GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INFRACȚIUNE

Cum s-a împotrivit un polițist șefilor care voiau să-l facă scăpat pe Ioan Niculae: „De ce persoanele sus-puse nu sunt sancționate?”

Ioan Niculae
Ioan Niculae

Articol de - Publicat miercuri, 05 aprilie 2023 11:25 / Actualizat miercuri, 05 aprilie 2023 12:05

Libertatea detaliază astăzi cazul ajuns pe masa DNA în care un polițist din cadrul Poliției Rutiere Turnu Măgurele a fost presat de șefi să-l facă scăpat pe Ioan Niculae, fostul patron al clubului Astra Giurgiu, după ce acesta fusese prins conducând cu 58 de km/h peste limita legală.

Pe 29 mai 2020, omul de afaceri Ioan Niculae, ani la rând cel mai bogat român și fost finanțator al clubului Astra Giurgiu, desființat între timp, a fost prins de un echipaj al Poliției Rutiere din Turnu Măgurele în timp ce conducea cu viteza de 148 km/h, 58 de km/h peste limita legală de 90 km/h.

În momentul în care Ioan Niculae a fost oprit, acesta l-a întrebat pe agentul care-l abordase „Cine este șeful tău?”

Cum s-a împotrivit un polițist șefilor care voiau să-l facă scăpat pe Ioan Niculae

Fostul patron al Astrei Giurgiu l-a sunat pe șeful Poliției Turnu Măgurele, care s-a prezentat în scurt timp la fața locului alături de șeful Biroului Rutier din cadrul Poliției Turnu Măgurele.

Până ca aceștia să-și facă apariția, polițistul a completat procesul verbal, unde a bifat o amendă de 1.305 lei, 9 puncte de penalizare și reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile, din moment ce Ioan Niculae depășise viteza legală cu mai mult de 50 km/h.

Din acel moment, polițistul a început să fie presat de șeful Biroului Rutier, Victor Pințoiu, pentru a-l scăpa pe Ioan Niculae de reținerea permisului. Acesta i-a cerut inclusiv anularea procesului verbal și contactarea proprietarului autoturismului pentru ca acesta să anunțe cine era la volan în momentul cu pricina.

Concret, asta i-ar fi oferit lui Ioan Niculae posibilitatea de a indica altă persoană căreia să-i fie suspendat permisul.

Polițistul nu s-a conformat. „Pe drum am discutat cu colegul meu despre această situație, în sensul că eram amândoi nemulțumiți că unele persoane care au o poziție mai sus-pusă și cunoștințe pot scăpa de sancțiunea contravențională, în timp ce alte persoane sunt sancționate pentru același tip de fapte. 

Nici unul dintre noi nu eram mulțumiți cu modul de rezolvare a lucrurilor propus de cei doi șefi”, a declarat acesta la audierile de la DNA. 

Ce a urmat, puteți citi în materialul Libertatea de astăzi.

Ioan Niculae a făcut închisoare

Ioan Niculae a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pe 18 februarie 2021, în dosarul „Interagro”, pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. El mai fusese închis 6 luni ca urmare a condamnării în dosarul „Mită pentru PSD”.

Niculae a ieșit din închisoare pe 22 mai 2022.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
steaua.libera
steaua.libera  •  05 Aprilie 2023, 16:17

Cand legea se aplica unui om cu bani, e un "Abuz". Cand legea se aplica unui politician puternic, e "sfarsitul statului de drept"..

magic4ever
magic4ever  •  05 Aprilie 2023, 15:28

Bravo politistilor pentru ca nu au cedat presiunilor sefilor...poate s-a sesizat cineva si a demis sefii de politie corupti de la Turnu Magurele

freddy
freddy  •  05 Aprilie 2023, 14:11
Postat de Mosh.Gerilla pe 05 Aprilie 2023, 13:24

Da, bă, toți școlăreii știu cine ești. Ciumetele cu „șeapcă” roșie, decolorată aka autorul celebrului „ABC-dar"!

:)) Nu știu despre ce vorbești dar ai dreptate :))

Vezi toate comentariile (7)
Comentează