GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PROIECT LEGISLATIV

Premierul Ponta vrea un nou pachet legislativ pentru sport. A găsit o sursă de finanţare surprinzătoare

Articol de GSP - Publicat joi, 28 martie 2013 00:00 / Actualizat joi, 28 martie 2013 14:30

Premierul Victor Ponta le-a cerut reprezentanţilor MTS să se grăbească cu redactarea legilor privind sprijinirea sportului: "dacă nu vă mişcaţi repede, nu mă mai găsiţi în funcţie!". Ponta are şi o soluţie inedită pentru finanţarea sportului

"Nu pot fi eu cel care face pachetul legislativ. Hai să-ncepem odată, veniţi cu pachetul legislativ, sînteţi în întîrziere! N-o să mă mai găsiţi în funcţie dacă nu vă mişcaţi suficient de repede! Sigur, nu vorbesc de o zi sau de o lună. A trecut aproape un an de cînd am avut aceeaşi discuţie!", le-a spus Ponta participanţilor la conferinţa "Momentul 0 în sportul românesc".

El a precizat că îşi asumă, alături de ministrul Sportului, adoptarea de către Parlament a acestui pachet legislativ, dar a atenţionat că o astfel de strategie va avea rezultate abia peste aproximativ 15 ani.

În luna iulie, într-o întîlnire cu reprezentanţii federaţiilor sportive, premierul i-a asigurat pe aceştia că Guvernul îi va sprijini la rezolvarea problemelor din domeniu şi a afirmat că "pachetul legislativ" pentru sport este singurul pentru care ar fi dispus să îşi angajeze răspunderea în Parlament.

El a cerut atunci ANST să includă în acest pachet toate modificările pe care le doresc legate de legislaţia sportului. Reprezentanţii ANST au convenit să formeze un grup de lucru care să redacteze acest pachet legislativ.

O sursă nouă de finanţare: Loteria Română
Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, înfiinţarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, instituţie care va asigura şi suportul tehnic pentru astfel de activităţi, statul estimînd că va realiza venituri suplimentare pentru buget. Statul estimează că astfel va realiza la buget un supliment de venituri de 87 milioane lei în acest an şi câte 117 milioane lei în fiecare din următorii cinci ani. Modelul este preluat după alte ţări din Europa, acolo unde loteriile naţionale asigură o bună parte din banii unor activităţi sportive sau culturale.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
utaaradan
utaaradan  •  28 Martie 2013, 20:12

mai bine ar ajuta bolnavii cu boli incurabile, decit sa-i arunce pe fereastra.

gogu77
gogu77  •  28 Martie 2013, 19:24

CE TOT ATATEA INTALNIRI??? A PROMIS BUGETE DUBLE PENTRU FEDERATII...SI....SE TERMINA LUNA MARTIE SI FEDERATIILE NU SI-AU PRIMIT BANII!!! CONTRACTELE NU SUNT SEMNATE!!!!ABUREALA ELECTORALA!!!

versavia
versavia  •  28 Martie 2013, 14:22

Guvernantii astia au bani pentru toate nazbatiile, numai pentru decontarea transportului elevilor nu au. sunt deja 6 luni restante si tot nu au de gand sa plateasca decontarea abonamentelor, desi legea spune ca decontarea transportului elevilor se face cu anticipatie. RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEE. pdl-istii nu au intarziat niciodata mai mult de 2-3 luni,

Vezi toate comentariile (7)
Comentează