GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PROIECTE SPORTIVE

Plan de 100 de milioane de euro la Constanța, înainte de startul campaniei electorale: stadioane pe care ar putea juca Farul și Viitorul, arene de tenis și rugby

Plan de 100 de milioane de euro la Constanța +5   FOTO
Plan de 100 de milioane de euro la Constanța

Articol de - Publicat vineri, 31 iulie 2020 17:40 / Actualizat vineri, 31 iulie 2020 17:55

În câțiva ani, Constanța ar putea avea unul dintre cele mai spectaculoase complexuri sportive din România. Proiectul a fost dezvăluit de primarul orașului de la malul mării, Decebal Făgădău, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată chiar pe noul teren cu gazon sintetic din cadrul actualei baze sportive.

Ce prevede acesta? Un stadion de fotbal cu o capacitate de 15.000 de locuri, teren de antrenament, un stadion de rugby cu 5.000 de locuri, o arenă centrală de tenis de câmp cu 4.500 de locuri, o arenă secundară plus mai multe terenuri de tenis de câmp, un centru administrativ, cu locuri de cazare, spații de pregătire și de recuperare pentru sportivi, zonă de promenadă și un mic parc. O investiție de 533 de milioane de lei pentru care s-au făcut primii pași.

Studiul de prefezabilitate a fost aprobat în ședința Consiliului Local de ieri, iar arhitectul Bruno Andreșoiu a realizat un proiect unic, cu o simbolistică marină, conceptul arhitectural gândit fiind denumit “Portul Interior”.

Astfel, atât stadionul de fotbal, cât și cel de rugby vor avea forma unor vapoare, arena de tenis va semăna cu un val, iar centrul administrativ va fi în forma unei vele. 

+1 FOTO

“Avem alocată suma pentru proiectul de fezabilitate și suntem pe lista de sinteză a Companiei Naționale de Investiții. Le vom preda un proiect la cheie. Va fi un parcurs lung și greu. Statul român datorează mult Constanței, România datorează mult Constanței, măcar din punct de vedere sportiv. Toată contribuția Constanței la sportul românesc trebuie să se întoarcă. Este foarte bine că s-au făcut stadioane în alte orașe, dar este timpul să se facă și în Constanța un asemenea complex sportiv” 
Decebal Făgădău, primar Constanța

Poate juca inclusiv Viitorul

Pe noul stadion, care va costa 240 de milioane de lei, ar urma să joace atât echipa de tradiție a Constanței, Farul, cât și Viitorul, echipa celui mai bun fotbalist român din toate timpurile, Gheorghe Hagi.

“Orice echipă a orașului este binevenită să joace pe această infrastructură. Știu că sunt rivalități între Farul și Viitorul, dar nu vrea să le văd ca rivalități, ci ca pe o competiție. Ce mi-aș dori eu să ne batem ca la Milano, Inter cu AC Milan, sau ca la Madrid, Real cu Atletico. Este loc nu doar pentru două echipe, orașul nostru are capital pentru mai mult”, a explicat primarul Municipiului Constanța.

În plus, arena centrală de tenis, în care se vor investi 100 de milioane de lei, ar urma să poarte numele Simonei Halep, constănțeanca devenită primul număr 1 mondial din istoria tenisului feminin românesc și dublă câștigătoare de Mare Șlem. De altfel, Constanța se poate mândri și cu alte nume mari date tenisului de câmp, printre care Andrei Pavel, George Cosac și Horia Tecău.

Se lucrează în trei ture la stadionul Ghencea, inaugurarea e programată pentru toamna acestui an

CITEȘTE ȘI:

OFICIAL Mișcare-fulger a lui Gigi Becali! FCSB și-a prezentat noua achiziție: „Știu că așteptările sunt mari aici”

VIDEO Anamaria Prodan a încălcat regulamentul și riscă o amendă uriașă: „Am crezut că-i dă o palmă!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (34)
2587789838014689
Constantin Morarescu  •  01 August 2020, 10:49

Stati linistiti astea sunt vrajeli pentru alegeri.PSD ul sta catastrofal in simpatiile constantenilor ,si incearca pe ultima suta sa dreaga busuiocul .Finantele orasului Constanta sunt la cheremul intereselor tuturor politicienilor din Romania ,toti au interese aici .De aia orasul este o ruina ,o latrina ,pentru ca banii servesc alte interese prin Mamaia nord unde sa cheltuit tot bugetul orasului si unde au construit borfasii din toata Romania .Pana nu scapam de *** lui Mazare nu se va face nimic bun in Constanta .Doar promisiuni .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

pirucul
pirucul  •  01 August 2020, 09:35

si totusi de unde bani?

ioan.h
ioan.h  •  01 August 2020, 09:16

Prea înghesuite !

Vezi toate comentariile (34)
Comentează