GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  BRAZILIA

Tragedia lui Chapecoense, explicată și pe ințelesul copiilor » O poveste a fost creată pentru a-i cinsti pe cei dispăruți

Articol de Alexandru PavelJURNALISPORT - Publicat marti, 27 decembrie 2016 14:27

Accidentul aviatic din Columbia de luna trecută, care a provocat moartea a 71 de persoane, în mare parte jucători și oficiali ai clubului brazilian de fotbal Chapecoense, a îndurerat întreaga planetă.

Oficialii formației, care au avut norocul de a scăpa de cumplita tragedie, s-au gândit acum să-i omagieze pe cei dispăruți, printr-o bandă desenată.

Această poveste, scrisă de Alessandra Lara Zuanazzi Seidel, a apărut în revista lunară dedicată clubului brazilian, care nu a mai apucat să joace în finala Copei Sudamericana, în ceea ce trebuia să fie cel mai important meci din istoria clubului brazilian.

”A fost modul nostru de a onora ofițerii de presă ai clubului dispăruți în această tragedie. Ne-am întâlnit la o ședință și am stabilit ca povestea să fie spusă din această perspectivă, chemarea de a juca în cer”, a declarat Seidel, autoarea benzii desenate.

Povestea este dedicată în special celor mai mici fani ai lui Chapecoense și este ușor de citit, fiind explicată pe înțelesul tuturor. ”Dumnezeu a chemat echipa la un campionat în cer”, este ideea principală a acestei mici istorisiri.

”Am vrut să uităm un pic de tragedie. Și mai mult decât atât, ne-am dorit să ne amintim de calitățile și de amintirile frumoase pe care le avem alături de acești oameni. Noi, cei care am rămas, trebuie să-i prețuim”, a concluzionat creatoarea poveștii, membru în departamentul de comunicare al clubului Chapecoense.

surse: adnradio.cl, globoesporte.globo.com, zerohora.com.br, gazetaweb.globo.com

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează