GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Marian Aliuță, în conflict cu firma miliardarului Țiriac: „E o rușine!”. Cazul unei mașini de peste 100.000 de euro, cu două motoare distruse: „E marmeladă înăuntru”

Articol de , - Publicat joi, 16 aprilie 2020 13:10

Marian Aliuță (42 de ani) intenționează să dea în judecată producătorul britanic de mașini Land Rover, nemulțumit de probleme tehnice ale mașinii și de tratamentul de care a avut parte la Țiriac Auto. „E o rușine ce se întâmplă la firma lui Țiriac. Mi s-a distrus motorul, se pare că nu îmi schimbau uleiul la revizii”, a spus Aliuță la emisiunea GSP Live.  

Săptămâna trecută, fostul internațional român Marian Aliuță a postat pe Facebook un mesaj critic la adresa firmei Țiriac Auto, dealer autorizat Land Rover. În 2017, Aliuță a cumpărat de la un prieten un model Ranger Rover Vogue 2014, însă ulterior a fost nevoit să schimbe de două ori motorul mașinii după reviziile făcute la firma miliardarului Ion Țiriac.  

124.000$era în 2014 prețul de catalog pentru modelul de Range Rover Vogue achiziționat de Aliuță de la un prieten

În direct la GSP Live, Aliuță a povestit detaliile curioase ale acestui caz: „Mașina era cumpărată din Germania, dar mi-am făcut reviziile la el, la Țiriac. Am avut probleme mari cu ea, mulți au. Prima oară, eram pe autostradă, mergeam spre Constanța. În mers, s-a oprit mașina, era să-mi ia foc motorul. Motor de 4.4, cel mai mare. Am dus-o la Țiriac Auto. Mi-au făcut un deviz de 38.000 de euro pentru schimbarea motorului, dar am zis că nu plătesc nimic. Mașina ieșise din garanția de doi ani, dar nu avea 100.000 de kilometri, deci era acoperită”. 

Șase luni de negocieri pentru a stabili cine plătește

Aliuță spune că, deși avea toate reviziile făcute la Țiriac Auto, firma a refuzat să achite costul reparației: „Până la urmă, după șase luni de tatonări, mesaje și mailuri, au zis că suportă ei costurile, doar să plătesc eu vreo 2.000 de euro. Așa era normal. Uleiul, alte chestii”. 

 După ce a schimbat motorul, fostul fotbalist susține că mașina a continuat să îi facă probleme. A vrut să o vândă de mai multe ori la insistențele soției, însă s-a răzgândit de fiecare dată. Recent, însă, și al doilea motor a cedat.  

„Acum, motorul a căzut după doar 37.000 de kilometri. E marmeladă înăuntru. Nu mai ai ce să-i faci. Am dus-o la Țiriac, mi-au făcut același deviz de 38.000 de euro în condițiile în care mașina cu totul abia mai face 38.000 de euro. După alte discuții, mi-au propus să-mi acopere 50 la sută din deviz. Dar nu am cum să plătesc pentru ceva care e de fapt vina lor neasumată”. 

EXCLUSIV VIDEO Marian Aliuță, în conflict cu firma miliardarului Țiriac: „E o rușine!”. Cazul unei mașini de peste 100.000 de euro, cu două motoare distruse: „E marmeladă înăuntru”

Bucată distrusă din motorul cu doar 37.000 de kilometri din Range Roverul lui Marian Aliuță

ALIUȚĂ POVESTEȘTE CONFLICTUL CU FIRMA ȚIRIAC AUTO

Aliuță spune că, din momentul în care a refuzat oferta, Țiriac Auto l-a tratat necorespunzător.

„Dacă nu am fost de acord, au zis să vin să iau mașina pentru că mă costa 200 de lei pentru fiecare zi de staționare la Țiriac Auto. M-am dus și am luat-o pe platformă, mai mare râsul. Ditamai brandul, dar service-ul de la Țiriac lasă de dorit. E o rușine ce se întâmplă. Nu au personal. Azi te duceai și vorbeai cu un băiat, peste o lună nu mai lucra acolo. Am luat mașina și am dus-o la un alt service. S-au uitat puțin la motor și se pare că la Țiriac nu au schimbat nici uleiul. Niciodată. Eu o duceam la schimbul de ulei, dar ei nu îl schimbau. Plăteam, dar se pare că nu îl schimbau”, a spus Aliuță la GSP Live 

42%dintre posesorii britanici de Range Rover Sport susțin că au fost nevoiți să bage mașina în reparații cel puțin o dată în primele 12 luni după cumpărare. În 2018 și 2019, Range Rover Sport a ieșit ultima în sondajul celor mai fiabile mașini conduse de britanici. La sondaj au participat 44.000 de oameni

Nemulțumit, fostul fotbalist vrea să dea în judecată firma Land Rover, producătorul mărcii Range Rover. „Vreau să trimit motorul pentru expertiză la Londra, la producător. Am dat motorul jos, am rămas cu caroseria. Am găsit alt motor nou, 6000-7000 de euro, dar vreau să-i dau în judecată pentru daune. Să-mi plătească motorul nou. Mi-au căzut deja două motoare la mașină. Culmea, nu am folosit mașina mai deloc, nu am forțat-o, nimic. Au probleme la toate mașinile, dar nu-și asumă. Era simplu să o remedieze, e vina lor!”. 

 Mai bine luam o Dacie. Avea cumnatul meu una la șantier și îmi spunea mereu în glumă: “Ia, mă, Dacia că e sigură. Cu ea ajungi oriunde, cu a ta nu știu dacă ajungi. Ranger Rover e cea mai proastă mașină pe care am avut-o. Cu S-ul de la Mercedes m-am înțeles cel mai bine” 
- Marian Aliuță, la GSP Live 

Până la ora publicării articolului, Andrei Popa, directorul Țiriac Auto pentru brandul Land Rover, nu a putut fi contactat pentru a comenta acuzațiile lui Marian Aliuță. 

Citește și alte știri de la GSP Live:

Dezvăluiri la GSP Live. Cum a încercat Dinamo să mituiască un junior celebru de la Steaua, la 14 ani: „Blat la copii, îți dai seama?”

Marian Aliuță atacă „izolarea mincinoasă”: „Iohannis spune să stăm acasă în noaptea de Înviere, dar pe ăia care au plecat în Germania nu i-a văzut!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (24)
2572829732991013
Daniel Stan  •  20 Aprilie 2020, 12:18

Domnule Aliuta, Sistemul de suspensie fata nu e parte din motorul mașinii...de aceea ,poate,nu au prea stat de vb cu dumneavoastra...

anti.cioban
anti.cioban  •  17 Aprilie 2020, 14:46
Postat de adi_stelistul pe 16 Aprilie 2020, 16:18

Stiu clar o poveste cu unul caruia i-au cerut 10000 ron pe o caseta de directie la o masina (pret oficial) si pe cand se pregatea ala sa mearga la magazia de piese a reprezentantei (nu de Tiriac e vorba) l-a abordat un mecanic care i-a zis ca ii vinde una perfect functionala la 1000 de lei, SH. Asta a zis da si l-a vazut pe mecanic cum a mers la o masina identica cu a lui, a scos caseta de directie si i-a adus-o. Se intampla acum vreo 10 ani povestea. Am ramas blocat cand am auzit-o. Pe de alta parte eu n-am avut nicio experienta atat de proasta cu service-urile auto (exceptand preturile exagerate de multe ori). Mi se pare cam ciudat ce-a patit Aliuta si inca de doua ori. Dar sigur ca e posibil orice. Eu cel putin la mecanica auto sunt varza calita, habar n-am de nimic, asa ca nu stiu ce sa zic. Mi se pare ciudat numai ca a patit-o atat de des.

Bineinteles ca e foarte posibil ce a patit Aliuta iar faza cu caseta luata de pe alta masina din service sunt 100% convins ca e adevarata. Numai *** sau cei care au furat banii isi lasa masina nesupravegheata intr-un service romanesc. (nu vorbesc aici de situatiile in care sunt de facut lucrari majore de tinichigerie etc, acolo nu ai de ales)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

aius
aius  •  17 Aprilie 2020, 13:48

Masinile japoneze,nr.1 !

Vezi toate comentariile (24)
Comentează