GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  VACCINARE

EXCLUSIV VIDEO Ion Țiriac, propunere fără precedent: „Du-te în junglă dacă vrei libertate, dar nu-mi da o boală care poate să mă ducă în groapă”

Ion Țiriac propune obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 / Captură GSP
Ion Țiriac propune obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 / Captură GSP

Articol de , - Publicat vineri, 28 mai 2021 14:34 / Actualizat vineri, 28 mai 2021 14:59

Ion Țiriac (82 de ani), unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din România, se numără printre vocile care susțin că vaccinul împotriva COVID-19 ar trebui să devină obligatoriu.

  • Vaccinarea împotriva COVID-19, recomandată de medici și specialiști în domeniul medical, a început peste tot în Uniunea Europeană în decembrie 2020, vaccinul fiind considerat un proces sigur, fără riscuri.

Într-un interviu acordat recent Gazetei Sporturilor, Ion Țiriac, fost jucător important de tenis al României, a fost tranșant atunci când a venit vorba despre soluțiile pentru a depăși complet pandemia de coronavirus.

Ion Țiriac: „Aș da o lege prin care i-aș obliga pe toți să facă vaccinul!”

Eu aș da o lege prin care i-aș obliga pe toți să facă vaccinul. Foarte simplu! Nu refuzi, n-ai cum! Dacă refuzi dumitale să-ți faci vaccinul nu e doar treaba ta, e și treaba mea, că-mi dai mie pandemia. 

Dacă ai lepră, nu te lasă nimeni să umbli pe stradă! E exact ca și cum ai avea o armă ascunsă cu care omori pe cineva. (...) E o chemare și o datorie a fiecărui cetățean, în special că e gratis”, a declarat Țiriac pentru GSP. 

Toate treburile astea cu libertatea...păi du-te în junglă, închide-te undeva unde ai libertate, dar nu-mi da mie o boală care poate să mă ducă în groapă! - Ion Țiriac

4.208.724 de români, adică un procent de 21.7% din populație, au făcut, până la data de 26 mai 2021, cel puțin o doză a vaccinului anti-COVID. 3.404.056 au fost imunizați cu ambele doze

Ion Țiriac: „Ar trebui să se facă un pașaport european”

Ion Țiriac a dezvăluit în luna aprilie a acestui an că a avut COVID-19. Între timp, s-a refăcut și a ales să se vaccineze. 

Afaceristul spune că a trecut ușor peste infectarea cu virusul, fără a avea simptome, și mărturisește în interviul acordat Gazetei Sporturilor că s-a imunizat cu serul celor de la Pfizer/BioNTech. 

„Eu am avut-o fără să știu (n.r - boala). După ce am descoperit-o, n-am avut nici 0,05% simptome. Având în vedere că îmi venise rândul la vaccin, având vârsta, l-am făcut imediat. Mi se spune că șapte, opt, nouă luni nu pot s-o iau, nu pot s-o dau la nimeni.

Ar fi trebuit să se facă un pașaport european, dacă tot fac teste la fiecare săptămână ca să plec într-un loc sau să plec în altul, că eu trebuie să voiajez. Nu pot să stau fix aici”, a afirmat Ion Țiriac.

Citește și alte știri de actualitate:

VIDEO Florin Cîțu, vești importante pentru fanii sportului din România » Ce măsuri de relaxare intră în vigoare de la 1 iunie

Novak Djokovic, condiție majoră pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Playtech: BOMBĂ! De ce nu l-a grațiat Băsescu pe Gică Popescu! S-a aflat ADEVĂRUL


Comentarii (201)
kikostel
kikostel  •  08 Iunie 2021, 16:25

Are dreptate soțul Serenei: a devenit Țiriac un bufon penibil. Nu cred că e prost, cum pare dacă analizezi interviul. E malefic, înregimentat (pentru bani) într-o grupare ocultă, de un egoism feroce. A trecut prin cumplita boală cu zero simptome, dar susține că deși e vaccinat, un nevaccinat îl va duce in groapă. Un nesimțit!

mariusl
mariusl  •  02 Iunie 2021, 11:27

Si eu asa da o lege sa-ti confiste macar o parte din avere. De ce? Simplu: Primul milion de marci/dolari nu l-ai facut cinstit si mai cred ca alaturi de prietenii tai din Clubul de la Roma (Isarescu, Iliescu, Constantinescu,etc). “Membri romani ai Clubului de la Roma: Mugur Isarescu, guvernator al Bancii Nationale a Romaniei, fiind cel mai longeviv sef de Banca Centrala din lume, membru al Comitetului Executiv al Comisiei Trilaterale; Calin Georgescu, Secretarul General al Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma; Sergiu Celac, vicepresedinte al Asociatiei Romanie pentru Clubul de la Roma, Premier in timpul guvernului condus de Petre Roman si fost Consilier al Presedintelui Ion Iliescu in perioada 2002-2004; Malita Mircea; Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriak Bank; Mihai Tanasescu, vicepresedinte al Bancii Europene de Investitii; Emil Constantinescu; fost presedinte al Romaniei, membru de onoare al Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma; Ion Iliescu, fost presedinte al Romaniei, membru de onoare al Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma; Haiduc Ionel; Pogonaru Florin; Mugur Tolici; Albu Lucian Liviu; Colceag Florin; Daianu Daniel; Hera Cristian; Giurescu Dinu; Gomoiu Traian Marian; Iosifescu Marius; Marcus Solomon; Mironov Alexandru; Panin Nicolae; Popescu Dan Dumitru; Sala Marius; Teodorescu Gheorghe; Anton Anton; ALexandrescu Valetin; Danila Nicolae; Ghetea Radu Gratian; Grumaz Alexandru; Lazea Valentin; Negut Silviu; Georgescu

5578072355567825
Mircea Buznean  •  31 Mai 2021, 12:00

***,vaccineazate tu și numai ai probleme cu boala. Chiar dacă ești vaccinat tot te îmbolnăvești și tot transmiți boala.Tu nu ești doctor, așa că veziți de afaceri și de tenis și nu te băga unde nu-ți fierbe oala.In junglă dute tu ,pentrucă ai bani și î-ți permiți. Noi vrem,nu vrem trebuie să muncim să avem cu ce trăi și să împărțim banii cu statul

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (201)
Comentează