GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  SPECIAL

Preşedintele CJ Braşov, cercetat pentru delapidare şi abuz în serviciu în cazul Societăţii de patinaj

Aristotel Cancescu
Aristotel Cancescu

Articol de GSP - Publicat vineri, 30 martie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 30 martie 2012 10:14

Evenimentul Zilei de astăzi scrie că Aristotel Căncescu, şeful Consiliului Judeţean Braşov, a folosit peste două milioane de euro din banii publici în clubul privat Societatea de Patinaj 1898, intrat între timp în insolvenţă. Căncescu este cercetat de DNA pentru abuz în serviciu şi delapidare.

Judeţul Braşov a devenit membru al clubului sportiv privat în 2005. Între 2006 şi 2010, CJ Braşov a aprobat investiţii de 3 milioane de euro în proiecte, amenajări, dotarea şi funcţionarea bazei sportive. Pentru ca banii de la stat să poată fi investiţi fără probleme în Societatea de Patinaj  ar fi trebuit ca, printr-o Hotărîre de Guvern, baza să fie declarată de interes public. Acest lucru însă nu s-a întîmplat niciodată. În ultimă instanţă, Căncescu a depus o cerere la Tribunalul Braşov în care a scris că plăţile au fost făcute din greşeală, oficialii fiind convinşi, în mod eronat că Societatea de patinaj este persoană juridică privată, decarată de utilitate publică.

Între 2005 şi 2010, Căncescu a numit în Consiliul de Administraţie al clubului sportiv colegi de-ai săi din PNL sau din cadrul organizaţiei de tineret a liberalilor braşoveni. În 2011 baza sportivă a dat faliment. Primăria Braşov revendică terenul înapoi, motivînd că Societatea de patinaj a băgat bani în terenuri de tenis şi baschet, nerespectînd obligaţia contractuală de a nu folosi clubul decît pentru patinaj.

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
liviu14
liviu14  •  30 Martie 2012, 12:23

Aveti grija ca poza nu mai este de actualitate.Omul nu mai este carunt, s-a vopsit, s-a facut baiat frumos, ca de.....

florin0000
florin0000  •  30 Martie 2012, 11:19

Acest articol este o mizerie ordinara, Domnul Cancescu a investit foarte mult in aceasta baza sportiva iar oamenii din PDL au reusit sa falimenteze aceasta firma.

marin2
marin2  •  30 Martie 2012, 10:33

Mocirla , asa se poate defini viata in tara asta de cacat . Si toate din cauza ca LA VIRF nu se doreste schimbare . AU FURAT TOT SAU APROAPE TOT SI DE VINA SINT TOTI CEI "MARI "DIN JUSTITIE, SECURITATE, ARMATA, POLITICA , POLITIE ,JANDARMERIE TOTI CEI CARE CONTEAZA CA FUNCTIE DE CONDUCERE . DACA VREM SA SCHIMBAM CEVA TREBUIE SA-I OBLIGAM SA STEARGA TOT RELATII DE RUDENIE , PRIETENII , ALIANTE , SA SE ABROGE SI SA SE SIGILEZE TOATE DOSARELE SI SA O LUAM DE LA 0 SI ORICE GRESEALA SA SE PLATEASCA CHIAR SI NUMAI FAPTUL DE A DEFAIMA PE MOTIV CA EL ARE BANI SI CEILALTI SINT SLUGI . O TARA NOUA SPALATA DE CACAT .

Vezi toate comentariile (3)
Comentează