GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  FRANȚA

Primele declarații ale româncei care a fost numită ministru al Sportului în Franța: ”Nu am crezut că o să ajung aici!”

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 05 septembrie 2018 16:11

Fosta campioană mondială de înot Roxana Mărăcineanu a mulțumit Franței pentru încredere, după ce a ajuns ministrul Sportului.

Roxana Mărăcineanu, românca plecată din România în 1984 la vârsta de 9 ani, alături de familia sa, este de marți noul ministru al Sportului în Franța. La 43 de ani, fosta vicecampioană olimpică de la Sydney în proba de 200 metri spate i-a luat locul Laurei Flessel-Colovici, fostă campioană olimpică la scrimă. Flessel a fost schimbată după ce au fost descoperite probleme fiscale în mandatul său.

În discursul său de ministru al Sportului, primele cuvinte ale Roxanei Mărăcineanu au fost: "Mulțumesc, Franța!". Apoi ea a detaliat: "Nu există o modalitate mai bună de a da Franței ceea ce ea mi-a oferit când am ajuns aici, în 1984. Părinții mei erau prea bătrâni când am sosit, nu vorbeau franceza și nici nu cunoșteau pe nimeni aici".

Fosta înotătoare a recunoscut că nu și-a închipuit niciodată că va ajunge ministru. "Nu am crezut că voi ajunge atât de departe, mai ales că am început într-un centru de integrare a refugiaților, în Bretania. Vă mulțumesc că am avut șansa, eu și fratele meu, să trăim o viață liberă", a declarat noul ministru, făcând referire la perioada comunistă în care a fugit din România.

Obiective mari

Roxana Mărăcineanu a fost întrebată de jurnaliștii francezi și despre obiectivul anunțat de predecesoarea ei, Laura Flessel, care promisese 80 de medalii la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

"Crezul meu a fost dintotdeauna de a deveni cel mai bun. Ceea ce mă interesează cel mai mult este modul prin care vom asigura condiții sportivilor ca să obțină rezultate", a spus Mărăcineanu.

481.600.000 €e bugetul Ministerului Sportului din Franța în 2018. Acesta e cu 7% mai mic decât cel din 2017

Citește și: Griezmann așteaptă Balonul de Aur: ”Ar trebui să fiu obligatoriu printre cei trei finaliști. Am câștigat trei finale. Ce aș putea face mai mult?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
969907806361734
Nedelcu Dan  •  05 Septembrie 2018, 22:08

Nu e romanca, ci frantuzoaica cu unele origini romanesti. Atit si nimic mai mult. A parasit Romania la virsta de 7-8 ani cind parintii ei, transfugi moldoveni, au cerut azil politic in Franta Nu este o eroina, ci o victima a politicii de emigrare existenta la francezi si in acea epoca. Asadar, cum ar spune englezii, mult zgomot pentru nimic!

ios_ge
ios_ge  •  05 Septembrie 2018, 16:42

Bravo ei ! Succes !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close