GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DECIZIE

Investigație GSP: Patru șefi din COSR trimiși în judecată în cazul echipamentului fals Kappa al lotului României la Olimpiada de la Rio!

Articol de , , - Publicat luni, 04 ianuarie 2021 16:13 / Actualizat luni, 04 ianuarie 2021 17:40

Ioan Dobrescu (secretar general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român în 2016), Carmen Trocan (director), Georgeta Mișcă (consilier juridic) și Răzvan-Silviu Dumbravă (director executiv) au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1. Al cincilea nume este Ileana Sabina Dumitrache, proprietar firmă, în timp ce COSR s-a constituit parte civilă

  • În timpul Jocurilor Olimpice de la Rio, pe 7 august 2016, echipa de investigații GSP publica o corespondență în Gazeta Sporturilor, cu dovezi și mărturii că echipamentul sportivilor români era contrafăcut. Acesta costase 130.000 euro și era prezentat ca fiind Kappa, însă s-a deșirat, decolorat și rupt pe sportivi
  • Gazeta a descoperit inclusiv că Pax Creative, firma care a livrat echipamentul, a fost fondată de membrul CIO Octavian Morariu și secretarul general Dobrescu, al doilea aparând ca inculpat în dosar.
  • În 2018, ziarul afla că procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 au deschis un dosar, trimis la instanță (Judecătoria Sector 1) la final de 2020. Acesta nu are fixat încă un termen

Startul Jocurilor Olimpice din 2016, ținute în Brazilia, la Rio de Janeiro, a fost umbrit pentru Team România de o problemă neașteptată. 

Sportivii români au decis să ofere echipei GSP dovezi clare că echipamentul este contrafăcut, după ce acesta a început să se rupă, să se decoloreze ori să se deșire pe ei.

Investigație GSP: Patru șefi din COSR trimiși în judecată în cazul echipamentului fals Kappa al lotului României la Olimpiada de la Rio!

Mărturiile unei rușini

Mai mulți sportivi au acceptat, în 2016, să vorbească deschis despre probleme cu jurnaliștii Gazetei Sporturilor prezenți la Rio de Janeiro.

”Scrimerei Simona Gherman i s-au rupt pantalonii după două purtări”, suna una dintre mărturii. Una dintre campioanele olimpice de la Rio, Ana-Maria Popescu, a acceptat să dea declarații fără ocolișuri. „Ne-a fost rușine! Până și delegația refugiaților a fost mai bine îmbrăcată decât noi”, a spus, furioasă, scrimera. ”Curg ațele din noi!”, izbucnea și judoka Corina Căprioriu.

Prezentat drept Kappa, acesta era, de fapt unul fake, având etichetele unei alte firme și care costase enorm, 130.000 euro.

Gazeta a descoperit că firma care l-a adus era Pax Creative, fondată de membrul CIO Octavian Morariu și secretarul general COSR de atunci, Ioan Dobrescu, înlocuit din funcție la final de 2016 de George Boroi.

Investigație GSP: Patru șefi din COSR trimiși în judecată în cazul echipamentului fals Kappa al lotului României la Olimpiada de la Rio!

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 a făcut percheziții la COSR chiar atunci. După 4 ani și jumătate, la final de decembrie 2020, a decis să trimită în judecată 5 persoane, incluzând pe unul dintre cei mai cunoscuți oameni din managementul sportului românesc, Ioan Dobrescu.

Dobrescu a fost secretar de stat la MTS pe timpul lui Crin Antonescu, apoi secretar general la COSR, pe timpul lui Octavian Morariu. 

Cine sunt inculpații

Patru dintre persoanele au fost trimise în judecată sunt angajați ai COSR și, conform EvZ, au fost decorate de Traian Băsescu în 2012, după Jocurile Olimpice de la Londra.

  • Ioan Dobrescu, secretar general al COSR până în 2016;
  • Carmen Trocan, director al departamentului juridic al COSR la acea dată;
  • Georgeta Mișcă, consilier juridic în cadrul departamentului juridic al COSR pe atunci;
  • Răzvan-Silviu Dumbravă, expert în cadrul COSR.

Un al cincilea nume, Ileana Sabina Dumitrache, este o patroană de firmă implicată în această schemă. Printre cei trimiși în judecată nu se află niciun nume ori compania Pax Creative. 

Comitetul Olimpic și Sportiv Român s-a constituit parte civilă în acest dosar, care nu are încă stabilit un prim termen la Judecătoria Sectorului 1.

CITEȘTE ȘI:

”Echipamentul nostru oficial la Rio se comportă ca unul contrafăcut!”

“Aveți dreptate. Este incredibil că firma Kappa s-a compromis în asemenea hal!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
mitralieraluidorel
mitralieraluidorel  •  04 Ianuarie 2021, 20:50
Postat de bruta_din_popesti_leordeni pe 04 Ianuarie 2021, 20:45

Dar de sectia de fotbal a fc gazde, cunoscuta si drept fc fcsb popesti leordeni ce zici? Clona aia sinistra infiintata de ciobanul infractor ***-ilfovean pe care voi gigistii ***

ce sa zic ... zic ce zice si UEFA !

bruta_din_popesti_leordeni
bruta_din_popesti_leordeni  •  04 Ianuarie 2021, 20:45
Postat de mitralieraluidorel pe 04 Ianuarie 2021, 20:01

Alin Petrache si George Boroi sunt albi imaculati ... ei nu faceau parte in acea vreme din organigrama COSR. Are cineva incredere in justitia romana ? Multumim celor care au adus in vederea opiniei publice a acestui caz. Mai era adusa in atentia opiniei publice si asocierea dintre CSM Bucuresti si sectia de baschet a UM02301 .

Dar de sectia de fotbal a fc gazde, cunoscuta si drept fc fcsb popesti leordeni ce zici? Clona aia sinistra infiintata de ciobanul infractor ***-ilfovean pe care voi gigistii ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mitralieraluidorel
mitralieraluidorel  •  04 Ianuarie 2021, 20:03

Uitati https://www.tolo.ro/2018/03/13/alin-petrache-avem-hartie-de-la-kappa-ca-fost-echipament-original-de-calitate-inferioara-dar-original/

Vezi toate comentariile (12)
Comentează