DIVERSE  ·  MIRCEA BADEA FĂCUT KO

MIRCEA BADEA FĂCUT KO // Teodor „Tedi” Emi, primul interviu după luptă: „I-am prins un genunchi de 9,5. L-aș fi ținut, dacă știam că o să pice așa rău” » Despre o nouă revanșă și dacă a primit bani

Articol de GSP - Publicat marti, 05 februarie 2019 13:13

MIRCEA BADEA FĂCUT KO // Teodor „Tedi” Emi, motociclistul-campion la Muay-Thai care l-a făcut KO pe Mircea Badea în doar 5 secunde în lupta de sâmbătă, de la Mall Grand Arena, are un regret după duel: „Dacă aș fi știut dinainte că o să pice atât de rău, l-aș fi ținut. Sincer. Adică, chiar a căzut foarte urât”. 

Teodor „Tedi” Emi a oferit primul interviu după lupta cu prezentatorul TV Mircea Badea, în sala din Berceni unde e și antrenor. Iată cele mai interesante declarații ale sportivului, pentru WowBiz.ro: 

De ce crede că a urcat Badea în ring: „Nu stiu exact motivul lui de a lupta, dar pot să presupun. Am pus o postare pe facebook, la sfârșitul anului, privind niște accidentari destul de urâte ale mele. (...) Cred că asta i-a dat curaj lui Badea și, la câteva zile, exact când mi-am scos copcile, a venit propunerea promotorului Cristian Iordache pentru acest meci”

Care au fost regulile luptei: ”Gala a fost organizată pe reguli de kick-boxing K1, noi am luptat pe sistem de kickboxing profesionist care include lovituri de pumn și picior asupra tuturor zonnelor corpului, lovituri de genunchi și o singură lovitură de genunchi din clinci. Eu, fiind multiplu campion de muay-thay și antrenându-mă în Thailanda cu niște legende ale acestui sport, m-am specializat pe loviturile de genunchi, acestea sunt punctul meu forte. Lovitura aplicată a fost chiar cu genunchiul bolnav…”

„Meciul nu a fost foarte promovat. Nu am luat bani pentru lupta asta… Voiam să închei discuția asta, pentru că mă durea capul! Eu am făcut o înțelegere reciproc avantajoasă din alte puncte de vedere. Cel puțin din partea mea, cu promotorul Cristian Iordache”

Motivul principal al disputei: ”Mircea a trimis, la început, niște copii sau, pot să presupun, pentru că el a tot spus că o să primesc niste provocări… Dupa aceea au început tot felul de copii, mai mult sau mai puțin sănătoși la cap, să îmi scrie provocări pe facebook. Eu i-am lăsat în plata lor, mi-am făcut meciurile mele. Dar, în cei 4 ani cred că a avut destul timp sa se antreneze.

Nu știu, e discutabil ce și cu cine s-a antrenat. Am auzit că a fost o perioadă la sală la faimosul boxer Mayweather, în America, dar… Pot să presupun că nu a fost constant în antrenamente și, în al doilea rând, nu are experiența mea. Cred că experiența a facut marea diferență. Asta a fost si motivul disputei. El a criticat niște sportivi care muncesc foarte mult. Eu am muncit foarte mult ca să ajung la aceste rezultate”

Dacă ar mai fi de acord cu o revanșă: ”La cum a decurs meciul, aș prefera să nu mai fie unul, o a treia confruntare… Sincer, eu aș dori să fie ultima oară, sper că și-a învățat lecția… Se întâmplă, și eu am câștigat, și eu am pierdut niște meciuri, el chiar a râs pe un KO pe care mi l-am luat de la un sportiv foarte valoros, cu care chiar sunt prieten în afara ringului. Spiritul artelor marțiale e cu totul altul…”

„Prietenii mei au râs și m-au felicitat pentru că, până la urmă, nu a fost un superadversar, a fost de divertisment mai mult, mai ales că el are gura mare. E cam copil mic, dar are talentul să te enerveze destul de tare”

Cum l-a enervat Badea și cum a decis să-l ia în serios: ”Copilărește, dar se adună chestiile astea… M-a enervat că râdea de mine că nu am reușit să îl bat bine prima dată, când am fost mai degajat. M-a enervat că a zis că o să primesc provocări și îmi trimitea tot felul de copii sau tot felul de ciudați ca să mă provoace. M-a enervat că mi-a lansat provocarea exact când am fost accidentat, toate acestea m-au făcut să îl iau puțin mai în serios, de data asta.

Mai ales că eu credeam, din momentul ce a cerut revanșa și în ring – pentru că asta a și fost disputa, în primul meci, că dacă era în ring se termina mai repede – că vine foarte pregatit. Credeam că o sa fie un pic mai greu… Nu ma îndoiam, la nivelul meu de experiență, că nu o să câștig, dar mă gândeam că o să fie un pic mai greu și el, fiind om de televiziune, știe să managerieze anumite știri. Adică, dacă el îmi prindea o lovitură, două, așa cum a fost în primul meci – când deși nu mi-a prins nicio lovitură s-a tot agățat de chestia că nu l-am batut destul de repede – ar fi dat imaginea asta de o sută de ori, chiar dacă pierdea. Asta m-a și întărâtat și m-a făcut să îl iau un pic in serios”

”Aș primi să îl antrenez pe Badea. L-aș învăța, primul lucru, respectul, dar cu vorba bună. L-aș pune să se antreneze cu toți elevii, cot la cot, să își dea seama că el nu este un om deosebit, ca niciunul dintre noi. Nu știu dacă aș putea deveni prieten, prieten e greu de spus, dar o relație de ”salut”, cum am dat mâna și după meci…”

Analiza luptei: ”Tactica se abordeaza în funcție de adversar. L-am simțit foarte slab pregătit. El, în primul meci, a stat în garda normală, cu stângul în față. Acum, el a stat cu dreptul în față și-a schimbat garda, ceea ce înseamnă să te reinventezi, ca să zic așa.

Iar el, la 40 de ani și cu experienta pe care o avea, nu avea cum să se reinventeze. Eu bănuiesc că el și-a schimbat garda special pentru a lovi cu piciorul de forță, piciorul stâng, chiar pe piciorul meu lovit. Prima mea lovitură, acel low-kick, i-a mutat piciorul din loc. Și chiar mă așteptam – pentru că tactica mea este, de obicei, să lovesc foarte tare pe coapsă, cum am dat mai multe KO în meciuri anterioare – să blocheze, dar am văzut că stătea cu piciorul foarte moale… Nu i-am simțit o reacție… Si atunci am trecut la combinație.

„Mircea Badea s-ar putea bate cu oameni neantrenați, ar avea o șansă… Poate cu colegul lui, Ciuvică. Posibil ar câștiga, are totuși o pregătire de ani mulți de arte marțiale”

„Victoria am sărbătorit-o sus, la mall, am mâncat o felie de pizza și am băut o bere cu băieții, modest….”

Regretul lui Teo după luptă: ”Efectul loviturii asupra lui a fost destul de puternic. A fost un KO foarte puternic și, sincer, chiar nu vă spun ca să mă pun bine cu el sau să vreau să par eu băiatul bun sau alte chestii… Dar, dacă aș fi știu de dinainte că o să pice atât de rău, l-aș fi ținut. Sincer. Adică, chiar a cazut foarte urat. 

I-am țintit fix bărbia. El s-a și lăsat un pic și asta a amplificat impactul. Adică el, practic, a dat un pic cu capul în genunchiul meu. Eu am vrut să îi dau cu genunchiul în cap, iar el a dat cu capul în genunchi. Lovitura a fost cam de nota 9,5. Eu am dat cam de 8, mai ales că forța e mai mare la corp decât la cap, dar având în vedere că el a dat cu capul în genunchi, de la 8 s-a ridicat cam la 9,5.

Nu am stat să îl număr, eu vorbeam cu elevul meu care stătea cu mine la colț, mă uitam prin sală, nu am stat să număr. Dar, cred, după ce am văzut filmarea, cred că a stat 5-10 secunde, a stat sigur. Dupa aceea, este normal sa nu te lase (sa te ridici, n. red.), ar fi fost chiar o crimă să îl lase. Deci el nu mai era în stare să continue meciul sub nicio formă. Putea să aibă urmări foarte grave… (…) Cand l-am vazut leșinat, căzut, am fost uimit. Am fost uimit de efectul loviturii, chiar nu mă așteptam. Din experiența mea de 18 ani de arte marțiale nu am vazut un KO cum și-a luat Mircea Badea, să cadă cu capul așa… Dacă era să știu dinainte, chiar l-aș fi prins”.

”Am vorbit după meci. I-am reproșat faptul că am primit tot felul de provocări și nu a venit el personal. El a zis că nu i-a trimis el, deși se cam leaga, e cam mare coincidența să spună că voi primi provocări și să și apară tot felul de măscărici… I-am urat multă sănătate și noroc în viață” Teodor „Tedi” Emi

Atenție, imagini cu puternic impact emoțional!

 

Citește și:

Cum a ajuns Mircea Badea să se bată cu motociclistul-kickboxer Teodor Emi » Incidentul de la care a pornit totul: „Să moară în chinuri groaznice și să le sărim cu picioarele pe cap”

CV-ul impresionant al lui Teodor Emi, omul care l-a făcut K.O. în ring pe Mircea Badea: multiplu campion și o experiență de 17 ani în luptele de contactO româncă din Spania a fost obligată de soțul și socrii ei să se prostitueze. Îngrozitor ce îi făceau dacă nu aducea zilnic 300 de euro
Libertatea
Comentarii (33)
valu4ever  •  06 Februarie 2019, 09:33

Mircea Badea s-au...e bine sa fi prost pentru ca nu iti dai seama!

Florin Vasile  •  06 Februarie 2019, 08:32

Ce satisfacție poate avea un profesionist cand intra in ring cu unul care e profesionist doar pe ecrane? Mare mândria ca l-a terminat pe Badea in 5 sec. S-a speriat asa de tare de amenințările lui ca s-a antrenament in Thailanda ...

Gheorghe Dracu  •  06 Februarie 2019, 06:57

Bravo Boss dacă o ți tot așa poate ajungi și tu campion mondial ca Leonard Doroftei.

Vezi toate comentariile (33 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
22:00 Champions League
Manchester City - Lyon
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
Program TV complet

Liga 1