GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  COREEA DE NORD

Temuta Kim Yo Jong, posibila înlocuitoare a lui Kim Jong-Un, are legături cu sportul: o vizită istorică la Jocurile Olimpice + cine a poreclit-o „Ivanka Trump din Coreea de Nord”

Kim Yo Jong, alături de Kim Jong-Un. foto: Guliver/Getty Images +14   FOTO
Kim Yo Jong, alături de Kim Jong-Un. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 27 aprilie 2020 10:02

Kim Yo Jong, sora cea mică a lui Kim Jong-Un, ar putea prelua puterea în Coreea de Nord în cazul în care starea de sănătate a actualului dictator nu îi va mai permite să-și exercite puterea.

În ultimele 10 zile, au apărut numeroase informații contradictorii privind unele presupuse probleme de sănătate pe care Kim Jong-Un le-ar avea. S-a zvonit că liderul nord-coreean a suferit o intervenție chirurgicală pe cord, iar operația ar fi eșuat. 

  • Directoarea adjunctă a unei televiziuni din Hong Kong a afirmat că deține informații despre moartea dictatorului, în timp ce o revistă japoneză a dezvăluit că acesta s-ar afla, de fapt, într-o stare vegetativă. 
  • Pe de altă parte, radioul de stat al Coreei de Nord a sugerat recent că nu ar exista niciun fel de problemă cu Kim Jong-Un și că acesta acesta și-a manifestat „aprecierile” pentru muncitorii care au participat la construirea orașului Samjiyon.

Kim Yo Jong ar putea prelua puterea

Kim Yo Jong ar putea fi cea care ar prelua puterea la Phenian. Potrivit Libertatea, se presupune că sora mai mică a liderului Kim Jong-Un are 31 de ani. Ea ar urma să fie în spatele unei conduceri colective, din care să facă parte mai mulţi veterani ai partidului.

+10 FOTO
  • Sursă foto: Guliver/Getty Images

Kim Yo Jong, vizită istorică la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang

Kim Yo Jong are și legături cu lumea sportului. Aceasta s-a făcut remarcată odată cu apariția sa de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang, competiție ce a avut loc în iarna lui 2018, în Coreea de Sud.

Temuta Kim Yo Jong, posibila înlocuitoare a lui Kim Jong-Un, are legături cu sportul: o vizită istorică la Jocurile Olimpice + cine a poreclit-o „Ivanka Trump din Coreea de Nord”
  • Sursă foto: Guliver/Getty Images

Atunci, ea a devenit prima membră a familiei Kim care pășește pe pământ sud-coreean de la semnarea armistițiului din 1953, când cele două puteri coreene au încheiat conflictul militar ce a durat trei ani. 

La acel moment, Kim Yo Jong a fost desemnată de fratele ei să conducă delegația Coreei de Nord la Pyeongchang.

Coreea de Nord și Coreea de Sud, echipă combinată de hochei

Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang au consemnat și momentul în care Kim Yo Jong s-a întâlnit cu Moon Jae In, președintele Coreei de Sud, într-un moment intens dezbătut la acea vreme. 

De altfel, Jocurile Olimpice de iarnă din 2018 au venit la pachet și cu un moment istoric: Coreea de Sud și Coreea de Nord au căzut de acord și au format o echipă combinată de hochei pe gheață feminin. 

Atunci, delegația Coreei de Nord care a făcut deplasarea la Pyeongchang a avut în componență mai multe majorete decât sportivi, acestea ieșind în evidență în special prin dansurile lor dominate de o sincronizare perfectă. Care a fost criteriul de selecție? Să nu aibă legături cu disidenții și să garanteze că nu vor povesti nimic din ceea ce au văzut în Coreea de Sud atunci când se vor întoarce acasă.

Ziua în care Kim Yo Jong l-a eclipsat pe Mike Pence

Tot la Pyeongchang, sora dictatorului nord-coreean a urmărit festivitatea de deschidere a competiției în apropierea lui Mike Pence, vicepreședintele Statelor Unite, notează kiro7.com. Iar presa din State a dedicat numeroase articole acelei întâlniri:

„Afișând un zâmbet de sfinx și fără să fi vorbit vreodată în public, doamna Kim Yo Jong a izbutit să-l depășească pe trimisul domnului Trump la Olimpiadă, vicepreședintele Mike Pence, în jocul creării imaginii diplomatice” - Articol din New York Times, pe 11 februarie 2018

Temuta Kim Yo Jong, posibila înlocuitoare a lui Kim Jong-Un, are legături cu sportul: o vizită istorică la Jocurile Olimpice + cine a poreclit-o „Ivanka Trump din Coreea de Nord”

Kim Yo Jong, „Ivanka Trump din Coreea de Nord” 

De altfel, Kim Yo Jong a beneficiat de o atenție deosebită din partea presei din SUA. Jurnaliștii de la Washington Post i-au dat porecla de „Ivanka Trump din Coreea de Nord”, conștientizând puterea pe care aceasta o deține. Ivanka Trump e una dintre fiicele președintelui american Donald Trump.

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește și alte știri despre Coreea de Nord:

Scene haotice în Coreea de Nord, după informațiile contradictorii despre Kim Jong Un! Oamenii au golit rafturile, iar elicopterele zboară la altitudine joasă

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
joze_maurinio
joze_maurinio  •  27 Aprilie 2020, 16:36

Hai sa nu comparam mazarea cu lamaile. Nu se poate compara asta cu Ivanka, pentru ca nu poate fi nici macar 1 la 100 proasta ca aia. Adica, daca Becali George e mult mai destept ca "geniul" Tromp, despre ce vorbim? In general, copiii lui Tromp sunt la la fel de prosti ca taticul, daca nu chiar mai prosti. Desi ambii, Becali si Tromp sunt la fel de inculti, *** (vedeti cum nici macar de pe prompter nu poate citi coerent niste cuvinte), misogini, rasisti, grobieni, prosti de-a dreptul, macar Becali nu vine cu idei de un tampism absolut, adica, bagam lumina sub piele sau injectam dezinfectant sa omoram virusul.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

883758598355956
Adrian Fulgos  •  27 Aprilie 2020, 16:28
Postat de adi_stelistul pe 27 Aprilie 2020, 13:30

Este dovedit ca IQ-ul nu depinde in procent de 100% de mostenirea genetica ci si de acumulari. Asta insemnand accesul la informatie, modul in care este procesata, aspecte de genul alimentatie, etc. Deci pot fi sigur ca IQ-ul mediu in Coreea de Nord e sub cel al Romaniei. In acelasi timp cel al Coreei de Sud e peste. Si am ceva dubii in legatura cu cel al Chinei. Stiu, sunt foarte tari la concursuri internationale (la ultima olimpiada de matematica, am avut China pe primul loc, la egalitate cu SUA - formata si ea din etnici asiatici, Coreea de Sud pe 3 si cea de nord pe 4), dar asta nu e relevant pentru medie. Suedia a fost pe 55, Elvetia pe 58, Austria pe 60. Pariez pe oricat ca IQ-ul mediu al acestora e peste cel al Coreei de Nord. Chiar semnificativ peste.

Pertinent comentariul. Aşa este, IQ-ul este o combinație de mulți factori. Sigur ca inteligența nativă este unul dintre factorii determinanți. Am şansa de fiu in legătură cu mulți sud-coreeni. Toți pe care-i ştiu sint de o calitate superioară. Oameni foarte educați, inteligenți, cu o memorie remarcabilă. Cultul muncii este greu de descris. Nu renunță pînă nu ajung aproape de perfectiune. Una din cele mai bune nații care am avut şansa să cunosc.

3218105144890604
Virgil Glavan  •  27 Aprilie 2020, 16:19

Nu as vrea sa spun dar cum poti sa o compari pe Ivanka Trump cu aceasta femeie . Decat daca esti orbit de comunismul care bantuie prin USA. Iar poreclele date de ziare comunistoide pune in evidenta profesionalismul autorului

Vezi toate comentariile (19)
Comentează