GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DECIZIE

EXCLUSIV Avocatul lui Mario Iorgulescu, după condamnarea de 13 ani și 8 luni: „Ne gândim să mergem la CEDO. 3 instanțe de pe teritoriul Italiei spun că el nu poate fi încarcerat”

Gino Iorgulescu, flancat de avocații Florin Durgheu (stânga) și Virgil Boglea (dreapta)
Gino Iorgulescu, flancat de avocații Florin Durgheu (stânga) și Virgil Boglea (dreapta)

Articol de - Publicat miercuri, 18 octombrie 2023 17:04 / Actualizat miercuri, 18 octombrie 2023 17:23

Mario Iorgulescu (28 de ani), fiul lui Gino Iorgulescu, a primit o condamnare de 13 ani și 8 luni, ca urmare a accidentului mortal provocat în 2019. Decizia este definitivă și executorie ♦ Virgil Boglea, unul dintre avocații lui Mario Iorgulescu, susține că hotărârea nu are temei legal și că apărarea pregătește căi de atac excepționale, inclusiv un proces la CEDO, Curtea Europeană a Drepturilor Omului

  • Curtea de Apel București a anunțat azi verdictul final din dosarul în care fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal din România e acuzat de omor.
  • Prima instanţă l-a condamnat pe Mario Iorgulescu la 15 ani și 8 luni de închisoare. Astăzi, judecătorii i-au redus pedeapsa inițială cu doi ani. 
Mario Iorgulescu, condamnat DEFINITIV la 13 ani și 8 luni de închisoare cu executare!
DECIZIE
Mario Iorgulescu, condamnat DEFINITIV la 13 ani și 8 luni de închisoare cu executare!

Virgil Boglea, avocatul lui Mario Iorgulescu: „Ne gândim și la CEDO”

Într-o reacție pentru Gazeta Sporturilor, Virgil Boglea, unul dintre avocații lui Mario Iorgulescu, afirmă că fiul președintelui LPF suferă de grave afecțiuni psihice și că nu poate suporta consecințele procesului.

„Am luat la cunoștință hotărârea de pe portal, urmează să citesc și motivarea și atunci vom putea face mai multe clarificări. Din punctul de vedere al apărării, procesul trebuia rejudecat”, a declarat Boglea pentru GSP.ro. Acesta explică: „Sunt lucruri care exced procedurile legale și un proces legal echitabil”.

În continuare, Boglea afirmă că familia Iorgulescu s-a gândit inclusiv să atace decizia autorităților din România la CEDO: „Ne vom adresa organismelor abilitate, nu e normal ca o persoană bolnavă să fie judecată sau să se vrea trimiterea lui în închisoare în condițiile în care are atâtea afecțiuni medicale ireversibile. Sunt în pregătire și căi de atac extraordinare, ne gândim și la CEDO. Momentan, nu am luat o decizie”.

Avocatul lui Mario Iorgulescu: „3 instanțe de pe teritoriul Italiei spun că el nu poate fi încarcerat”

„S-au pronunțat 3 instanțe de pe teritoriul Italiei, care spun că (n.r. - Mario Iorgulescu) nu poate fi încarcerat, fiind bolnav, adică sunt 3 hotărâri în acest sens. Nu e un lucru inventat de avocați, de familie. 

E un lucru certificat de o instanță, de experți în domeniu. Italia, stat european, spune că o asemenea persoană nu poate fi supusă acestor rigori. De altfel, și Tribunalul Ilfov a admis, prin recunoașterea hotărârii din Italia, că (n.r. - Mario Iorgulescu) suferă de afecțiuni psihice grave, s-a emis și un certificat de handicap. El este internat acum”, mai spune Virgil Boglea.

Mario Iorgulescu, condamnat definitiv la 13 ani și 8 luni de închisoare cu executare

Miercuri, Judecătorii Curții de Apel București l-au condamnat definitiv pe Mario Iorgulescu la 13 ani și 8 luni de închisoare. Potrivit minutei instanței, fiul șefului Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a primit 12 ani de închisoare pentru omor în cazul accidentului de circulație petrecut în septembrie 2019.

La această pedeapsă, magistrații au adăugat o treime din condamnarea de doi ani de închisoare pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și încă o treime din pedeapsa de 3 ani de închisoare primită de Iorgulescu în 2018 pentru complicitate la lipsire de libertate.

Mario Iorgulescu a fost judecat în lipsă, notează Libertatea, iar conform documentelor depuse la dosar de către avocații săi, el se află internat, și acum, într-o clinică din Italia.

Datele-cheie din dosarul lui Mario Iorgulescu:

  • La două săptămâni de la accidentul din 2019 în care a provocat decesul unui bărbat, Dani Vicol, 24 de ani, tată a doi copii, Mario Iorgulescu a fost transferat de familie în Italia, de unde nu s-a mai întors.
  • Expertiza tehnică a relevat faptul că în momentul impactului Mario Iorgulescu conducea cu o viteză aproximativă de 240 km/h.
  • Mario Iorgulescu a consumat cocaină în ziua accidentului, conform expertizei medicale, probe recoltate la spitalul Elias. În momentul impactului cu autoturismul marca Audi condus de decedat, Iorgulescu jr. avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare.
  • Sub influența alcoolului și a halucinogenelor, Mario Iorgulescu a pierdut controlul automobilului Aston Martin pe care îl conducea. Bărbatul decedat avea doi copii, un băiat de 4 luni și o fată de 6 ani.
Cât de importantă e mutarea anunțată de Becali: fotbalistul crucial din ultimii 3 ani iese din primul „11”
FCSB
Cât de importantă e mutarea anunțată de Becali: fotbalistul crucial din ultimii 3 ani iese din primul „11”
Alarmă la Farul » Se „stinge” perla de 3 milioane a lui Hagi?
FARUL
Alarmă la Farul » Se „stinge” perla de 3 milioane a lui Hagi?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (52)
drabog
drabog  •  27 Octombrie 2023, 10:24
Postat de aldo45 pe 18 Octombrie 2023, 19:57

@drabog: Consider cel putin deplasata afirmatia ta conform careia orice parinte incearca sa isi ajute copilul indiferent de context si greseala. Consider ca totul trebuie sa aiba o limita a decentei, mai ales in contextul in care alcoolul si prafurile consumate de Iorgulescu junior au cauzat o crima in urma careia doi copii mici au ramas fara tata. Inteleg sa il ajute trimitandu-i un pachet frumos la inchisoare din cand in cand si anterior de asta sa incerce sa ii mai taie din pedeapsa prin intermediul avocatilor care mereu cauta chichite in orice dosar. Doar ca lucrurile NU stau deloc asa, sa nu uitam ca ultima data Gino Iorgulescu afirma raspicat ca fiul lui NU s-a drogat si ca oricine afirma asta public va fi dat in judecata. Asadar lipsa oricarui simt al responsabilitatii si asumarii greselii. Totodata orice babuin realizeaza ca Iorguleascu junior e bolnav doar de iresponsabilitate si tupeu. Iar acum prin combinatii si foarte multi bani dati prin Italia o scalda cu certificate de handicap si drepturile omului. Un spectacol odios.

De acord cu tine ca ala mic e bolnav inchipuit. Asta e strategia. E moral? Clar nu! In ce priveste treaba cu ajutatul cu pachet sau cu avocati, nu sunt de acord. Nu e normal si nu e ok, dar orice parinte ar face orice sa isi apere copilul prin orice mod posibil. Repet, nu inseamna ca asta e ok, dar asta este instinctul de parinte. Preferi sa il aperi de ce inseamna iad si suferinta si sa il scapi considerand ca ii dai tu pedeapsa si educatia. Nu este tocmai adevarat, pentru ca de multe ori asa cum ai fost un parinte slab in educare, vei fi la fel de slab si in reeducare. Nu pot sa accept nesimtirea lui Gino in afirmatii pentru ca oricum el e un parazit la LPF care doarme in scaun si paraziteaza tot ce prinde. Si acum mai trebuie sa il vedem cum incearca sa ne abureasca ca fiul lui e mai sfant decat Arsenie Boca :)))

golgol
golgol  •  23 Octombrie 2023, 10:07

Cata nesimțire la Gino asta!! Deci fiusu omoară un om, drogat fiind, într un bolid asigurat de taicasu ca puslamaua n avea nici job, nici bani și i plătește cazarea lui fiusu în Italia tot Gino. Asta e condamnat și cautat internațional dar niciun judecător nu s a luat de taicasu care l ajuta pe asta sa stea în Italia.. Favorizarea infractorului! În ce tara trăim?? Asta încă e președinte Lpf deși favorizează un infractor.. România trezește te!

Stradivarius
Stradivarius  •  23 Octombrie 2023, 09:57

"Are atatea afectiuni medicale ireversibile." .... si ca un facut, toate au fost descoperite abua dupa accident. Inainte de el era bine mersi, putea sa conduca, sa bea, sa se drogheze. Desi a mai avut probleme cu legea inainte, nu cred ca o asemenea motivatire a fost folosita... l-a lovit fulgerul si dintr-o data are multe probleme medicale ireversibike, si are nevoie sa faca turism pe malurile lacului Como. Pana la urma familia Iorgulescu o sa fie supti de avocati, care o sa incaseze din ce in ce mai mult. Eu nu inteleg de ce tatal lui Mario, cu un asemenea nivel demonstrat de moralitate, este inca lasat sa fie la conducerea fotbalului romanesc. E o mlastina prea mare in sportul romanesc. Atunci cand negrul este vopsit in alb peste noapte, ce incredere poti sa mai ai in asemenea oameni?

Vezi toate comentariile (52)
Comentează