GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PROIECT DE LEGE

"O şansă prin sport", proiect de lege pentru copiii instituţionalizaţi

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 aprilie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 12 aprilie 2013 11:48

Deputatul Bogdan Diaconu a depus la Camera Deputaţilor un proiect de lege privind înfiinţarea unui program naţional, denumit "O şansă prin sport", dedicat copiilor instituţionalizaţi, care urmează a fi derulat în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului.

Proiectul de lege privind acest program are în vedere încurajarea performanţei în cele mai importante discipline în care românii au făcut dovada reuşitei la nivel internaţional în gimnastică, box, handbal, canotaj, atletism şi scrimă.

"Această iniţiativă doreşte să îmbogăţească baza de selecţie în sportul de performanţă şi propune o modalitate de selecţie a tinerelor talente din sport care să sprijine dezvoltarea de viitori campioni, bazîndu-se pe arenele sportive deja existente, pe activitatea MTS, împreună cu direcţiile judeţene subordonate, precum şi pe antrenorii şi specialiştii români deja consacraţi care trebuie să aibă şansa de a pregăti noi generaţii", se arată într-un comunicat de presă.

Proiectul de lege prevede selectarea tinerelor talente din rîndul copiii instituţionalizaţi pentru a le da acestora o şansă de a progresa în sport.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează