GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INEDIT

Povești incredibile cu vedete care puteau ajunge sportivi de top » Sean Connery a refuzat-o pe Manchester United, mama i-a blocat cariera lui Pavarotti

Sir Sean Connery putea juca la Manchester United, însă a refuzat contractul pentru a se concentra la cariera de actor
Sir Sean Connery putea juca la Manchester United, însă a refuzat contractul pentru a se concentra la cariera de actor

Articol de - Publicat miercuri, 08 aprilie 2020 21:28

Cum ar fi fost ca Sean Connery să joace alături de George Best la Manchester United? Sau Luciano Pavarotti să fie mai mare ca Buffon și Julio Iglesias idolul lui Casillas? Ori Al Pacino star în baseball?

Puteau fi cineva în sport, dar au ajuns staruri în alte domenii, filosofie, cinema, muzică sau modă. Anii nebuni ai tinereții au spulberat visele de a concura în mari campionate sau competiții de nivel olimpic, din diverse cauze trebuind să-și regîndească strategia pentru viață. Gazeta Sporturilor vă prezintă cîteva nume importante din showbiz pe care sportul le-a pierdut, dar care excelează sau au fost epocale în alte domenii ce le-au făcut celebre.

Sir Sean Connery (89 de ani, actor) - Agentul 007 în loc de Manchester United

"Bond. James Bond". O voce inconfundabilă a probabil celui mai cunoscut scoțian din ultima sută de ani. Sean Connery, votat de reviste renumite cel mai sexy bărbat al secolului trecut, un star de cinema incredibil, a fost aproape de a juca pentru Manchester United! Legendarul Matt Busby l-a vrut în echipa lui! Dacă semna cu "diavolii" ar fi ajuns colegul de generație al lui George Best, dar n-ar mai fi existat Agentul 007. Inițial, a fost legitimat la clubul Bonnyrigg Rose și a mers la un trial, în 1953. Chiar sub privirile lui Busby. Conform reporterilor vremii, managerul a fost impresionat de forța lui Connery și i-a oferit un salariu de 25 de lire sterline pe săptămînă imediat după meci ca să vină la Man United. Dar tînărul a refuzat. Înainte, la 18 ani, făcuse și bodybuilding, luînd ulterior locul 3 la Mr. Universe.

"Eram tînăr, am fost la un pas să accept propunerea lui Sir Matt Busby, dar am refuzat în cele din urmă. Ca să ajung un top-player mi-ar fi luat vreo 7 ani, iar eu aveam 23 atunci. M-am decis să mă dedic actoriei și s-a dovedit că am făcut o mutare foarte inteligentă"
Sir Sean Connery, actor

Al Pacino (79 de ani, actor) - Titanul pierdut de baseball

Cine n-a auzit de Al Pacino, faimosul actor cu roluri memorabile în film și în teatru?! Carismaticul icon al Hollywood-ului spera să ajungă un renumit jucător de baseball. Puștiul new-yorkez, crescut în Bronx, a povestit și-n biografia sa care era visul lui în copilărie. "Îmi doream să ajung cineva în baseball, pentru asta m-am antrenat. Nu știu cît de bun aș fi ajuns, însă era ceva ce voiam", a povestit legendarul actor. Printre peliculele ce i-au oferit nemurirea au fost și trei ce au legătură cu sportul. "Bobby Deerfield", unde joacă rolul unui pilot de curse, "Any given Sunday", unde este antrenor al unei formații de fotbal american, iar speech-ul său din vestiar a fost folosit și de diverși tehnicieni din fotbal spre a-și motiva elevii, şi "Two for the money", o dramă dedicată jocurilor de pariuri.

"Nu știu cum ar fi fost viața mea dacă mă țineam de sport, nu știu cît de important aș fi ajuns. Mîna mi-a rămas sigură, cu trecerea anilor. Am jucat întotdeauna cu plăcere roluri în filme ce implicau sportul"
Al Pacino, actor

Povești incredibile cu vedete care puteau ajunge sportivi de top » Sean Connery a refuzat-o pe Manchester United, mama i-a blocat cariera lui Pavarotti

Gerard Butler (50 de ani, actor) - O noapte la Celtic

A frînt multe inimi de cînd este considerat unul dintre cei mai în vogă actori ai lumii. S-a remarcat în pelicule precum "Attila", "300", RocknRolla", "Law abiding citizen" ori "The bounty hunter". Scoţian la origini, fan pe viaţă al lui Celtic, Gerard a visat în copilărie să îmbrace tricoul alb-verde sau măcar să practice fotbalul la un nivel decent. N-a fost să fie, deşi dezvăluie: "Mă jucam fotbal înainte de micul dejun, apoi în pauze la şcoală, apoi acasă, îmi ocupa mai tot timpul". Totuşi, a îmbrăcat tricoul lui Celtic în mai multe partide caritabile, făcînd pereche cu idolul său, Henrik Larsson. În plus, a interpretat rolul unui fost fotbalist în comedia romantică "Play for keeps".

"Visam să devin fotbalist profesionist, eram bunicel. Mi-am atins o parte din vis cînd am jucat un meci caritabil în tricoul lui Celtic, pe Old Trafford, împotriva lui Man United, în faţa a 60.000 de oameni"
Gerard Butler, actor

Vera Wang (70 de ani, creatoare de modă) - S-a pregătit pentru Olimpiadă

Visul său cel mare era să reprezinte Statele Unite la Olimpiadă la patinaj artistic. Tocmai de aceea s-a pregătit de la 6 ani pentru acest țel. La 19 ani a înțeles, după ce-a concurat la campionatul național al SUA, că sportul va rămîne doar pasiunea copilăriei. N-a prins selecționata pentru echipa olimpică de la Grenoble 1968, astfel că Vera se lansează în industria modei. "Patinajul artistic este multidimensional, mă inspiră în tot ceea ce fac", a comentat designerul cel mai cunoscut în privința rochiilor de mireasă.

"Atitudinea este totul, și-n viață, și-n sport. Este esențial să meriți să fii în top și să lupți cu determinare pentru asta. E obligatoriu să treci peste eșecuri spre a ajunge acolo unde îți dorești"
Vera Wang, creatoare de modă

Julio Iglesias (76 de ani, muzician) - Portar la Real Madrid

Mulți specialiști spun că este cel mai vîndut cîntăreț pe Terra. În ceea ce privește muzica latino, cu siguranță este numero uno. Femeile de toate vîrstele încă suspină gîndindu-se la el. Așa cum arată și un film dedicat vieții sale, Julio Iglesias a iubit întîi fotbalul. Nu se va ști niciodată cît de mare portar ar fi ajuns! Și unde? La Real Madrid. Ibericul a evoluat pentru formația secundă, Real Madrid Castilla, dar cariera i-a fost frîntă brusc din cauza unui accident de mașină, în urma căruia n-a putut merge vreme de doi ani. Luptător, ca un adevărat "blanco", Julio Iglesias a învins destinul potrivnic după ce o asistentă i-a oferit o chitară ca să-și aline durerile. Ce-a urmat, se știe, a devenit un zeu al muzicii și-a strîns o avere de 5 miliarde de dolari.

"Cred că am avut mai mult curaj și atitudine decît talent. Rege m-am simțit, cu adevărat, doar pe scenă"
Julio Iglesias, muzician

Luciano Pavarotti (1935-2007, tenor) - Fotbalul l-a ajutat

Poate cel mai cunoscut tenor all time. Copilul Luciano visa să îmbrace tricoul cu numărul 1 al formației de fotbal a orașului natal, Modena. Tînărul a făcut junioratul în urbea sa, era un portar de viitor în accepțiunea celor care se ocupau de destinele grupării, însă un adversar important a fost mama sa. Care îl voia profesor, nu fotbalist. În cele din urmă, Pavarotti a renunțat la visul său. Totuși, fotbalul l-a ajutat în a-și crea un nume planetar. Era cunoscut pentru talentul său și pînă în 1990, dar interpretarea din celebra arie a lui Puccini, "Nessun dorma", în tema muzicală a Coppei del Mondo l-a introdus în rîndul clasicilor. Italianul a rămas un pasionat de fotbal, fan declarat al lui Juventus Torino, dar și de tenis, și de călărie.

"Regele Do-urilor înalte, cea mai frumoasă voce a epocii noastre, a fost cîndva destul de suplu pentru fotbal, dar toți ni-l vom aminti pe Luciano Pavarotti pentru talentul său de pe scenă"
Site-ul bloomberg.com

Albert Camus (1913-1960, filosof) - O minte luminată

Un suporter înfocat al fotbalului, pe care l-a și practicat, algerienii spunînd că ar fi jucat cu numărul 1 pe spate, ca portar, și la prima lor reprezentativă, în 1930, deși informația nu s-a putut verifica. Cîștigător al premiului Nobel pentru literatură, Albert Camus a fost influențat de sport, recunoscînd acest amănunt în multe interviuri. Filosoful a fost legitimat la juniorii lui Racing Universitaire Algerios. La 18 ani a contactat tuberculoza, a stat la pat cîteva luni, iar acest lucru i-a terminat cariera sportivă.

"Tot ce știu despre moralitate și obligații am învățat din fotbal"
Albert Camus, filosof

Povești incredibile cu vedete care puteau ajunge sportivi de top » Sean Connery a refuzat-o pe Manchester United, mama i-a blocat cariera lui Pavarotti

Rod Stewart (75 de ani, muzician) - Rocker-ul ce se voia lider de echipă

Rocker de succes, un sex-simbol al muzicii, Rod Stewart a crescut într-o familie ce diviniza fotbalul. Fan înrăit al lui Arsenal Londra, puștiul a fost împins către sport de tatăl său, care a jucat și a manageriat la mai multe echipe de amatori. "Eram cel mai talentat din familie", a rememorat cîntărețul, continuînd: "Eram atletic, o forță, aveam calități de lider unde jucam". A părăsit școala la 15 ani, se visa fotbalist. În vara lui 1960 a mers la trialurile echipei de liga a treia, Brentford. Presa vremii a scris că a semnat cu clubul, dar, în autobiografia sa din 2012, Rod Stewart a spus că nu a fost adevărat, oficialii grupării nu l-au mai sunat. S-a lăsat de tot de fotbal cînd a fost pus să curețe echipamentul echipei mari la un club de cartier!

"O viață de muzician este mai simplă decît fotbalul. Te poți îmbăta, dar tot faci muzică. Nu puteam asta la sport. Iubesc două chestii în viață, să joc fotbal și să cînt"
Rod Stewart, muzician

STUDIU. Fiecare caz nou de coronavirus ar putea produce într-o lună alte 244 de cazuri de infectare

Citește mai multe știri despre fotbalul internațional:

Real Madrid urmează modelul Barcelonei și taie salariile cu până la 20% » Anunț oficial făcut de clubul madrilen

Gică Hagi, inclus pe lista neagră a marilor jucători din Turcia: „A doua oară a fost și mai rău”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
maccsero
maccsero  •  09 Aprilie 2020, 10:58

Povești de adormit copiii. Connery n-a fost locul 3 la Mr. Univers, asta se poate verifica ușor în palmaresul oficial al concursului. A participat la câteva concursuri regionale în Marea Britanie. Și cine crede că United ar fi transferat un culturist de 23 de ani care juca fotbal sâmbăta în parc cu prietenii e foarte naiv.

2959533074081698
Robert Caroly  •  08 Aprilie 2020, 23:13

Puteti da o sursa confroma careia Julio Iglesias a strans o avere de 5 miliarde de dolari? Nu de alta... dar fact checking

reteleanu
reteleanu  •  08 Aprilie 2020, 22:12

acuma, pe bune. n-ar fi ajuns niciodata ce-au fost in...arta, muzica, alte sporturi. slava domnului ca i-a pierdut fotbalul :)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează