GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ELIBERARE

Motivarea instanţei pentru eliberarea lui Gigi Becali: "A avut un comportament exemplar"

Articol de GSP - Publicat marti, 10 martie 2015 00:00 / Actualizat marti, 10 martie 2015 16:32

Judecătoria Medgidia a dat publicităţii motivarea pentru care au decis că Gigi Becali poate fi eliberat condiţionat.

Potrivit motivării magistraţilor, pe durata cît a fost închis, Gigi Becali a avut o conduită corespunzătoare şi nici nu este recidivist, conform Hotnews.

De asemenea, omul de afaceri a avut un comportament exemplar, a fost recompensat de 11 ori şi a beneficiat de două ieşiri din închisoare.

Procurorii DNA au contestat decizia Judecătoriei Medgidia, contestaţia urmînd să fie soluţionată de Tribunalul Constanţa.

"Instanta apreciaza ca indeplinit si criteriul obiectiv, respectiv a fost staruitor in munca, acumuland zile castig, a fost disciplinat, nu are nicio sanctiune disciplinara si a dat dovezi temeinice de indreptare, in sensul ca a acceptat pedeapsa care i-a fost aplicata, starea de detentie apreciind-o ca un "purgatoriu", de la viata materiala la cea spirituala.

Pentru acest comportament a fost recompensat de 11 ori si a beneficiat de doua invoiri din penitenciar. Nu a fost cazul vreunui refuz de participare la activitati si programe. Cele trei sanctiuni disciplinare aplicate i-au fost anulate de catre instanta prin hotarari definitive, ceea ce face sa nu aiba nicio sanctiune disciplinara

La intrebarea presedintelui de complet daca este pregatit sa se intoarca in viata sociala, petentul-condamnat arata ca insasi caracterizarea vorbeste de la sine; cand va iesi din puscarie se va transforma intr-un om duhovnicesc si va vrea sa stea numai intre oameni curati. Nu-l va mai interesa viata publica, pentru a nu mai fi indemnat la pacat. In ce priveste Steaua, daca va aduce bani, o va pastra, daca nu, o va da cadou", se arată în motivarea magistraţilor.

Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

În închisoare, Gigi Becali a terminat de scris două cărţi, "Muntele Athos, patria Ortodoxiei” şi "Becali şi Steaua”, iar în februarie 2015 a anunţat că se apucă de o a treia carte, "Becali, Parlamentul Europei şi Parlamentul României”. Pentru fiecare dintre cărţile scrise, el a primit o reducere cu 30 de zile a pedepsei.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (22)
kilimanjaro
kilimanjaro  •  10 Martie 2015, 19:09

L-au eliberat caci se zvoneste ca e in prenatal :)))))))))))))))))))))

ottobraun
ottobraun  •  10 Martie 2015, 17:52
Postat de laur.larry pe 10 Martie 2015, 17:44

Marsh la cotetComentariul tău...

sclavule ai adunat vOile de pe camp ale ciobanului !

ottobraun
ottobraun  •  10 Martie 2015, 17:48

albanezu asta punea bodyguarzi pe fRaiehru ala de smarandescu si umflatii aia sa bata lumea in tribune , un emigrant a ajuns sef bogat in Romania datorita unor servitori romani gen dukadam,argaseala,mustata,lutu,hrebenciuc,cacarau care stateau cu mana intinsa la niste dolari furati tot de la ei fraiharii!!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează