GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  FILM

Susţinut de sportivi » Filmul "Poziţia copilului" a fost susţinut de marii campioni la Berlinală

Ivan Patzaichin alături de afişul filmului. +1   FOTO
Ivan Patzaichin alături de afişul filmului.

Articol de - Publicat luni, 18 februarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 17 februarie 2013 19:09

Filmul "Poziţia copilului", care a cîştigat premiul Ursul de Aur la festivalul de la Berlin, a fost sprijinit şi de cîţiva dintre cei mai cunoscuţi sportivi.

Sîmbătă, cinematografia românească a strălucit încă o dată, după ce filmul "Poziţia copilului", regizat de Călin Peter Netzer, a primit trofeul Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la cea de-a 63-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Înaintea decernării trofeelor, cîţiva sportivi sau foşti tricolori au pozat pentru o campanie de susţinere a filmului lui Călin Peter Netzer. Printre ei, Laura Badea, Ana Brânză, Alina Dumitru, Leonard Doroftei, Ivan Patzaichin, Corina Ungureanu, Diana Mocanu, Alin Moldoveanu, dar şi jurnalistul sportiv Cristian Ţopescu.

Pelicula surprinde relaţia dintre o mamă autoritară şi fiul ei, om în toată firea. Este un film despre dezavantajele sufocării copiilor prin dragoste, care vorbeşte, în acelaşi timp, şi despre oamenii cu bani din România, dar şi despre corupţie şi trafic de influenţă.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează