GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ARENELE BNR

Proiect pentru Arenele BNR! Guvernul României vrea să recupereze baza de la Cotroceni: "Trebuie să fie în lumea sportului"

Articol de GSP - Publicat luni, 30 aprilie 2018 12:27

 Senatorii PSD și Guvernul României vor ca arenele BNR, aflate acum în paragină, să treacă la Ministerul Tineretului și Sportului.

Aflate în patrimoniul Băncii Naționale a României, arenele ar urma să treacă în scurt timp, printr-un proiect de lege, în subordinea MTS, iar BNR ar urma să fie despăgubită cu mai multe terenuri, potrivit Digi 24.

Senatorii PSD vor ca inițiativa să fie dezbătută de urgență, iar mișcarea este susținută de vicepremierul Paul Stănescu și de Ioana Bran, ministrul Tineretului și Sportului.

"Noi trebuie să identificăm resursele financiare. În momentul în care vom avea arenele în administrare, prioritatea noastră va fi de a recondiţiona toate bazele pentru a putea să le dăm sportului. Important este ca aceste baze să ajungă în proprietatea statului român şi să fie destinate şi utilizate aşa cum erau folosite şi până acum pentru marii sportivi", a declarat Ioana Bran.

"BNR să fie despăgubită printr-un schimb de terenuri cu Guvernul României. Arenele sportive trebuie să ajungă acolo unde ar fi trebuit să regăsească ele, în lumea sportului", a declarat Radu Preda, senator PSD.

35.000.000 €a cheltuit Arsenal în sezonul 2012-2013 doar pe salarii, cu 87 de milioane mai mult decît au încasat "tunarii" din drepturi TV

Baza sportivă a trecut în patrimoniul BNR în 1991, printr-un protocol semnat de ministrul tineretului şi sportului de la acea vreme, Bogdan Niculescu Duvăz şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

51.435 leieste suma virată de BNR către MTS pentru a intra în posesia terenului ş construcţiilor din centrul sportiv, în 1991

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close