Articol de GSP - Publicat luni, 11 februarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 11 februarie 2013 11:06

Mai sunt doar câteva zile pînă la startul uneia dintre cele mai mari competiţii sportive organizate vreodată în România. Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) se va desfăşura între 17 şi 22 februarie la Braşov, Râşnov şi Predeal.

Aprinsă la Atena şi adusă la Bucureşti cu o aeronavă specială acum o săptămînă, torţa olimpică a fost escortată de 4 maşini Renault în drumul ei către sediul COSR. Sîmbătă, însoţită iarăşi de maşini Renault, torţa a fost “scoasă la plimbare” prin Bucureşti, 70 de oameni purtînd-o de-a lungul unui traseul lung de 15 kilometri.

Primul care a alergat cu torţa a fost marele Ivan Patzaichin, apoi ea a trecut prin mîinile multor campioni (Laura Badea, Marius Urzică, Gabi Szabo, Sandra Izbaşa, Camelia Potec, Alina Dumitru, Marian Drăgulescu, Roxana Cocoş, Alin Moldoveanu, Georgeta Andrunache, Otilia Bădescu etc). Flacăra a făcut trei opriri pe traseu: la Guvern, la Cotroceni şi la Palatul Parlamentului. “Predarea flăcării olimpice este un simbol. Înseamnă continuitate, respect, demnitate, toleranţă, fair-play”, a spus preşedintele Băsescu în discursul său.

De duminică, 10 februarie, torţa este la Braşov, adusă aici de maşini Renault. “Ne bucurăm să putem sprijini acest eveniment de amploare. Cum românii sunt foarte pasionaţi de sporturi şi urmăresc de fiecare dată cu emoţie Jocurile Olimpice, credem că se bucură mult să vadă Torţa Olimpică atât de aproape de ei”, a declarat Thomas Dubruel, Director General Renault Commercial Roumanie.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”