GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DECES

Tragedie: Fernando Ricksen a murit la 43 de ani » Suferea din 2013 de scleroză laterală amiotrofică

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 septembrie 2019 15:14

Fernando Ricksen, fost fotbalist olandez la Fortuna Sittard, Alkmaar, Glasgow Rangers şi Zenit, a murit azi, la 43 de ani, după o suferință dură. 

„Rangers anunță cu tristețe că fostul jucător Fernando Ricksen a murit în această dimineață. Gândurile noastre se îndreaptă spre soția și fata lui”, a fost comunicatul scoțienilor. 

În 2013, Ricksen a fost diagnosticat cu ALS, scleroză laterală amiotrofică, iar medicii i-au spus că, în medie, cei atinși de această cruntă maladie mai trăiesc trei ani. Dar a trăit șase, chiar dacă în ultimii ani a stat cu masca de oxigen pe față zece ore pe zi și ajunsese să cântărească 38 de kilograme.  

12 trofeea cucerit Ricksen cu Alkmaar, Glasgow Rangers și Zenit, inclusiv Cupa UEFA și Supercupa Europei cu echipa rusă (2008)

Cei suferinzi de ALS, o boală incurabilă care se manifestă prin afectarea anumitor celule nervoase ale creierului și măduvei spinării, își pierd, treptat, controlul asupra mâinilor și picioarelor. Și ajung, în cele din urmă, complet paralizați. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează