GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  TIMIŞOARA A CÂŞTIGAT CAMPIONATUL UNDER 16 PE JUDEŢE

Proiectul FRF a eşuat! » 500.000 de euro pentru 5 jucători

Timişorenii s-au impus cu scorul general 4-3 în faţa selecţionatei Bucureştiului
Timişorenii s-au impus cu scorul general 4-3 în faţa selecţionatei Bucureştiului

Articol de - Publicat duminica, 12 iunie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 11 iunie 2011 22:08

Federaţia a investit jumătate de milion şi a promovat la lotul naţional U16 doar 5 puşti. Acesta este rezultatul după prima ediţiei a CN pentru selecţionate judeţene sub 16 ani, cîştigată ieri de Timiş după o finală palpitantă cu Bucureşti.

Juniorii selecţionatei judeţului Timiş jubilează pe gazonul stadionului Romprim din Capitală. Puştii pregătiţi de Cristian Contescu au cîştigat prima ediţie a Campionatului Naţional rezervat selecţionatelor judeţene de juniori sub 16 ani cu scorul general de 4-3. Bănăţenii au învins în tur, cu 2-1, pe teren propriu, iar ieri au reuşit o remiză in extermis, 2-2, după ce au fost conduşi 2-0, marcînd ambele goluri în ultimele 5 minute ale jocului.

Concluziile Federaţiei sînt sumbre. "La efortul financiar făcut de Federaţie şi de Asociaţiile judeţene numărul jucătorilor descoperiţi este foarte mic. Doar patru - cinci puşti din 40 de judeţe au fost promovaţi la lotul naţional de juniori sub 16 ani. E vorba de Todorov, Bocsan şi Rotariu de la Timişoara, portarul Anca Trip, de la Oradea, şi încă unul al cărui nume îmi scapă acum", a declarat dezamăgit Dan Ionescu, responsabilul Departamentului de copii şi juniori din cadrul FRF.

Reînfiinţează campionatul de juniori republicani

Proiectul iniţiat anul trecut cu mare fast de FRF este pe punctul să eşueze ca un balon de săpun. "Am trimis chestionare fiecărui preşedinte de AJF pentru a-şi exprima părerea vizavi de utilitatea acestei competiţii. În funcţie de răspunsurile acestora se va lua o hotărîre în Comitetul Executiv din 20 iunie, dacă mai are rost să organizăm acest turneu". Federalii plănuiesc reînfiinţarea unui Campionat Naţional puternic de juniori republicani, care să înlocuiască actualul sistem zonal, în care valorile sînt mult diluate.

Nepotul lui Roti, omul finalei

Oamenii finalei au fost desemnaţi de la selecţionata judeţului Timiş. Goalkeeperul Gîrlea a primit trofeul de cel mai bun portar, iar Dorin Rotariu a fost declarat cel mai bun jucător. Tehnicul mijlocaş este nepotul fostului internaţional Iosif Rotariu şi a marcat golul de 2-2, cu o execuţie de efect, şut cu exteriorul piciorului stîng de la 18 metri. Cea mai spectaculoasă reuşită a finalei i-a aparţinut lui Albeanu, şut de la 35 de metri direct în vinclu. "Doar eu şi Hagi ce mai dăm astfel de goluri", se amuza timişoreanul cu colegii săi.

Bucureşti - Timiş 2-2 (în tur, 1-2)
Au marcat: Grădinaru (9), Artimon (70 - autogol) / Albeanu (75), D. Rotariu (78)

Bucureşti: V. Cojocaru - Cr. Iordache, Al. Aldea (cpt.), L. Cristea, Cardaş - Grădinaru, D. Gheorghe, A. Popa, Cr. Manea - Stavilă, Al. Andrei (51 Ţandără). Antrenor Ion Toma
Timiş: Gîrlea - Moja (67 R. Artimon), Bocsan, Todorov (cpt.), R. Mureşan - Boldor (80 Torok), D. Popa, Scheau - Bărbuţ, Hîrdău (54 Al. Albeanu), D. Rotariu. Antrenor Cristian Contescu.
Arbitru Horia Mladinovici. Asistenţi Cosmin Vătăman, Nicolae Măţăoanu

Clasament final
1. Timiş
2. Bucureşti
3-4. Argeş
Bacău

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
davitz
davitz  •  12 Iunie 2011, 09:26

Cuuuum o castigat TIMIS-ul? faceti ceva,ca nu se poate bagatii in liga judeteana!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează