GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  CORONAVIRUS

REPORTAJ. Pregătiri de Paște: ca-n „vremurile bune”, Capitala începe să se golească + număr uriaș de amenzi în România

Oamenii se pregătesc de Sărbătorile Pascale chiar și-n plină eră coronavirus. Foto: Raed Krishan +11   FOTO
Oamenii se pregătesc de Sărbătorile Pascale chiar și-n plină eră coronavirus. Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat vineri, 17 aprilie 2020 19:54

COVID-19. Oamenii se pregătesc de Sărbătorile Pascale chiar și-n plină eră coronavirus. Ultimele cifre la nivelul țării sunt alarmante, dar astfel trăim de cel puțin o lună în care tot așteptăm vârful pandemiei. 

Unii specialiști spun că ne apropiem de acest pisc, alții, precum Alexandru Rafila, șeful Societății Române de Microbiologie, afirmă că suntem pe "zona de platou, dar să mai așteptăm perioada 25 aprilie - 1 mai ca să vedem dacă se înmulțesc numărul de cazuri".

Cât un oraș de top 20 din țară 

Mulți români au ieșit din case în aceste zile atât pentru a-și face cumpărăturile de Paști sau a se bucura de vremea senină, cât și pentru a se deplasa către părinți sau rude din afara Capitalei. 

S-a prelungit starea de urgență la nivelul României, sloganul #stamacasa încă este de actualitate, cu toate că tot mai mulți cetățeni driblează ordonanțele și, mai ales, pe polițiștii care se întrec - uneori, ridicol! - în amenzi la normă. 

Ca fapt divers, Poliția Română a împărțit 139.000 de amenzi: aproximativ atâția locuitori sunt în Baia Mare, în timp ce Suceava, focarul COVID-19 în țară, adună aproximativ 125.000 de suflete.

+7 FOTO

 Jurnaliștii de la Libertatea au centralizat datele furnizate de Poliția Română și-au contabilizat aproximativ 139.000 de amenzi!

Dinamism 

Pe lângă cozile mai mari, în prima parte a zilei, mai mici, după ora 16:00, la super și hiper-market-uri, românii se pregătesc de Paști. Sau familiile se relaxează în cadrul intim, alături de copii, aflați într-o vacanță prelungită.

Capitala este tot dinamică, oameni de toate vârstele își reiau treptat libertatea de mișcare, cu toate că starea de urgență și automat restricțiile vor mai fi cel puțin până la jumătatea lunii mai. 

Fotoreporterul Gazetei Sporturilor, Raed Krishan, a surprins câteva cadre sugestive din București în prag de sărbătoare. 

La fel ca-n anii trecuți, se simte agitația dinaintea Paștelui, oameni la shopping, oameni care pleacă la gară în drum spre rude, după o oarecare distanțare socială. Capitala s-a golit și mai mult în aceste zile.

Bonus: un accident rutier, lucru mai puțin întâlnit în ultima lună restricționată de libertate individuală.

REPORTAJ. Pregătiri de Paște: ca-n „vremurile bune”, Capitala începe să se golească + număr uriaș de amenzi în România

VIDEO. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește și alte știri despre coronavirus:

Alt fost fotbalist român, răpus de COVID-19! Avea doar 49 de ani » A înfruntat Real Madrid

Radu Banciu, răspuns după ce Gigi Becali s-a oferit să-i achite amenda: „Spunea că-mi dă nu știu ce de făcut pe la oile lui”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
remarque
remarque  •  19 Aprilie 2020, 10:45

Dupa ce se vor inmulti cazurile de infectati in capitala si spitalele vor fi efectiv blocate, oamenii vor realiza(unii dintre ei) pericolul si vor intelege ca libertatea de miscare nu inseamna calea spre iesire din pandemie. Dar cand au fost bucurestenii rationali? Sa dea Dumnezeu sa nu fie asa!

j.bravo
j.bravo  •  17 Aprilie 2020, 22:29

pai va fi nevoie de bani ca sa se plateasca somerii. s-a distrus lumea pentru ca s-a facut din tantar, armasar...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează