GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  CUPA COCA-COLA

S-a încheiat spectacolul de la Cupa Coca-Cola! LPS Cluj și Colegiul Feroviar "Mihai I" merg pe Wembley

Articol de GSP - Publicat luni, 05 iunie 2017 11:46

Cupa liceelor Coca-Cola s-a încheiat cu un spectacol în Parcul Tineretului. Poveştile continuă. Fetele de la LPS Cluj şi băieţii de la Colegiul Feroviar ”Mihai I” Bucureşti sunt campionii ediţiei 2017 a competiţiei.

Din peste 564 de echipe aliniate la start, au rămas doar 12. Din peste 8.400 de jucătoare şi jucători înscrişi, au rămas doar doi: MVP-urile celor două finale mari, la fete şi la băieţi.

Ediţia de anul acesta a Cupei liceelor Coca-Cola a adus confirmări, nume proaspete pe harta fotbalului şi, ca de obicei, premii-surpriză. Câştigătorii vor merge într-o excursie la Londra, unde vor face turul stadioanelor de legendă ale metropolei.

Bronz spectaculos

Ultimul act al turneului a transformat Parcul Tineretului din Capitală într-o inimă care bate pe muzică, la îndemnul antrenorilor. Meciurile disputate în sistem grupe, sâmbătă, au stabilit careul de aşi al competiţiei. În premieră, pe lângă finalele mari, s-au disputat şi duelurile pentru bronz.

Programul zilei de duminică a fost deschis energic de finala mică la fete, între echipa de la "Elie Radu", din Bucureşti, şi cea a Liceului Tehnologic Nr. 1 din Alexandria. Ploaia de goluri a descurajat ploaia care pândea să cadă din cer. Cu un joc excelent pe contre, fetele din Teleorman au câştigat lejer, elegant, scor 9-4.

Atacantul Silvia Necula a marcat de şase ori, un număr respectabil şi pentru un golgeter de futsal. Bucureştencele au reuşit totuşi să salveze impresia artistică, printr-un gol-bijuterie, din călcâi.

"Sfinţii" urcă pe podium

Când a început finala mică a băieţilor, ceaţa marină a dimineţii se risipise, se ridicase capacul de nori. Vreme perfectă pentru fotbal. În tribune, nu aveai loc să pui o sticlă de suc. Trupa de la "Sf. Pantelimon" din Bucureşti a avut mult de furcă, aproape ca la teză, până a găsit breşa în apărarea Colegiului Naţional Bănăţean.
Nu s-au înscris multe goluri, dar meciul a avut intensitate de la un capăt la altul. Cu un minut înainte de final, "sfinţii" au izbutit să dea golul victoriei, 3-2. Apoi au numărat secundele în propriul careu, sub asediul încăpăţânat al timişorenilor.

Meciul campioanelor

După o pauză muzicală, animată de majorete, a venit ora finalei mari la fete. Două veterane ale competiţiei, echipa LPS Cluj şi echipa Liceului Tehnologic Auto Craiova, s-au duelat cu trofeul pe masă. Un clasic al finalelor Cupei Coca-Cola, aşadar.

Clujencele au continuat marşul triumfal din grupe şi au deschis scorul după câteva minute. Apoi, practic, au fost de neoprit. Jucătoarele din Craiova au apucat să înscrie abia în repriza a doua, la insistenţele antrenorului şi încurajate de public.

Aruncătoarea de suliţe şi baloane

Portarul LPS Cluj, Larisa Zirbo, a privit tacticos, cu ochelarii pe nas, cum colegele ei zburdă în careul oltencelor. Pe lângă degajările precise de mingi, Larisa e specialistă şi în aruncat suliţe, la secţia de atletism a LPS Cluj.

MVP-ul finalei fetelor a fost Maria Damian, sufletul atacului. 11-2 a fost scorul care le-a adus elevelor lui Teodor Papuc coroana de regine ale turneului.

Iar mingea de la Euro merge la...

Mihaela Ciolacu, "pătrarul" ardelencelor, se află la a treia finală de Cupa Coca-Cola. Şi la al doilea trofeu. Ea a fost aleasă MVP-ul tuturor meciurilor din faza finală a Cupei Coca-Cola şi a fost recompensată cu un premiu de colecţie: mingea folosită în meciul Franţa – România, de la Euro 2016.  MVP-urile din finalele mari au fost premiaţi şi de către Primăria Bucureşti.

Un portar la punctul cu var

Când încă se mai auzeau ecourile concertului Carla’s Dream, a început finala băieţilor. Galopul de sănătate din faza grupelor îi recomanda drept favoriţi pe elevii de la "Saligny", din Ploieşti. Dar "feroviarii" bucureşteni şi-au pus ambiţia la bătaie şi au deschis scorul, după cinci minute de joc, prin Florin Haită.

Apoi echipa de la Colegiul "Mihai I" şi-a impus ritmul, în uralele părinţilor şi colegilor de clasă din tribune. Câteva neatenţii au fost de-ajuns însă pentru ca ploieştenii să recupereze şi apoi să egaleze din penalty, înainte de pauză. Penalty executat de portarul Cristian Troilă, cu un şut de zece plus.

Repriza a doua a început de la scorul 2-2. "Feroviarii" au menţinut pressingul, dar "Saligny" a revenit în joc mai bătăioasă. Au apărut cartonaşele, şi de o parte, şi de alta. Meciul a continuat de la egal la egal, îndârjit.

A trecut acceleratul!

Când părea că sunt inevitabile prelungirile, bucureştenii au recuperat o minge, respinsă neglijent de apărarea adversă, şi Alexandru Jianu a înscris, cu un şut fulgerător, la colţul lung, golul victoriei.

Festivitatea de premiere a tras cortina de confetti şi de urale peste ediţia 2017 a Cupei Coca-Cola. Pentru fetele de la LPS Cluj şi băieţii de la "Mihai I", aventura continuă, din curtea şcolii în Parcul Tineretului şi de aici pe iarba verde de pe Wembley.

Finala mică

Fete:  Liceul Tehnologic Nr. 1 Alexandria – Colegiul Tehnic "Elie Radu" Bucureşti 9-4

Băieţi: Colegiul "Sf. Pantelimon" Bucureşti – Colegiul Naţional Bănăţean Timişoara 3-2

Finala mare

Fete

LPS Cluj - Liceul Auto Craiova 11-2
Au marcat:
Maria Damian (3 goluri), Oana Negrea (4 goluri), Teodora Meluţă (2 goluri), Mihaela Ciolacu (o dată), Irinuca Rus (o dată) / Mihaela Stan, Elena Beia

LPS Cluj: Larisa Zirbo, Ciolacu Mihaela, Maria Damian, Teodora Meluţă, 11. Oana Negrea, Irinuca Rus
Antrenor: profesor Teodor Papuc

Liceul Auto Craiova: Roxana Rotaru,Genoveva Roşie, Ionela Streche, Mihaela Stan, 9. Elena Beia, Cristina Vâlceanu, Ligia Sorescu, Elena Dinu, Amalia Bobirneci,Anuşca Stefanovici Antrenor: profesor Petrişor Bondrea

Băieți

Colegiul Tehnic Feroviar "Mihai I" Bucureşti - Liceul Tehnic "Anghel Saligny" Ploieşti 3-2
Au marcat: Florin Haită, Cristian Troilă, Alexandru Jianu / Cătălin Pahonțu, Valentin Ursu

Colegiul Tehnic Feroviar "Mihai I" Bucureşti: Dragoş Dobre, Cristian Troilă, Daniel Barbu, Cătălin Mierlici, Ionuţ Pădineanu, Iulian Ciubotaru, Costel Dumitru, Alexadru Jianu, Adrian Plie, Alexandru Tudor, Alexadru Diţu, Constantin Duşa, Florin Iordache, Florin Haită, Ghinea Pon Antrenor: profesor Valentin Soare
Profesor: Soare Valentin

Liceul Tehnic "Anghel Saligny" Ploieşti: Narcis Nedelcu, Cătălin Pahonţu, Robert Ion, Alexandru Mihăilă, Daniel Panait, Valentin Ursu, Marian Brumariu, Stelu Costache, Costin Fierar, Laurenţiu Vasile, Ionuţ Vartolomei, Florin Jula
Antrenor profesor : Mihai Romeo Ştefan

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează