GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  SPECIAL

Hagi, Lucescu şi Rainea au fost premiaţi în urma unei anchete a Gazetei: "Vă mulţumim!"

Articol de - Publicat sambata, 01 iunie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 31 mai 2013 22:20

Gheorghe Hagi, Mircea Lucescu şi Nicolae Rainea, cîştigătorii anchetei "Best of the best", iniţiată de Gazetă, şi-au primit aseară premiul.

Într-o atmosferă de gală care a avut loc la hotelul Premier Palace&Spa, Asociaţia Presei Sportive împreună cu Gazeta Sporturilor au acordat plachete aurite celor mai buni antrenori, jucători şi arbitri din România. Analiza realizată în paginile ziarului de Dan Udrea şi Florin Dincă a fost una în premieră pentru România, totul calculîndu-se pe criterii obiective.

"Este diploma tuturor diplomelor şi premiul tuturor premiilor! E minunat, vă mulţumesc! În spatele acestui premiu se află sacrificii enorme. Am 165.000 de kilometri, am dat kilometrajul peste cap pentru a ajunge cel mai mare arbitru din România. Acum, nimeni nu mai face sacrificiile pe care le făceam noi atunci", a declarat primul premiat, arbitrul Nicolae Rainea, în vîrstă de 80 de ani.

Al doilea premiant al serii a fost antrenorul lui Şahtior, Mircea Lucescu: "Vă mulţumesc pentru premiu şi cred că această anchetă a fost cea mai corectă, alegînd longevitatea în performanţă. La o echipă trebuie să fie un singur antrenor, care trebuie să fie condus de un singur patron ca să existe performanţă. E important pentru mine să fiu aici alături de Gică Hagi şi de Nicolae Rainea. E o onoare şi o plăcere".

Cel care a închis gala, în aplauzele tuturor, a fost cel mai bun jucător în ancheta GSP. Gheorghe Hagi e convins că acest premiu nu ar fi fost posibil fără ajutorul tuturor colegilor alături de care a jucat în carieră: "Vă mulţumesc, dar mai întîi le mulţumesc celor cu care am jucat de-a lungul timpului! Fotbalul nu e tenis şi cred că fără ei nu reuşeam aceste performanţe. Le mulţumesc antrenorilor care m-au făcut să cred, dar mai ales părinţilor mei, care m-au născut şi m-au adus pe lume!".

Cum s-a desfăşurat ancheta
În lunile aprilie şi mai, Gazeta Sporturilor a realizat ancheta "Best of the Best" pentru a desemna cei mai buni antrenori, fotbalişti şi arbitri români. Criteriile utilizate au fost obiective. În cazul primelor două categorii, s-au punctat, cu ponderi diferite, trofeele cîştigate ori turneele finale bifate. La arbitri, s-au punctat, de exemplu, şi semifinalele oficiate la un turneu final sau de CCE, dar şi fiecare finală de Cupa României ori 3 derbyuri Steaua - Dinamo.

"A fost o provocare după ancheta Gazetei şi sînt fericit că am reuşit să premiem cei mai buni dintre cei mai buni" ( Dumitru Graur, preşedintele APS)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează