GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ȘAH

Regina șahului Elisabeta Polihroniade, patroana spirituală a Centrului Școlar de Educație Incluzivă

Foto: Cristi Lapa +5   FOTO
Foto: Cristi Lapa

Articol de - Publicat joi, 04 iunie 2015 12:36

La 80 de ani, Elisabeta Polihroniade a devenit patroana spirituală a Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă. Regina şahului este de mai bine de cinci ani prietena copiilor cu dizabilităţi şi păstoreşte la Vaslui un concurs naţional de şah, ce-i poartă numele.

Marea maestră internaţională a participat la momentul tăierii panglicii inaugurale, fiind întîmpinată de zeci de iubitori ai sportului minţii. Emoţiile au fost destul de mari, ţinînd cont că directoarea Doiniţa Grigore i-a înmînat Elisabetei Polihroniade cheia şcolii, pentru a avea acces de cîte ori doreşte.

“Am să vin cu mare plăcere de fiecare dată aici, pentru că m-am simţit bine, am întîlnit oameni buni şi este o onoare să păstoresc o asemenea şcoală”, a spus Elisabeta Polihroniade.

Marea maestră internaţională este o promotoare a introducerii şahului ca disciplină în şcoli, considerînd că va avea efecte pozitive asupra copiilor, care trebuie încurajaţi de la vîrste cît mai mici să practice sportul minţii. 

“Sînt foarte fericită că şahul a devenit o disciplină şcolară. Este visul vieţii mele de cel puţin 20 ani. Este bine să se introducă şahul în şcoală pentru că îi ajută pe copii în gîndire, să socializeze. Ei trebuie să fie obişnuiţi de mici cu tabla de şah, cu piesele, apoi vor decide singuri dacă vor urma mai departe şahul”, a declarat Elisabeta Polihroniade.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează