DIVERSE  ·  INVESTIȚIE

Orban investește din nou în România! 700.000 € pentru o altă academie de fotbal, după Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe

Viktor Orban
Viktor Orban

Articol de — , , Marti, 09 Aprilie 2019

Guvernul Ungariei, condus de premierul Viktor Orban, investește din nou în România și a alocat 700.000 de euro pentru pornirea ridicării unei noi academii de fotbal, în Satu Mare.

După investițiile masive pe care Guvernul de la Budapesta le-a făcut la Sepsi Sf. Gheorghe și Csikszereda Miercurea Ciuc, premierul maghiar Viktor Orban a ales o nouă localitate din România unde să se costruiască o academie de fotbal. 

Din primele informații, aceasta va fi organizată în Satu Mare, pe o suprafață de opt hectare, iar pentru demararea investiției Executivul maghiar a alocat deja 216 milioane de forinți, aproximativ 700.000 de euro.

Conform textului publicat în Monitorul Oficial din țara vecină, decizia 1164/2019 are ca termen de finalizare data de 30 iunie 2020.

Ienei, ajutorul premierului

Gazeta Sporturilor a dezvăluit în exclusivitate, la începutul lunii martie, că Orban l-a convins pe Emeric Ienei să-i fie consilier pe probleme de sport. Iar principala temă de discuții dintre cei doi a fost înființarea unei academii pe teritoriul județului Bihor, ceva asemănător cu ceea ce s-a construit la Miercurea Ciuc (Harghita) și la Sf. Gheorghe (Covasna).

Iar dacă la Oradea nu s-a putut pune pe picioare o Academie modernă, acolo unde locuiește Ienei, Guvernul de la Budapesta a decis să aleagă Satu Mare! 

„Trebuie să fie implicați mai mulți factori, să găsim și foști fotbaliști care vor să fie parte din acest proiect", spunea Ienei.

Acesta mai declara pentru Gazetă:

„Eu îl cunosc de foarte multă vreme pe Viktor Orban, acesta fiind implicat și pasionat de fotbal. Am fost o singură dată la dânsul, în Ungaria. Vorbim destul de des la telefon, e metoda de comunicare cea mai simplă. Îl ajut cu tot felul de informații legate de fotbalul din județ. În ultimele discuții pe care le-am avut la telefon, am încercat să găsim un loc și o echipă de aici, din județ, unde să facă o Academie de fotbal”.

Județul Bihor e al patrulea în topul celor care conțin cei mai mulți etnici maghiari. Conform recensământului de acum 8 ani, în Bihor erau 138.000 de maghiari, ceea ce înseamnă un sfert din populația județului. Doar în Harghita (257.000), Mureș (200.000) și Covasna (150.000) sunt mai mulți etnici maghiari.Ultimele zile din viaţa Mihaelei, fata obligată să se prostitueze de clanul Boceanu. Șocant cum a sfârșit fata

Libertatea

Comentarii (33)

Octavian Ciobanu  •  10 Aprilie 2019, 13:31

Dragnea a promis ca Orban va repara nedreptatea din cazul GOJDU. Vedem ca ungurii s-au pus pe pacaleli.

ceaiuri  •  09 Aprilie 2019, 23:55

si nici ei nu sunt departe de noi....turneul wta ramane tot la Bucuresti

ucigaltoaca  •  09 Aprilie 2019, 19:39
Postat de John Blackstar pe 09 Aprilie 2019, 14:03

Sper sa ne ia Transilvania !! cei ce au destinele unei tari in mainile lor , nu fac nimic pt tara asta .

Eu sper sa ia toata Romania, nu numai Transilvania.

Vezi toate comentariile (33)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
12:00 Tenis, WTA

Turneul din Dubai

Digi 2
20:00 Fotbal, Liga 1

Hermannstadt - Astra

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:30 Fotbal, Bundesliga

Bochum - Stuttgart

Digi 4
21:45 Fotbal, Serie A

Milan - Torino

Digi 2
Program TV complet

Liga 1