GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  RAPID

Povestea halucinantă a unui fost jucător de la Rapid » A fugit din țară pentru a-și salva copilul: „Mureau pe capete!”

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 ianuarie 2019 10:42

Ioan Țîrban (58 de ani) a jucat la UTA și Rapid, însă în septembrie 1988 a plecat din România împreună cu Silviu Vuia. Fratele acestuia din urmă locuia în RFG, așa că ambii au fugit în Wolfsburg.

„În primul an în Germania mâncam conserve încălzite pe reșou și făceam naveta 40 km pe bicicletă!”, a destăinuit Țîrban conform Libertatea.

Povestea plecării este una demnă de film. Mai ales că, în regimul comunist, cei care erau prinși că vor să fugă din țară erau trimiși la închisoare.

„Tata avea o filieră pe la Iratoșu, lângă granița cu Ungaria. Mașina care ne ducea mergea încet. Nu avea voie să oprească, pentru că stârnea suspiciuni. Am sărit din mers, împreună cu Vuia, apoi am trecut fâșia de pământ târâș. După ce ne-am predat, în prima localitate, am avut cel mai mare noroc din viața mea”, a dezvăluit acesta.

„Copiii mureau pe capete!”

Fostul fotbalist a avut mari probleme la început. Fetița sa de doar doi ani a fost diagnosticată cu leucemie: „Mi s-a îmbolnăvit fetița de doi ani de leucemie. Jucam la Rapid București și am mers la Spitalul Parhon, renumit la acea vreme. Am găsit acolo medicamente expirate, iar copiii mureau pe capete. Fără vreo șansă de a o salva la noi în țară, am decis să plec și să încerc să o vindecăm în străinătate. Cum fratele lui Vuia locuia în Republica Federală Germană, destinația era clară”, a zis fostul atacant, care și-a spus întreaga poveste pentru Libertatea.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
10206088110775210
Enver Hoxha  •  13 Ianuarie 2019, 13:07

N-am înțeles nimic. A sărit din mașină, din mers, cu fetița de doi ani și s-a târât cu ea peste graniță?? Și mama fetiței unde era? Și în Germania cum de s-a chinuit așa? N-a fost primit cu ospitalitate, așa cum se cuvenea unui refugiat din iadul comunist?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează