GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ANALIZĂ

Cifrele care spun multe despre România: 13.494 de case de pariuri! „Suntem un popor care visează doar bani”

Articol de GSP - Publicat luni, 10 iunie 2019 18:33

În acest moment, în România numărul caselor de pariuri terestre a ajuns la aproape 14.000, în comparație cu 2001, când românii aveau doar 67 de unități!

În 1996, în România exista o singură casă de pariuri, iar în 2001 erau 67. Prima „explozie” s-a înregistrat în 2014, când românii aveau 3.700 de unități, dar anul trecut numărul a crescut colosal, ajungând la peste 13.494 de agenții stradale la nivel național! Adică s-au multiplicat de peste 3,5 ori în numai 4 ani.

Sociologul Vladimir Ionaș explică cifrele pentru Libertatea: "Casele de pariuri arată că suntem un popor care visează doar bani și care vrea să se îmbogățească rapid. Este o piață incredibil de mare, iar dacă nu ar exista profit, unitățile s-ar închide. Doar că ele se înmulțesc pe zi ce trece și produc din ce în ce mai mulți bani".

"Toți vor să ajungă ca Gigi Becali"

Ionaș continuă: "Cifrele caselor de pariuri arată un singur lucru: avem nevoie de bani cât mai rapid și doar așa putem spera că vine norocul peste noi. Ăsta e modelul din societate! Toți vor să ajungă ca Gigi Becali, că doar e unul dintre cei mai bogați români. Vor doar să îi copieze pe cei care au reușit financiar, nimic altceva".

Potrivit Asociației pentru prevenirea și tratarea adicției, România numără în prezent peste un milion și jumătate de jucători la cazinou. Zece la sută dintre aceștia sunt deja dependenți de jocurile de noroc.

Dacă adunăm casele de pariuri cu agențiile care dețin slot-machines, cunoscute generic drept „păcănele”, și agențiile loto, atunci ajungem la 32.000 de unități unde românii își lasă zilnic banii, sperând la îmbogățire.

În Italia, de exemplu, cazinourile sunt interzise, iar la noi aterizează zeci de avioane pline de doritori de așa ceva. E locul perfect pentru spălare de bani. Există un turism internațional incredibil pentru cazinourile din București. România este privită ca o patrie a jocurilor de noroc. Sună senzațional, dar așa e!"
Ciprian Necula, sociolog

"Uitați-vă în casele de pariuri câți copii sub 18 ani sunt"

Cifrele rezultate din jocuri de noroc aduc și o altă noutate. "Știați ce funcție ocupă cei mai mulți români? Vă zic eu! Bodyguarzi și paznici, asta în condițiile în care nu suntem o țară cu conflicte și alte tipuri de manifestări violente. Sunt mii de bodyguarzi în România și e alarmant că se întâmplă asta. Dovadă numărul mare de cazinouri, case de pariuri și altele", spune sociologul Ciprian Necula pentru Libertatea.

"Uitați-vă în casele de pariuri câți copii sub 18 ani sunt. Sute! Legislația nu se aplică, chiar dacă ea interzice clar asta"
Vladimir Ionaș, sociolog

Profesorul universitar Vintilă Mihăilescu, director al departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, trage concluziile: „Fiecare cifră își spune povestea ei. În ceea ce privește casele de pariuri, la cifra lor ar trebui să o adăugăm și pe aceea a caselor de amanet: ele merg mână în mână într-o societate săracă și în condiții de incertitudine”.

15.000 de agențiicu „păcănele„ există în acest moment în România și 1.900 de agenții ale Loteriei Române

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
theplayerrr
theplayerrr  •  10 Iunie 2019, 22:58

Vă recomand să mergeți în Anglia...poate vă mai îndulciți concluziile balcanico-prăpăstioase...

mariuss72
mariuss72  •  10 Iunie 2019, 21:20

Gresit, am ajuns o tara in care singura speranta a unor oameni ca sa-si suplimenteze veniturile, e sa joace la pariuri.

gigicoaste
gigicoaste  •  10 Iunie 2019, 21:15
Postat de cneius pe 10 Iunie 2019, 20:19

Sintem o tara fara stapin, fara educatie, fara, fara, fara...

mai repede as spune, fiecare doarme cum isi asterne. :)

Vezi toate comentariile (8)
Comentează