GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  AFRICA

Gigi Becali, declarații la limita controversei: „Nouă, albilor, ne-a dat Dumnezeu mai mult noroc. Săracii, ei nu sunt egali cu noi”

Gigi Becali
Gigi Becali

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 iunie 2021 12:37 / Actualizat sambata, 19 iunie 2021 19:03

Gigi Becali a dezvăluit în mai multe rânduri că, pe durata ultimilor ani, a ridicat mai multe biserici pe teritoriul Africii. Într-o intervenție televizată, latifundiarul a ținut să explice care e misterul lăcașurilor de cult construite acolo.

Becali se consideră un promotor veritabil al creștinismului și dezvăluie cum au învățat copiii din acele zone imnul României. În descrierea pe care le-a făcut-o africanilor, Becali a adăugat și câteva regretabile replici controversate.  

Gigi Becali, despre bisericile construite în Africa: „O misiune creștină”

„Asta a fost ideea lor, au învățat imnul. Sunt mai multe acțiuni acolo, slujbe, botezuri. Am trimis acolo inginer, arhitect, pictori. De vreo 6-7 ani se lucrează acolo. Este o misiune creștină. Nu am întâmpinat nicio piedică. Chiar am avut foarte multe facilități, chiar și la vamă, că am trimis foarte multe utilaje. 

Interesul meu este numai unul singur: îl vreau pe Hristos și vreau să fiu cu Hristos. Și dacă vrei să fii cu Hristos, trebuie să faci binele și ca să faci binele, trebuie să vezi că oamenii mor de foame și de sete acolo și tu aici ai bogății. Sunt oameni care au două mâini și două picioare ca tine, simțuri și discernământ, exact ca tine, numai că au piele neagră, nu e mare diferență, ei mor de foame și de sete

Tu, dacă ești indiferent, nu mai ești cu Hristos, ești cu dracii pe lumea cealaltă. Ați văzut, acum au condiții, sunt vreo 2000 de copii care mănâncă, am făcut școală, am dat bani la spital. Aduc de acolo bărbați negri care să facă teologia aici, să slujească acolo preoția ortodoxă. Se botează cu miile”, a spus Becali. 

 Becali: „Ei nu sunt egali cu noi, săracii”

Nu îi consider egali (pe cei de culoare), pentru că nouă, albilor, ne-a dat Dumnezeu mai mult noroc și atunci ei nu sunt egali, săracii, cu noi. 

Ei, săracii, sunt mai buni decât noi, pentru că au chin mai mare. Noi am primit prea mult și atunci cum să fim egali? Noi am primit și nu suntem mulțumiți. Ei, săracii, nu au primit și sunt mulțumiți cu puțin”, a spus Becali, în direct la Antena 3

Gigi Becali are favorite-surpriză la Euro 2020: „Pot să facă și război, eu cu ei țin! Grecia e calificată?”

Gigi Becali a anunțat în direct la TV care sunt echipele pe care le susține la EURO 2020.

Gigi Becali nu se dezice de crezurile sale nici când vine vorba de fotbalul internațional. În plin Campionat European, latifundiarul din Pipera a dezvăluit care sunt echipele pe care le susține. Uitați de Anglia, Franța sau Spania! Becali are ochi doar pentru echipele din spațiul european ortodox.

Cel mai mult țin cu Rusia. Țin cu Rusia, cu Ucraina, cu Macedonia de Nord. Să fie ce o fi, dar eu țin cu ortodocșii. Cu ei mă împărtășesc, cu trupul și sângele lui Hristos, alături de ortodocși devenim mădularele lui Hristos. Grecia este la European? Cu ei țin și mai mult (n.r - selecționata elenă a ratat calificarea la EURO). 

În orice competiție, țin doar cu ortodocșii. Aseară, chiar am avut emoții pentru ruși. Aveau probleme în apărare. Nu mă interesează ce se întâmplă între Rusia și Ucraina. Pot să facă și război, eu țin cu ortodocșii. Ce treabă am eu, ca individ, cu Franța, Italia și Portugalia? - Gigi Becali, la Pro X

VIDEO Condescu: „Becali ar trebui să ajungă moaștele fotbalului românesc. E singurul om care mai ține sportul ăsta în viață”

Citește și alte știri despre Gigi Becali: 

NEWS ALERT Becali, anunț despre ultimul transfer: „Cred că ne-am înțeles. Contractul îl fac cum vreau eu”

Gigi Becali, gest superb pentru Mihai Neșu: „Trebuie menționat, a contribuit la achiziționare”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (32)
88gore88
88gore88  •  20 Iunie 2021, 13:00

Spălare de bani. Taxele către STAT-ul roman sunt evitate sub acest pretest.Actiuni non - profit in care se justifica doar suma cheltuita. Ghici ce? Întotdeauna aceste "investiții" sunt egale cu suma datorata STAT-ul ui din taxe și impozite. Spălare de bani la scara mondiala,o metoda ce a devenit tot mai des folosita de către "marile companii" și mai nou și de către foștii bișnițari ai anilor 90...O portiță lăsată deschisa de către guverne, de aici vor veni viitorii bani pt campaniile partidelor la următoarele alegeri.

vasglo
vasglo  •  20 Iunie 2021, 09:31

Cu toata stima si respectul, asta-i pasajul pe care autorul anonim trebuia sa-l sublinieze pentru a demonstra "rasismul" declaratiei lui Becali -:) "Ei, săracii, sunt mai buni decât noi, pentru că au chin mai mare. Noi am primit prea mult și atunci cum să fim egali? Noi am primit și nu suntem mulțumiți. Ei, săracii, nu au primit și sunt mulțumiți cu puțin” (Becali, în direct la Antena 3).

steaua.libera
steaua.libera  •  20 Iunie 2021, 08:33

Cum care? Suntem latini cu toții

Vezi toate comentariile (32)
Comentează