GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  CAZUL MĂRGĂRITESCU

Tanju Colak, Gheata de Aur in '88, a facut puscarie pentru trafic cu masini in '94

Tanju Colak
Tanju Colak

Articol de - Publicat miercuri, 20 aprilie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 20 aprilie 2011 12:08

Scandalul în care au fost implicaţi Mărgăritescu şi Cristi Munteanu l-a readus, involuntar, în memoria fanilor din România.

Tanju Colak a explodat în 1985, pe vremea cînd evolua la Samsunspor. Imediat, cei de la Galatasaray au pus ochi pe el, fiind transferat la Istanbul. A devenit golgeterul ligii turce în sezonul 1987 - 1988, cu 39 de reuşite, cucerind şi "Gheata de Aur". A trecut la Fener, a stabilit record după record, a prins 31 de meciuri şi la echipa naţională, retrăgându-se, în 1994, de la Istanbulspor.

În ianuarie 1994, cînd Colak îl depăşise, ca prolificitate, pe Metin Oktay, "Regele neîncoronat" al fotbalului turc, ziarele au explodat. Tanju fusese condamnat la patru ani şi opt luni închisoare pentru că încercase să vîndă, personal, un Mercedes Benz, ultimul răcnet, deşi acesta fusese furat cu zece zile înainte dintr-o parcare din Ankara. Mai mult, se demonstrase că fostul atacant cunoştea provenienţa maşinii şi că făcea parte dintr-o reţea bine pusă la punct.

Dacă opinia publică a fost surprinsă de gestul său, nu la fel s-au petrecut lucrurile cu germanul Sepp Piontek, antrenorul naţionalei otomane între 1990 - 1993. "Nu m-am mirat. Într-o zi, Tanju a venit la antrenamente cu un pistol. L-am întrebat dacă nu cumva a luat-o razna, dar mi-a spus că nu, că dorea să se apere de mafie. Abia după ce a fost judecat, mi-am dat seama cît era de implicat!"

A jucat contra Stelei, în 1989

În primăvara lui 1989, pe stadionul "Ghencea", Tanju Colak a evoluat în partida Steaua - Galatasaray, 4-0, în semifinalele Cupei Campionilor Europeni. În afara faptului că a primit un cartonaş galben, Tanju nu a prea ieşit la rampă, trupa lui Mustafa Denizli fiind eliminată cu scorul general de 5-1.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează