GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DOSARUL TRANSFERURILOR

Ioan Becali speră la o eliberare condiționată joi, deși în prezent e arestat preventiv și într-un alt dosar

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 decembrie 2015 19:25

Joi, 10 decembrie, Ioan Becali va afla dacă va fi eliberat condiționat din închisoare, după ce a stat în spatele gratiilor un an și 9 luni, fiind găsit vinovat în Dosarul Transferurilor.

Tribunalul Constanța va hotărî acest lucru și decizia acestuia nu va putea fi contestată, deși DNA se opune eliberării omului de afaceri.

Procurorul DNA a spus în fața instanței că nu sînt îndeplinite criteriile obiective și subiective pentru ca Ioan Becali să fie eliberat condiționat, spunînd că acesta a cîștigat 90 de zile prin scrierea unor cărți. DNA a contestat faptul că cele trei cărți scrise de Ioan Becali pot fi considerate lucrări științifice și că din acest motiv nu ar fi trebuit să beneficieze de acel cîștig de 90 de zile, scrie Mediafax.

Avocatul lui Ioan Becali, Florin Şurghie, a spus că nu DNA este cel care poate decide caracterul științific al unei lucrări.

"DNA a precizat că Becali a fost supravegheat în momentul cînd a elaborat lucrările, acestea au fost transmise spre exegeză celui care își poate da cu părerea în mod obiectiv, nu DNA. Nimeni, nici măcar DNA, nu are voie să fac aprecieri privind caracterul științific al unei lucrări, în afara specialiștilor. Știu că DNA are specialiști, dar nu cred că DNA are specialiști în toate domeniile", a spus avocatul impresarului.

De asemenea, DNA a adus în discuție și faptul că, în prezent, Ioan Becali este arestat preventiv într-un alt dosar pentru dare de mită.

"Scopul preventiv-educativ al pedepsei nu a fost atins", a afirmat procurorul DNA, cerînd instanței să admită cererea depusă, să desființeze hotărîrea luată de Judecătoria Medgidia și să nu permită astfel eliberarea condiționată a lui Ioan Becali.

Omul de afaceri execută la Penitenciarul Poarta Alba o pedeapsă de 6 ani și 4 luni închisoare primită în " Dosarul Transferurilor" în luna martie a anului 2014.

SENTINŢELE ÎN "DOSARUL TRANSFERURILOR":

George Copos (61 de ani) - 3 ani şi 8 luni cu executare
Mihai Stoica (49 de ani) - 3 ani şi 6 luni cu executare
Cristi Borcea (44 de ani) - 6 ani şi 4 luni cu executare
Ioan Becali(61 de ani) - 6 ani şi 4 luni cu executare
Victor Becali (53 de ani) - 4 ani şi 8 luni cu executare
Jean Pădureanu (78 de ani) - 3 ani şi 4 luni cu executare
Gică Popescu (47 de ani) - 3 ani, o lună şi 10 zile cu executare
Gigi Neţoiu (55 de ani) - 3 ani şi 4 luni cu executare
*numele îngroșate sînt ale persoanelor care au fost eliberate între timp

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
mihai231
mihai231  •  09 Decembrie 2015, 20:15

tiintifice...despre ce?...despre vaci, ***, capre?....:)..stiintifici astia din aceste dosare:))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează