GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  SCHIMBARE

Olanda a schimbat numele țării! Cum se va numi de-acum

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 ianuarie 2020 17:27

De la 1 ianuarie 2020, Olanda se numește Regatul Ţărilor de Jos, în neerlandeză „Het Koninkrijk der Nederlanden”.

Acesta are capitala la Amsterdam și include teritoriul european al Țărilor de Jos, denumite neoficial Olanda, precum şi teritoriile Aruba şi Antilele Olandeze din Caraibe.

Primăriile, universităţile şi ambasadele vor trebui să utilizeze doar denumirea oficială a ţării: Netherlands – Ţările de Jos.

Schimbarea denumirii ţării va costa bugetul Regatului peste 200.000 de euro.

Tot în ideea de a crea o nouă imagine a țării și a se delimita de prostituție și droguri, cu care Olanda e deseori asociată, autorităţile din Amsterdam au anunţat și că intenţionează să renunţe la termenul de „Cartierul Felinarelor Roşii”, iar pe indicatoare va scrie „Centrul Istoric”.

Numele Netherlands – Ţările de Jos va fi folosit la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul acesta și la meciurile naționalei de fotbal.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
10156984495588284
Madalina Miron Horlescu  •  04 Ianuarie 2020, 10:05

Olanda se va numi " Tarile de jos" nu "Regatul Tarilor de Jos" "Țările de Jos și Regatul Țărilor de Jos sunt două entități geografice și administrative diferite." Regatul Tarilor de Jos este un acord al fostei Olande cu: Aruba, Curaçao și Sint Maarten.

catalin.palcu
catalin.palcu  •  04 Ianuarie 2020, 09:47

Si noi cum o sa ii zicem? Tara de Jos pe model francez sau Nederland?

cornelconasu
cornelconasu  •  04 Ianuarie 2020, 00:47

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează