SPORTURI  »  ALTELE  »  EVENIMENTE

Au luat toată crema! Iașiul găzduiește două turnee de tenis, un Campionat Mondial de Esports și un European de șah pentru tineret

Articol de - Publicat vineri, 17 martie 2023 11:47 / Actualizat vineri, 17 martie 2023 12:39

Două turnee de tenis cu premii în valoare totală de 245.000 de dolari, un Campionat European de șah pentru tineret, dar și Campionatul Mondial de Esports vor avea loc în următoarele luni la Iași. Astfel, capitala Moldovei va aduna sute de străini din iulie până la început de septembrie.

Primul eveniment sportiv important care va avea loc la Iași se va desfășura între 10 și 16 iulie. Vorbim de turneul masculin Concord Iași Open - ATP Challenger 100 - cel mai important turneu masculin din România, aflat la a patra ediție, dotat cu premii în valoare de 130.000 dolari, 100 de puncte ATP și un tablou principal de 32 de jucători în proba de simplu și 16 jucători în proba de dublu.

În edițiile precedente, la Iași au fost prezenți, printre alții, spaniolul Pablo Andujar, fost număr 32 mondial și câștigător a patru turnee ATP, francezul Hugo Gaston, nr. 66 ATP, croatul Borna Coric (cea mai bună clasare a acestuia fiind numărul 12 mondial), dar și Jiri Lehecka (37).

Directorul turneului este Andrei Pavel, cel mai titrat tenisman român din ultimii 20 ani.

După băieți, turneu și de fete

Apoi, în perioada 17 - 23 iulie, va avea loc turneul feminin BCR Iași Open - WTA 125, aflat la cea de-a doua ediție, dotat cu premii în valoare de 115.000 de dolari, 160 de puncte WTA, și un tablou principal de 32 de jucătoare în proba de simplu și 16 jucătoare în proba de dublu.

La prima ediție a turneului au fost prezente nume importante al tenisului, printre care se numără Ana Bogdan, Kristina Mladenovic, fost nr. 1 mondial la dublu și multipla câștigătoare de Grand Slam și Clara Burel (best ranking 74). Directorul turneului este Daniel Dobre, fostul antrenor al Simonei Halep.

În acest moment s-au pus în vânzare abonamente la prețul de 320 Lei pentru fiecare turneu, disponibile până la 31 martie 2023.

Campionatului European de Şah pe echipe pentru tineret

Competițiile sportive continuă în Copou, iar între 23 iulie - 31 iulie, Iaşiul va fi gazda Campionatului European de Şah pe echipe pentru tineret. Evenimentul va avea loc în sala de conferinţe a Hotelului Unirea.

Nu este prima dată când la Iași are loc un Campionat European de șah. În urmă cu doi ani, au fost gazdele Campionatului European Feminin de Șah pentru senioare, prima competiție majoră de șah de la izbucnirea pandemiei de Coronavirus.

Campionatul Mondial de Esports: premii de 500.000 de euro

Mai mult, între 24 august și 4 septembrie, la Iași va avea loc Campionatul Mondial de Esports, care va reuni cei mai buni jucători din lume la șase jocuri extrem de populare: CS:GO, Dota 2, eFootball, Tekken, Mobile Legends și PUBG Mobile.

Premiile totale se ridică la 500.000 de euro, cel mai mare fond de premiere din istoria Campionatelor Mondiale din Esports. Iar organizatorii estimează că peste 30 de milioane de oameni vor urmări transmisiunile de la Iași, în timp ce 20.000 de oameni sunt așteptați la fața locului.

Campionatul Mondial de Esports va avea loc în cadrul Digital Throne, un festival de 10 zile prin care Iașiul dorește să devină „o capitală globală a sportului digital, artei, educației și divertismentului”.

Dani Oțil are încredere mai mare în jucătorii de FIFA decât în fotbaliști: „eSports bate fotbalul real”

Citește și:

Cătălin Moroșanu refuză să lupte în cușca de MMA, după ce a fost provocat: „Nu vreau să mai aud de lupte și de antrenamente”

Marius Urzică și Elisabeta Lipă vor da startul la celei de-a treia ediții Legal Half Marathon + Când are loc și care sunt premiile

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
Andrei.82
Andrei.82  •  17 Martie 2023, 18:42

CM de halbere și sticlism...

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  17 Martie 2023, 18:34

...am vrut sa intreb ce inseamna esports si mi am dat seama ca niciodata esports nu a insemnat sport ...esports este insasi sportul moldovenilor ...

nicolaeigrecu
nicolaeigrecu  •  17 Martie 2023, 15:37

Se pare că Iașul a pierdut organizarea CM de păcănele

Vezi toate comentariile (3)
Comentează