GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  CALENDAR

Ce ne așteaptă în 2021 » Cele mai importante evenimente pentru sportul românesc

Anul 2021 este unul plin pentru sportul românesc. Jocurile Olimpice de la Tokyo, reportate din cauza pandemiei de coronavirus, vor fi în centrul atenție.
Anul 2021 este unul plin pentru sportul românesc. Jocurile Olimpice de la Tokyo, reportate din cauza pandemiei de coronavirus, vor fi în centrul atenție.

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 ianuarie 2021 21:49 / Actualizat vineri, 01 ianuarie 2021 21:54

Anul 2021 este unul plin pentru sportul românesc. Jocurile Olimpice de la Tokyo, reportate din cauza pandemiei de coronavirus, vor fi în centrul atenție. 

2020 este un an de dat uitării pentru sportul românesc. Performanțele notabile au fost rare, obținute în sporturile individuale, de Simona Halep, Anamaria Brânză, Larisa Iordache sau Larisa Coman. Cele mai iubite echipe naționale, cea de fotbal și cea de handbal feminin, au dezamăgit. Se pot revanșa însă în 2021.

Jocurile Olimpice: România vrea să spele imaginea de la Rio 

România a participat la ediția precedentă a Jocurilor Olimpice, de la Rio, cu 97 de sportivi. A obținut o medalie de aur, una de argint și una de bronz. 

  • Competiția de la Tokyo este programată în perioada 23 iulie 2021 - 8 august 2021
  • Delegația „tricoloră” numără deja 37 de calificați, conform COSR. Lor li se adaugă componenții echipei de fotbal
  • Aceasta va fi completată în lunile care urmează. Cele mai multe dintre discipline nu și-au decis încă participanții.
Ce ne așteaptă în 2021 » Cele mai importante evenimente pentru sportul românesc

Handbal: Jocurile Olimpice și Mondialul, misiuni dificile

Naționala de handbal feminin a României a dezamăgit la Campionatele Europene din luna decembrie. A încheiat pe locul 12, dar nu are timp de lamentări.

  • Între 19 și 21 de martie, Cristina Neagu și compania își vor juca ultima șansă pentru un bilet la Jocurile Olimpice, într-un turneu cu Norvegia, Muntenegru și Thailanda
  • În luna aprilie, „tricolorelor” trec din nou la treabă. Vor disputa „dubla” de baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2021, organizat de Spania. Adversara nu este cunoscută
  • Naționala de handbal masculin are și ea o șansă importantă să ajungă la Campionatul European, dintr-o grupă cu Suedia, Muntenegru și Kosovo. Primele două formații se califică, iar „tricolorii” au luat o opțiune serioasă. După eșecul din Suedia, au obținut o victorie vitală cu Muntenegru, principala rivală pentru locul secund, scor 36-27
  • La nivel de club, CSM București este ca și calificată în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor la handbal feminin. SCM Rm. Vâlcea e ultima în grupa sa, cu șanse mici de a merge mai departe.
Ce ne așteaptă în 2021 » Cele mai importante evenimente pentru sportul românesc

Tenisul vrea încă o medalie la JO

România a terminat anul 2020 cu 5 jucătoare în prima sută mondială și cu 4 titluri câștigate. Trei dintre ele au fost obținute de Simona Halep, iar celălalt de Patricia Țig. 

  • Jocurile Olimpice reprezintă principalul obiectiv al Simonei Halep în acest an. Ea vrea să participe în toate cele 3 probe, simplu, dublu feminin și dublu mixt.
  • România ar mai putea avea reprezentante pe tabloul feminin. Criteriile care permit calificarea sunt: o poziție între primele 56 de jucătoare ale lumii la data de 7 iunie 2021 și participarea la un eveniment din Fed Cup în ultimii 4 ani. Patricia Țig, Ana Bogdan și Irina Begu păstrează șanse.
  • Horia Tecău și Florin Mergea, medaliați cu argint la precedenta ediție, ar putea evolua din nou împreună.
Ce ne așteaptă în 2021 » Cele mai importante evenimente pentru sportul românesc

An plin pentru reprezentativele de fotbal 

Mirel Rădoi și Adrian Mutu, selecționerii primelor două reprezentative ale României, vor avea un an mai plin ca niciodată. 

  • Naționala lui Mirel Rădoi debutează în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022 la finalul lunii martie. Face parte dintr-o grupă cu Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein, iar deznodământul va fi aflat în noiembrie. Programul complet AICI!
  • Echipa de tineret s-a calificat la al doilea turneu final european consecutiv. Competiția se desfășoară după un program inedit. Faza grupelor va fi în perioada 23-31 martie, iar meciurile eliminatorii între 31 mai și 6 iunie
  • La Jocurile Olimpice, România va fi reprezentată de naționala U23, cu 3 fotbaliști peste limită acceptați. Turneul de la Tokyo se desfășoară între 23 iulie și 8 august
  • Naționala U19 participă și ea la un Campionatul European, din calitate de țară gazdă. Competiția ar trebui să se desfășoare în perioada 30 iunie - 13 iulie.
Ce ne așteaptă în 2021 » Cele mai importante evenimente pentru sportul românesc

Echipele de club, misiune imposibilă

2021 este anul în care debutează noua competiție europeană între cluburi, UEFA Conference League. Cum vor fi afectate formațiile din Liga 1: 

  • Campioana României va începe ca și până acum, în preliminariile UEFA Champions League și va fi nevoită să treacă de 4 tururi pentru a ajunge în grupe.
  • Campioana e singura care poate juca în Europa League, dacă va fi eliminată în preliminariile UCL.
  • Locurile 2, 3 și câștigătoarea Cupei României vor merge în preliminariile Europa Conference League, al treilea eșalon al fotbalului european. Toate vor intra în competiție în turul 2 preliminar și vor trebui să treacă de 3 adversari pentru a ajunge în grupe.

Alte evenimente majore pentru sportul românesc în 2021: 

  • Campionatele Mondiale de Gimnastică de la Kitakyushu, Japonia: 18 octombrie  24 octombrie
  • Campionatul European de volei feminin: România e printre țările organizatoare, dar o dată oficială încă nu a fost stabilită
  • Benjamin Adegbuyi este al doilea pretendent la titlul greilor din Glory. Are șanse mari pentru o luptă la centură, în funcție de rezultatul luptei Rico Verhoeven vs Jamal Ben Saddik.

Cele mai tari 20 de imagini din sport pe 2020: pierderi imense, impactul coronavirus, victorii de răsunet

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (2)
bazinga
bazinga  •  02 Ianuarie 2021, 12:37

N-o sa fie nici un EURO sau OLIMPIADA ! Va fi mai rau decat in 2020, trebuia sa acceptam crunta realitate !

pigforever2
pigforever2  •  01 Ianuarie 2021, 22:15

CEL mai IMPORATANT EVENIMENT = Desfiintarea/Disparitia clubului DINAMO. Bravoooooooooooo!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close