GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  RUSIA 2018 ŞI QATAR 2022

Rusia 2018 şi Qatar 2022 » Vezi cum au votat membrii Comitetului Executiv al FIFA!

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 decembrie 2010 00:00

Pentru organizarea Campionatului Mondial din 2018, candidatura Angliei nu a intrat în turul secund, iar lupta finală s-a dat între Rusia, Olanda/Belgia şi Spania/Portugalia. Cei care au votat în primul tur cu Anglia au mers în turul secund pe mîna Rusiei.

FIFA a informat cum s-a realizat votarea în prima rundă. Anglia a primit două voturi, Olanda/Belgia patru, Spania/Portugalia şapte şi Rusia nouă. În turul secund Olanda/Belgia au obţinut două voturi, candidatura Iberică şapte, iar cîştigătoare Rusia, 13.

Pentru stabilirea ţării care va organiza Mondialul din 2022 au fost necesare patru runde de votare. În prima rundă a fost eliminată Australia, care a avut doar un vot, Japonia şi SUA au obţinut cîte trei, Coreea de Sud patru şi Qatar 11. În runda a doua, Japonia a fost eliminată după ce a strîns doar două voturi, Coreea de Sud şi SUA cîte cinci, iar Qatar 10.

Coreea de Sud cu cinci voturi a fost eliminată în a treia rundă. SUA a obţinut şase şi Qatar 11. În ultima fază, Qatar a cîştigat detaşat cu 14 voturi faţă de cele 8 ale SUA.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
dragos_efrim
dragos_efrim  •  03 Decembrie 2010, 14:33

in runda a doua Qatar a avut doar 10 voturi, cu unul mai putin decat in prima? foaarte ciudate caile domnului Blatter...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează