Articol de GSP - Publicat sambata, 17 septembrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 17 septembrie 2011 15:12

”Regele” a rămas impresionat de starea de spirit a lui Mihăiţă: ”Incredibil cîtă putere şi cîtă încredere în sine are acest băiat!”

Hagi a revenit în teren. A jucat din nou la Timişoara, a făcut spectacol, iar la final a fost asaltat de fani şi de presă. A încercat să se retragă rapid după ce oboseala acumulată în cele două ore petrecute în show-ul de pe gazon şi-au spus cuvîntul. Dar am riscat şi l-am aşteptat cu doar cîţiva metri înainte de a urca în autocar. "Doar o întrebare despre Mihai". Zîmbetul adresat fanilor a dispărut rapid, iar ochii s-au făcut mari: "Nu contează că sînt aşteptat. Mă întîlnesc eu cumva cu ceilalţi colegi. Vino deoparte, te rog. Trebuie să vorbim în linişte, vreau ca Mihai să ştie că mă gîndesc la el".

- Cum aţi citit cuvintele transmise de Mihai?
- La început cu emoţie, apoi chiar cu teamă. Dar m-am liniştit. Am văzut acelaşi copil ambiţios pe care l-am întîlnit şi la Steaua. Am rămas extrem de impresionat de cîtă putere şi cîtă încredere în sine are acest băiat. A devenit deja un exemplu, pentru că atunci cînd vezi cum vorbeşte despre viaţă şi despre viitor, poţi doar să te opreşti pentru cîteva minute şi să realizezi care sînt cu adevărat lucrurile importante. Cînd citeşti un mesaj simplu de la el, că este atît de frumos să trăieşti, te surprinde, dar te motivează şi te încarcă cu energie pozitivă, deşi noi ar trebui să facem aceste lucruri pentru el. M-aş bucura enorm şi îmi doresc din tot sufletul ca într-o zi să-l văd în faţa mea şi să fie fericit, zîmbitor, cum era mereu, să ne strîngem mîinile şi să uităm perioada asta pe care i-a pus-o destinul în faţă.

- Cum se poa...
- Nu ştiu de unde are această putere. Este vorba de educaţie, de modul cum ai fost învăţat să apreciezi viaţa şi să crezi în forţele tale, indiferent de situaţia în care eşti pus. Spui mereu că vei crede în speranţa ta, că vei fi puternic, dar gîndeşti la modul general. Cînd ajungi într-un moment delicat însă dai un examen total, incredibil de greu. Mihai îl trece cu brio în fiecare zi.

- Aţi fost atîţia ani pe teren. Se gîndeşte vreodată un jucător că ar putea să treacă prin asemenea momente?
- Cînd joci, nu îţi imaginezi că poţi ajunge într-o asemenea situaţie. Apoi se întîmplă o dramă de acest gen, dar vezi un asemenea luptător în faţa căruia poţi doar să îşi scoţi pălăria. Sînt sigur că în final va cîştiga acest meci, chiar dacă e cel mai greu din viaţa sa. E încărcat cu o energie fantastică şi mi-aş dori enorm să ştie că sîntem lîngă el, chiar dacă acest mesaj nu i-l transmitem atît de des pe cît ar trebui. Este lupta lui, trebuie să se motiveze şi la final va ieşi învingător, aşa cum a făcut-o mereu. Totul ţine de puterea minţii. Mă bucur că văd atîta pozitivitate la el.

- Mihai citeşte mereu ce i se transmite. Care este mesajul pe care îl aveţi pentru el?
- Mihai, să crezi în viaţă, să crezi în tine şi să îţi îndeplineşti visele pe care le ai! Tu ştii ce înseamnă această ţară pentru mine, iar tu m-ai făcut mîndru că sînt român. Să ştii că omul Hagi este mereu alături de tine!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion