GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ROMÂNIA - GALATASARAY

VIDEO + FOTO Ne-a fost dor de voi! Hagi, Adi Ilie și Mutu au dat recital » 8 goluri în România All Stars - Galatasaray Legends

Legendele României și cele ale lui Galatasaray au oferit un spectacol dulce, cu 8 goluri, scor final 4-4, celor 16.000 de spectatori de pe Cluj Arena, un tratat de superfotbal și de prietenie între vedetele care au scris istorie.
Legendele României și cele ale lui Galatasaray au oferit un spectacol dulce, cu 8 goluri, scor final 4-4, celor 16.000 de spectatori de pe Cluj Arena, un tratat de superfotbal și de prietenie între vedetele care au scris istorie.

Articol de , , , - Publicat vineri, 02 iunie 2023 22:08 / Actualizat vineri, 02 iunie 2023 22:26

Legendele României și cele ale lui Galatasaray au oferit un spectacol giugiuc, cu 8 goluri, scor final 4-4, celor 16.000 de spectatori de pe Cluj Arena, un tratat de superfotbal și de prietenie între vedetele care au scris istorie.

Hagi rămâne Hagi! Numărul 10 al României pentru totdeauna. Cel mai aplaudat om de pe Cluj Arena, de aproximativ 16.000 de microbiști. Dar show-ul a fost asigurat de alți meseriași, Adrian Ilie și Mutu, care au oferit „bijuterii” spectatorilor. 

Două transferuri pe axa CFR - Rapid » Negocierile, în linie dreaptă: „Cluburile sunt aproape de o înțelegere”
MERCATO
Două transferuri pe axa CFR - Rapid » Negocierile, în linie dreaptă: „Cluburile sunt aproape de o înțelegere”

Leii României 

O „Cobra” și un „Briliant” șefii artiștilor, s-ar lupta și-acum la titlul de golgeteri. Oricum, încă o dată, realizezi că unii de-acum sunt doar copii. Cei doi au apăsat prea mult accelerația, iar combinațiile dintre ei le-au rupt frânele "leilor" Galatei, ce făceau istorie la începutul anilor 2000. 

Sabău, cu fizicul său slim fit la 55 de ani, jucând pe trei posturi, a alergat și la pauză, are un regim spartan de fitness. Gâlcă a fost prea de netrecut la mijloc, în prima parte. Gică Popescu - stâncă. 

Galata, tot cu românii noștri! 

Dacă Umit Karan, prea artist la fizicul lui, a vrut să ia caimacul artiștilor, Stelea a avut inimă bună și i-a făcut cadou un gol lui Jardel, superstarul oaspeților. SuperMario, cu ceva mai multe kilograme în plus, dar la fel de jupân în atac. 

Ca-n curtea școlii, fiindcă scorul lua proporții nebănuite, mai ales că nea Puiu Iordănescu a sărutat icoanele. Ăi mai buni de la galbeni au trecut la albi, Hagi, Popescu, „Cobra” și Felipe au jucat la Cim Bom, s-a schimbat joaca. 

Și-au luat și arbitrii, că VAR ioc! Kabze (42) a redus din diferență, logic la ce assist i-a oferit Ilie, dar până nu pune Cristi Balaj liniile și juniorii... 3-0 e și mai periculos scor, dar Marica, din pasa de manual a lui „Jardel” Nicoliță, nu iartă nimic la Cluj! 

Turcii n-au aruncat prosopul, Jardel (60), originalul, a rămas Super. 4-4 ca la teatru la reușita lui Haspolatl, au plătit ei haraciul de data asta. Apoi s-a tras de timp de ambele părți, să fie bine, să nu fie rău.

Eu n-am pierdut nicio repriză, în prima conduceam cu România, în a doua am condus cu Galatasaray. A fost greu, nu știți ce ne așteaptă în zilele următoare
Gică Popescu

Acești jucători au contribuit la 4-5 calificări la turnee finale. Au intrat în istoria fotbalului românesc și ne-au reprezentat cu cinste. Mai erau niște jucători pe care mi i-aș fi dorit aici, Dan Petrescu, Ilie Dumitrescu, dar și alții. 
Anghel Iordănescu 

În seara asta cei mai buni au fost suporterii, care au venit în număr mare la stadion. Important e că ne-am văzut, că am ieșit sănătoși de pe teren, că publicul s-a bucurat, ne-a văzut după atâta timp. Cu cât trec anii, cu atât e mai greu, dar încercăm să ne mișcăm
Gică Hagi

FINAL » România - Galatasaray 4-4

  • Au marcat: Mutu '21, '38; Marica '27, '58 / Stelea - aut. '40, Kabze '46, Jardel '63, Haspolatl '65

VIDEO. Iată atmosfera spectaculoasă de la Cluj:

  • Final la Cluj.
  • min. 65: GOL Galatasaray! Prunea e învins iar, chiar dacă acum a apucat să se întindă. Înscrie Haspolatl.
  • min. 63: GOL Galatasaray! Super Mario Jardel se strecoară pe lângă Dulca și găsește cumva colțul lung. Prunea s-a gândit pentru o secundă: „Să stau nemișcat sau să risc o fractură?”. A ales prima variantă.
  • Adi Ilie, la marginea terenului: „Am făcut o fază frumoasă cu Mutu, asemănătoare cu ce lucram la națională, când eram în activitate. Cineva trebuia să înscrie, mă bucur pentru atacanți că au făcut-o ei”.
  • min. 58: GOL România! Se vede că e mai tânăr cam cu 10 ani decât adversarii lui. Ciprian Marica semnează „dubla”, Nicoliță i-a dat-o cu tot cu preluare.
  • min. 50: Hagi lovește transversala de la 35 de metri. „I love you, Hagi”, se aude din tribune, și turcii scandează.
  • min. 46: GOL Galatasaray! Adi Ilie trece la Galatasaray și se simte. Inventează un assist genial, Kabze marchează, asta spun arbitrii. Am fi avut nevoie de goal-line technology, dar îi credem pe cuvânt pe Feșnic&Co.
+21 FOTO
  • Pauză la Cluj.
  • min. 40: GOL Galatasaray! Stelea face un „gest” pentru Galata. „Arnold” își împinge mingea în plasă, după ce a văzut că turcii nu se prea apropiau de careul lui. 
  • min. 38: GOL România! Ne luăm în serios deja. „Piesă” centrarea lui Răzvan Raț, finalizare în stilu-i caracteristic Adi Mutu, ne aduce aminte de ce i se spunea „Briliantul”.
  • min. 34: Gică Popescu e ca un ceas elvețian în apărare. Nimic nu trece de fostul căpitan de la Barcelona!
  • min. 27: GOL România! Ne iese din nou, marchează din apropiere Ciprian Marica. Arbitrii sunt cu noi, a părut ofsaid :) Bine că n-avem VAR.
  • min. 21: GOL România! Combinație senzațională, cu Mutu la finalizare. Fantastică fază reușită de legendele lui Anghel Iordănescu. La faza imediat următoare, nu ne-a fost frică, a apărat Stelică!
  • min. 19: Gol anulat pentru ofsaid al lui Adi Ilie. Tușierul strică sărbătoarea „tricolorilor”.
  • „Joc cu generația datorită căreia m-am apucat de fotbal, care ne-a scos pe stradă. Aveam 9 ani, bunicii erau înfocați de națională, iar microbul s-a transmis”, spune Marica la marginea terenului.
  • min. 16: „Cobra” Adi Ilie face o cursă de zile mari în flancul drept. Șut și... iar opune Inan.
  • min. 12: Hagi încearcă o execuție spectaculoasă de la mare distanță. Portarul Galatei reține fără emoții.
  • min. 10: Ocazie România. Adi Ilie nu prinde poarta cu un șut de la marginea careului.
  • min. 1: A început meciul. 
  • Banii strânși pe urma acestui eveniment vor ajuta victimele cutremurului din Turcia.

VIDEO. Intrarea jucătorilor români pe gazon + Intonarea celor două imnuri

ECHIPELE DE START

Legendele României: Stelea - Nicoliță, Mihali, G. Popescu, Selymeș - Ov. Sabău, Lupescu, Gâlcă, Hagi - Răducioiu, Ad. Ilie 
Rezerve: Mutu, Raț, Prunea, Dulca, I. Ganea, Filipescu, Răzvan Prodan, Marius Niculae, Ciprian Marica 
Antrenor: Anghel Iordănescu 

Legendele lui Galatasaray 
Prima repriză: Inan - Capone, Akyel, Korkmaz, Unsal - Davala, Kaya, Akhman, H. Altintop - Jardel, Penbe 
Repriza secundă: Inan - Filipescu, G. Popescu, Korkmaz, Unsal - Haspolatl, Atalay, Kabze, Hagi - Ad. Ilie, Karan 
Antrenor: Bulent Korkmaz 

La pauză, Hagi, Gică Popescu, Adi Ilie și Filipescu schimbă tricoul și vor evolua pentru Galatasaray.

UPDATE, ora 20:00. Cristina Pîrv, fostă voleibalistă în Brazilia, despre întâlnirea cu Mario Jardel:

UPDATE, ora 19:45. Toată crema sportului românesc, prezentă la supermeciul România - Galatasaray:

UPDATE, ora 19:30. Alertă de vreme extremă la Cluj

Mesaj RO-Alert cu o oră înainte de startul meciului. Se anunță intensificări ale vântului, vijelie puternică, descărcări electrice, grindină, averse torențiale în intervalul orar 19:25-20:20.

Ne-a fost dor de voi! Hagi, Adi Ilie și Mutu au dat recital » 8 goluri în România All Stars - Galatasaray Legends

UPDATE, ora 19:00. Umit Davala: „Hagi era simpatic”

Ümit Davala, locul 3 cu Turcia la Campionatul Mondial din 2002, a depănat amintiri despre Gică Hagi, Popescu și Contra.

„Hagi era simpatic. Când primea un cadou i se înroșea nasul. Era profesor pe teren, dar și în afară”, își amintește fostul mijlocaș de la Galatasaray, Milan sau Inter.

Știrea inițială

Tot azi, în jurul prânzului, a fost și conferința de presă ce-a precedat acest eveniment. Hagi, Jardel sau Gică Popescu și-au adus aminte momentele petrecute împreună la Galatasaray și au glumit pe seama meciului de diseară. Sperând ca așteptările fanilor să fie mai mici decât în urmă cu 20 de ani. 

„Sunt bucuros că mă aflu la Cluj la Sports Festival. Anul trecut am făcut un spectacol frumos. E o bucurie că ne revedem cu colegii de la națională și Galatasaray. Ne aducem imediat aminte toate momentele bune trăite. Ne confundăm în ambele părți cu cea mai bună și performantă perioadă. E o plăcere să ne vedem, sperăm să facem față și pe teren”, a zis Gică Hagi.

Gică Popescu: „Când punem tricoul ne uităm și în buletin”

Gică Popescu, unul dintre cei mai importanți jucători din istoria naționalei și a grupării ”Cim Bom”, a glumit cu jurnaliștii și a adus aminte și scopul acestui meci amical. Acela de a strânge bani care să meargă familiilor ce-au suferit de pe urma cutremului din Turcia: 

„Suntem foarte bucuroși că suntem la Cluj la acest eveniment. Ne aducem aminte de multe momente frumoase pe care le-am trăit. Un moment de revedere cu vechi prieteni, jucători care au fost pe teren la Copenhaga, în finala Cupei UEFA. De fiecare dată când îmbrăcăm tricoul naționalei simțim un sentiment aparte, pentru că echipa națională e în vitrina noastră de lux.

Dar și tricoul lui Galatasaray e important, e o istorie de 4 ani de zile. Coincide cu cea mai bună perioadă din istoria clubului. Despre meciul de diseară, să nu aveți așteptări prea mari. Când intrăm în teren ne uităm și în buletine. Îmbrăcăm aceleași tricouri, dar nu avem aceeași viteză. Așa că, ușor cu așteptările”, a zis Popescu. 

Mă bucur că Hagi și Popescu au făcut un astfel de eveniment și ne-au chemat și pe noi. Sunt fericit că sunt aici, alături de jucători cu care am făcut performanțe importante, de domnul Hagi și domnul Popescu.

- Mario Jardel

Hagi, Popescu, Ilie și Filipescu se împart 

Gică Hagi, Gică Popescu, Adrian Ilie și Iulian Filipescu vor juca pentru ambele echipe, în calitate de foști fotbaliști la Galatasaray. 

Pentru România vor vor juca fotbaliști care au evoluat la națională în perioada 1995-2023, conform anunțului organizatorilor.

Sper să fie o zi și o seară frumoasă. Ne bucurăm că suntem lângă victimele din Turcia, sper să nu se mai întâmple așa ceva. Sper că și în seara asta Hagi să-mi dea cu mingea în cap, n-am nicio bănuială că nu îmi va da măcar un assist.
- Mario Jardel

Echipele de la România All Stars - Galatasaray Legends:

România All Stars: Prunea/Stelea - Nicoliță/I.Filipescu, Mihali/C. Dulca, Răzvan Prodan / Ghe. Popescu, T. Selymeș / Raț - Sabău, Lupescu, Gâlcă - M. Niculae / I. Ganea, Ad. Ilie - Mutu / Hagi, Fl. Răducioiu/ Marica

Galatasaray legends: H. Inan - Capone/ I. Filipescu, Akyel/ Ghe. Popescu, Korkmaz, Unsal - Davala/Haspolatli, S. Kaya/ Hagi, A. Akman / Atalay - H. Altintop / Kabze, M. Jardel / Karan, E. Penbe / A. Ilie

Citește și:

Dănuț Lupu, condamnat la 7 luni și 10 zile de închisoare cu executare » Prima reacție a ex-dinamovistului

Șoc pentru Dinamo: s-a cerut retragerea licenței de Liga 1! » Gazeta are documentul oficial

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (11)
yellowstone_vs
yellowstone_vs  •  05 Iunie 2023, 01:03
Postat de johny2003 pe 03 Iunie 2023, 02:00

Da pe Didi Prodan, l-a ciuruit burlanu de nu a fost prezent?!

tare prost esti !!

Reconquista
Reconquista  •  04 Iunie 2023, 00:12

Mie nu ! L-am vazut acum o saptamana pe Hagi si mi-a demonstrat ca n-are caracter !

johny2003
johny2003  •  03 Iunie 2023, 02:05
Postat de yellowstone_vs pe 02 Iunie 2023, 21:09

mare antrenor si Anghel Iordănescu ...pfff ..cand era la Rapid juca 1 - 2 - 8-0(atacanti) :)))) avea 3 puncte dupa 12 etape

Mare echipa si rapid! 0-0000-000-000! Rezerve: 0,0,0,0,0! ZERO BARAT, pe linie! Mai ales la suporteri!)))))))

Vezi toate comentariile (11)
Comentează