GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ANCHETĂ

Probleme pentru Gino Iorgulescu și Olăroiu » DIICOT a făcut azi percheziții

Articol de GSP - Publicat joi, 12 noiembrie 2015 12:32

Restaurantele Trattoria Il Calcio, deținute de președintele Ligii Profesioniste de Fotbal Gino Iorgulescu și de Cosmin Olăroiu, antrenor al lui Al Ahli (Emiratele Arabe Unite), au fost percheziționate de procurorii DIICOT, anunță Agerpres.

Procurorii DIICOT au efectuat joi 43 de percheziții la cluburi din Capitală, printre care Chocolat, Trattoria Il Calcio, Fratelli, Le Club, patronii și administratorii fiind suspectați de evaziune fiscală și spălare de bani, prin folosirea unor programe informatice, ce permiteau dubla contabilitate pentru diminuarea bazei de impozitare.

Din primele informații rezultă că pe raza municipiului București activează un grup infracțional organizat specializat în săvîrșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani prin desfășurarea de activități comerciale prin diminuarea bazei impozabile cu ajutorul unor programe informatice de contabilitate ce permit ținerea unei evidențe contabile duble (una reală, în care sînt evidențiate veniturile adevărate, și una fictivă, ce reflectă venituri diminuate și cheltuieli majorate, astfel încît baza de impozitare să fie diminuată).

Prejudiciul provizoriu estimat este de 500.000 euro.

În anul 2006, aceștia au achiziționat un program informatic de contabilitate cu dublă gestiune, care se instalează pe casele de marcat, de la SC Solutions Center SRL din Constanța.

Acest program de contabilitate constă în existența a două registre de evidență contabilă de același tip, referitoare la aceleași bunuri și valori: unul reflectă realitatea economică și financiară a contribuabilului la care accesul este restricționat și unul falsificat, în care sînt înregistrate date și operațiuni ce relevă venituri inferioare celor reale pentru produsele livrate și banii încasați.

Programul era accesat cu ajutorul unui card aflat doar în posesia casierelor de la punctele de lucru ale societăților, care permite accesul în memoria fiscală a casei de marcat și efectuarea unor operațiuni de împărțire a produselor proprii, neîmbuteliate (produse zaharoase și de patiserie obținute la punctul de lucru din București, str. Valea Lungă nr. 58, sector 6) care, cumulate, înregistrează o pondere mai mare în venituri și nu sunt fiscalizate.

Sursa: Agerpres

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
titelb
titelb  •  12 Noiembrie 2015, 18:18
Postat de zoly_85 pe 12 Noiembrie 2015, 13:27

Astia in loc sa-i curete pe aia care fac evaziune de milioane pe zi, tot la fraieri trag. Pai 500.000 pe langa miliardele furate de politicieni sunt nimic. Legea in tara asta tot pentru prostime este, ce-i ce fura cu zecile de milioane de euro sunt prea smecheri pentru a fi anchetati.

Ai vazut cum ,,Interesul national'' l-a salvat pe Piedone? "Dai in mine , dai in tine , dai infabrici si uzine. Dai in scoli , laboratoare , dai in clasa muncitoare.''

americanu197
americanu197  •  12 Noiembrie 2015, 17:05
Postat de zoly_85 pe 12 Noiembrie 2015, 13:27

Astia in loc sa-i curete pe aia care fac evaziune de milioane pe zi, tot la fraieri trag. Pai 500.000 pe langa miliardele furate de politicieni sunt nimic. Legea in tara asta tot pentru prostime este, ce-i ce fura cu zecile de milioane de euro sunt prea smecheri pentru a fi anchetati.

stai linistit marii evazionisti si chiar unii mici sunt bagati bine cu partidele si nu se atinge nimeni de ei tot pe astia mici se trage

dincolodenori
dincolodenori  •  12 Noiembrie 2015, 13:55
Postat de dincolodenori pe 12 Noiembrie 2015, 13:49

***

Reformulez ca ma cenzureaza astia de la GSP care dealtfel nu tece o zi sa nu puna o femeie dezbracata pe jumatate in publicatia lor ,sunt f sensibile insa primadonele si se simt ofensate ,ma rog. Furtul este furt indiferent de valoarea acestuia ,fapta ramane fapta .

Vezi toate comentariile (7)
Comentează