GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  OPINIE

OPINIE de Cristian Coman » Ion Țiriac, mistrețul cu colți de argint, la 80 de ani

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 mai 2019 16:12

Ion Țiriac va fi, din 9 mai, miliardarul de 80 de ani al României.

  • Cristian Coman, jurnalist cu 25 de ani experiență în presă, la Pro TV, Realitatea TV, Antena 1 şi TVR 1, acum senior editor la Libertatea, scrie și pentru Gazetă.

Când turneul său de la Madrid va fi în plină desfășurare – acum, cu patru românce pe tabloul pricipal și una în meciurile pentru calificări - Țiriac va sufla în tortul aniversar.

80 de ani de viață. 30 de ani în capitalism.

A fost declarat cel mai bogat fost sportiv din lume. Iar în acest an, așa cum scria gsp.ro, Ion Țiriac a urcat 49 de locuri în topul bogaților lumii, cu 1,2 miliarde de dolari.

Un vânător al capitalismului românesc, Țiriac iese din când în când să dea sfaturi celor care conduc România.

A fost prieten cu toate regimurile de după Revoluție. Dar spune că nu a făcut afaceri cu statul, timp de 30 de ani, pentru că „nu a vrut să aibă dimineață un dosar”.

Cel mai mult îi place să fie întrebat „Ce ați face dacă ați fi președintele României?” Ultima dată a dat un răspuns interzis copiilor: „Aş da o lege marţială că toate dosarele s-au terminat, toată treaba, dar, de mâine începând, dacă nu îţi faci datoria, îţi tai degetele.

Celebrul pariu pierdut cu Adrian Năstase – care în calitate de premier a promis și coordonat construirea a 400 de săli de sport – i-a diminuat parcul auto de colecție cu un Mercedes.

Țiriac a inventat vânătoarea în masă a mistreților, alături de bogații Europei. Iar Adrian Năstase a numărat și el... zeci de trofee în celebrele partide.

Țiriac a investit în cel mai în vogă post de televiziune din România din 1995 încoace, ProTV. Apoi și-a vândut acțiunile americanilor de la CME. Când Sîrbu, Țiriac și Iliescu urcau pe aceeași scenă.

A luat-o sub aripa lui pe Simona Halep și i-a prevestit un viitor atunci când puțini îl vedeau. Halep a câștigat de atunci de două ori turneul patronat chiar de Țiriac la Madrid și a devenit numărul 1 mondial.
Din cauza disputei cu BNR, pe care a pierdut-o, a mutat la Budapesta turneul de la București.

Iar ca să demonstreze că Țiriac nu este un nume care se pretează la bănuieli „nefondate”, a trimis recent o „invitație către orice autoritate a statului să verifice companiile Grupului Țiriac.” Tocmai apăruseră surse DNA care vorbeau de fonduri europene în Clubul Stejarii pe care Țiriac l-a construit, lângă complexul nășit de Elena Udrea.

Apoi, Țiriac și-a încalcat propriile jurăminte de necolaborare cu statul și a intrat în proiecte „de viitor”: construcția celor 500 de grădinițe olimpice cu profil sportiv. Nu pentru el, ci pentru copiii acestei țări.

Dincolo de afaceri, în capitalism a luptat și pentru propriul copil, ca să nu sufere pentru „o greșeală”, în legendarul dosarul din anii 2000 al lui Ion Ion Țiriac.

Ion Țiriac, omul care a plecat să cucerească la 20 ani, de pe Strada Cerbului din Brașov, împlinește 80 de ani, la Madrid.

Mistrețul cu colți de argint este vânător, nu vânat.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
869192929839265
Dragos Bargaoanu  •  04 Mai 2019, 00:50

"Cocaină pt vip-uri" îți spune ceva?! Îi ridici osanale unui comunist ***, avar, *** și fariseu! Joci în aceeași ligă cu "maestrul" Cristoiu, Ioanițoaia și Tolontan...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

869192929839265
Dragos Bargaoanu  •  04 Mai 2019, 00:45

Cristian Coman...ai pierdut 25 de ani de pomană!

2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  03 Mai 2019, 22:34

Eu nu am auzit niciodata ca acest mistret ruman sa fi dat vre-un banut pentru ceva in romania... Poate pentru a-si cumpara masini si a-si intretine tiitoarele. Sau spagi ca sa puna mana pe de-a moaca pe terenuri si cladiri... Sau sa i se dea ordonante de care sa beneficieze peste noapte... Ca deh... Marile afaceri se fac noaptea!!! In rest a luat cu cate maini a putut si s-a plans ca nimeni nu-i da... Era firesc de vreme ce el tot lua... si tot lua... Pentru ca asa e el rumanul... Nu se mai satura niciodata!!!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează