GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PERFORMANȚĂ

Puștii români de la Juventus Academy București sunt campioni mondiali!

Articol de GSP - Publicat sambata, 15 iunie 2019 14:31

Vește excelentă la nivel juvenil! Copiii de la Juventus Academy București, conduși de managerul general Massimo Pedrazzini, au câștigat Campionatul Mondial al Academiilor Juventus, la care au participat 85 de echipe din 28 de țări aflate pe 6 continente.

Campionatul Mondial al Academiilor Juventus a avut loc pe arena Allianz Stadium din Torino, iar România s-a impus cu 5-2 în fața belgienilor de la Academia Belux.

La turneul final, țara noastră a avut ocazia să alinieze trei echipe: două la categoria de vârstă 2008-2009 și una la categoria de vârstă 2006-2007. Toate trei au reușit să treacă de grupele de calificare, să învingă în optimi și să se califice în sferturile de finală. Iar una dintre ele a câștigat trofeul, după un meci electrizant.

"Suntem campioni mondiali și este incredibil, mai ales că încă nu am deschis oficial Academia din România. Finala a fost un meci fabulos! Băieții au mentalitate de campioni și e treaba noastră să îi motivăm ca să devină campionii de mâine, care să ne scoată pe străzi de bucurie", a declarat Luigino Pellegrini, fostul impresar al lui Roberto Baggio și cel care a adus Academia Juventus în România.

Echipa campioană este compusă din Robert Rădoi, Mario Gabriel Ion, Eduard Pena, Antonio Voica, Călin Petru Popescu, Angelo Radu, Lucas Zimnicaru, Mihai Răzvan Costache, Fineas Mureșan.

Robert Rădoi, portarul Academiei din România, a apărat un penalty și în finala cu belgienii: "Chiar dacă am apărat un penalty și în finală, cred că cel mai frumos moment a fost atunci când am apărat penalty-ul din semifinală și am dus echipa în finala de pe Allianz Stadium".

Vlad Oargă, 12 ani, din Cluj-Napoca, a fost declarat "Cel mai bun jucător al Academiei din România", acesta fiind cel de-al patrulea golgeter al turneului, cu 9 goluri marcate.

campionii jawc2019 foto robert vissa 2

"Am jucat finala pe un stadion unde iarba a fost călcată de de cei mai buni fotbaliști din lume, cum e Cristiano Ronaldo, sau de campioni europeni si mondiali. Toți copiii noștri au fost minunați și au înțeles că participarea la acest turneu a fost o oportunitate deosebită. Trebuie să știe că drumul nu este ușor și nu este scurt, dar noi îi vom ajuta să fie unul de succes"
Massimo Pedrazzini, manager general al Juventus Academy București

La Juventus Academy București copiii lucrează cu antrenori italieni de la școlile de fotbal Juventus și specialiști din România. Academia pregătește copii cu vârste între 5 și 12 ani, la baza sportivă din Complexul Agronomie. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează