GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PARIURI

Guvernul suprataxează pariurile! Agitație în piață: "Va fi colaps, sfârșitul industriei". Justificarea Guvernului: "Pariorii nu produc, ci doar colectează bani de la jucători"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 decembrie 2018 11:42

Organizatorii de jocuri de noroc primesc o veste grea din partea Guvernului României, care vrea să taxeze mult mai aspru casele de pariuri și cazinourile. 

Noua lege prevede impozitarea suplimentară cu 3% retail și 5% online a sumelor pariate de clienți. Vechea lege impunea doar impozitul standard de 16% pe profit. 

"Ar fi o lovitură extrem de grea și aproape imposibil de suportat pentru bookmakeri", a spus o sursă din industrie pentru GSP. 

"Acesta este sfârșitul"

Președintele Asociației Organizatorilor de Cazinouri din România crede că impactul ar putea fi atât de puternic, încât piața să intre în colaps!

"Citind proiectul de OUG, înțeleg că acesta este sfârșitul industriei jocurilor de noroc din România. Va urma un colaps economic total! Guvernanții sunt disperați, au cheltuit toți banii și acum încearcă să facă din pix un buget pe 2019 din pix", a spus Sorin Constantinescu, potrivit site-ului gnttips.ro.

El susține că noua grilă de impozitare este mai mare decât marja de câștig a unor operatori și, prin urmare, mulți își vor închide afacerile pentru că altfel ar trebui să aducă bani de acasă. 

Este clar că jocurile de noroc vor dispărea: toata lumea va închide începand cu 1 ianuarie 2019! Guvernul va omorî o industrie și în același timp va pierde 700 de milioane de euro anual, pentru că asta e valoarea taxelor plătite la bugetul de stat de către organizatorii de jocuri de noroc Sorin Constantinescu

Supra-taxarea operatorilor de jocuri de noroc face parte dintr-o acțiune mai amplă a Guvernului, care pregătește o ordonanță de urgență cu creșteri de taxe în foarte multe sectoare private. Proiectul de OUG a apărut deja pe site-ul Ministerului de Finanțe. Iată un citat din zona ce vizează pariurile: 

“Începând cu 01.01.2019 organizatorii de jocuri de noroc (...) au obligația de a plăti o taxă anuală reprezentând 3% din totalul taxelor de participare încasate în anul precedent, cu excepția organizatorilor de jocuri de noroc la distanță sau jocuri de noroc on line care au obligația de a plăti o taxă anuală de 5% din totalul taxelor de participare încasate în anul precedent".

Așadar, spun oameni din industrie, "noua taxă se instituie cu 11 zile înainte de finalul de an și se referă la 2018, adică nu numai că se va aplica de acum înainte, ci se iau bani de la toți operatorii de jocuri de noroc retroactiv!".

Ordonanța e pe repede-înainte și ar putea fi adopată în doar câteva zile, fapt ce a provocat inclusiv reacția președintelui României. 

Fac apel la Guvern să se răzgândească în privința acestei Ordonanțe. Cei de la PSD nu știu cum să facă rost de bani și inventează noi impozite și taxe. Aruncă economia în haos! Klaus Iohannis

Cum justifică Guvernul necesitatea de a suprataxa industria jocurilor de noroc?

Extras din nota de fundamentare a proiectului de Ordonanță de Urgență:

"Ultimile date publicate de INS indică o creștere a volumului cifrei de afaceri pentru jocurile de noroc de 3,4% în primele 10 luni ale anului 2018, după ce aceste activități și-au majorat volumul cifrei de afaceri în anul 2017 cu 23,8%, ceea ce înseamnă că a crescut interesul participanților pentru acest domeniu.

De asemenea, conform datelor raportate la Ministerul Finanțelor Publice de către operatorii de jocuri de noroc rezultă că la nivelul anului 2017, în această ramură s-au înregistrat 951 de unități, un număr în scădere față de anul 2016, cu 69 de unități.

Din punct de vedere al profitului înregistrat, în anul 2017 numai 464 de unități au înregistrat profit, ceea ce înseamnă 48,8% din unitățile existente, 294 de unități (20,3%) au înregistrat pierdere, în timp ce 20,3% nu au înregistrat nici profit nici pierdere.

În aceste condiții, la nivelul anului 2017 cifra de afaceri a însumat 8,1 miliarde lei, reprezentând o creștere cu 8,5% față de anul anterior, ceea ce ne conduce la același rezultat de creștere a interesului participanților.

Potrivit analizelor, rata profitabilității pentru societățile care au ca activitate jocurile de noroc și pariurile a depășit media națională de creștere (6,2%) cu 4,5 puncte procentuale față de anul trecut.

În acest context de creștere a veniturilor într-un sector care nu se bazează pe o activitate productivă ci pe o colectare de taxe de participare de la jucători, se impune taxarea acestor venituri suplimentare"

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (50)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  19 Decembrie 2018, 19:30

daca pana acum laudam cat de cat guvernul actual pt anumite cresteri,scaderi de taxe,acum ii critic total,ei nu stiu de unde sa mai scoata banii pe care stiam ca aberant o sa i scada din alte taxe,cum ma sa faci online 5 la suta ?? unde ai vazut tu asa ceva,abia se redresase cand nu era impozitarea la sursa,cu declaratii,etc,acum vrei sa dai dauna totala/?vrei sa se duca lumea la munca pe salarii de zero ??? nenorocitilor,huuua,iesim in strada si va terminam de data asta,nu se mai poate,adica eu fac profit din online pe capu meu,platim impozite taxe,de ce vrei sa distrugi tu si asta,in toata lumea civilizata,sunt taxe mici

adi_stelistul
adi_stelistul  •  19 Decembrie 2018, 17:29
Postat de adi_stelistul pe 19 Decembrie 2018, 17:22

Oricum, pot sa prezic, cu marja mare de probabilitate, ca de acum contractele de imprumut vor prevedea dobanzi de ROBOR+7% in loc de ROBOR+3% si ca ROBOR-ul va fi manipulat sa ramana sub 1.5%. Nu e usor, dar nici imposibil.

La loc comanda. Tocmai aflu ca s-a aprobat si pachetul de legi al senatorului Zamfir, incluzand plafonarea dobanzilor... Cine se bucura acum nu cred ca stie ce face. Vom vedea.

alexyulyan
alexyulyan  •  19 Decembrie 2018, 17:21
Postat de vladutz13 pe 19 Decembrie 2018, 16:49

Impozitarea cifrei de afaceri cu 3% la companiile de telecomunicatii?? Da, foarte sanatoasa treaba :)). Dar voteaza baiatule PSD in continuare, scoate-ti si banii de pensii de-acum, oricum ii omoara devalorizarea, ia-ti un televizor misto si aia e, te descurci tu la batranete. Se ocupa PSD-ul :))

nu e vorba ma de impozitul pe venit al companiilor , ci al pariorilor....acum parirorii platesc 1% din castiguri la sumele mai mici de 15k euro.....e vorba ca cei care joaca vor platii iar piata poate sa scada mult din cauza asta si in final nimeni nu castiga.

Vezi toate comentariile (50)
Comentează