarie 2016, 16:09

Din cate inteleg, legea zice ca se reduce pedeapsa pentru cine scrie carti stiintifice, nu memorii. Daca Gigi a povestit si altul a redactat textul, aia e carte de memorii, si nu stiintifica. Problema e cu cei care semneaza carti zise stiintifice, dar scrise de altii platiti de ei...

Vezi toate comentariile (33)
Comentează