GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  UEFA

UEFA pregătește reforma Champions League » Schimbări majore preconizate! Echipele mici afectate

Sursa foto: Guliver/GettyImages
Sursa foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 24 martie 2016 16:10

Conducerea UEFA ia în calcul schimbări importante în ceea ce privește sistemul în care se desfășoară Champions League, din cauza nemulțumirii manifestate de marile cluburi europene.

Competiția ar urma să aibă doar două grupe de opt echipe, în loc de opt grupe de patru echipe. Fiecare echipă ar uma să joace câte 14 meciuri, după sistemul fiecare cu fiecare, iar câștigătoarele grupelor ar urma să joace finala. 

De asemenea, se dorește introducerea mai multor meciuri de calificare pentru ca numărul echipelor care ajung în grupele UCL să fie redus de la 32 la 16. 

Ești de acord cu schimbările pregătite de UEFA pentru UCL?

DA, actualul format e plictisitor
NU, vor afecta competiția

Forul european discută și înființarea unei a treia competiții europene, pe lângă UCL și EL, în care ar fi implicate echipele din țări care nu obțin calificarea în grupele celor două competiții. O astfel de competiție a fost Cupa UEFA Intertoto, care a avut loc în perioada 1995-2009.

Eventualele schimbări ale formatelor din competițiile europene vor fi anunțate înainte de începutul sezonului viitor, însă nu vor fi aplicate până în sezonul 2017/2018.

Echipele mari sunt nemulțumite

Cluburile mari se plâng de faptul că în faza grupelor au loc multe dueluri neatractive pentru public și motivează că echipe din urna a patra valorică, precum BATE Borisov, Macabi Tel Aviv sau Astana nu oferă confruntări interesante pentru fani.

"Champions League pierde audiență în ultima vreme - uitați-vă la meciuri precum Barcelona vs Bate Borisov. Așa că se poartă discuții despre cum poate fi schimbat sistemul pentru a fi mai multe meciuri relevante, astfel încât sistemul grupelor care va fi adoptat în viitor să asigure mai multe meciuri interesante și mai puține neinteresante. Este o conversație lungă, UEFA este implicată și există presiune din partea cluburilor europene să fie schimbat formatul, iar UEFA este de acord, deoarece din punct de vedere comercial (n.r. actualul sistem) nu funcționează suficient de bine", a declarat o sursă citată de The Telegraph.

Asociația Europeană a Cluburilor, care reprezintă 200 de echipe, a anunțat deja că lucrează cu UEFA pentru implementarea unui nou format în Champions League. Președintele Asociației, Karl-Heinz Rummenigge, a sugerat că echipele de top ar trebui să beneficieze de calificare directă.

Dezechilibrul vine din Premier League

Prețurile drepturilor de televizare din Premier League au creat o situație bizară. Astfel, câștigarea Champions League, recompensată cu aproximativ 50 de milioane de lire, ar valora mai puțin decât un titlu în Premier League, performanță ce va fi răsplătită din sezonul viitor cu până la 150 de milioane de lire. Mai mult decât atât, până și cele mai slab cotate formații din Premier League vor avea câștiguri de până la trei ori mai mari decât echipe importante din alte campionate, precum Sevilla.

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (55)
ftwraku
ftwraku  •  27 Martie 2016, 10:06
Postat de sorin_y pe 26 Martie 2016, 13:53

asa la prima vedere pare negativ dar daca stai sa te gandesti ce rost are sa joci in grupele CL daca nu esti o formatie competitiva. Ori meriti sa joci acolo si te califici eliminand echipe de pe locurle 3-4 din Spania sau Anglia ,ori mergi in europa league. Si la formatul asta premile o sa se schimbe simtitor mai bine de dublu cat se primea acuma pentru o calificare in grupe. In formatul actual e ca si cum ai lua un elev mediu si l-ai baga in aceasi clasa cu olimpicii ca sa nu fie numai olimpici in clasa.

Da,pt marketing mai ales pe termen scurt si mediu o sa fie mai bine. Dar pe termen lung nu cred. Competitia isi va pierde sensul si usor-usor Europa centrala si de est nu o sa mai fie asa interesata de o competitie unde joaca doar cele din vest. DEJA au incercat ceva Platini cu acel FAIR PLAY financiar,PENTRU CA FOTBALUL isi cam pierde identitatea. Ok,merge acum ca ii prosteste pe copii si pe tantalai,dar este posibil ca fotbalul sa isi piarda sclipirea. UCL este DEJA o competitie pt 7-8echipe,ce mai vrei.... Pe vremuri nu prima marketingul,si competitia era mai echilibrata,de aia si esticii in perioada aia au castigat trofelul de 2 x. Decat ca nu era televiziunea atat de dezvoltata,dar fotbalul atragea mai mult interes atunci,stadioanele erau pline,si nu doar cele de la Real,Barca,Bayer si inca 3-4echipe. Problema este decalajele dintre campionate si exista o solutie,dar trebuie gandita bine si pe termen lung. Pentru asta ar trebui crescut numarul de jucatori din propria tara. Adica ,esti Real,ai 5spanioli in echipa,dintre care 2 formati de tine. Inainte era mai frumos fotbalul,era rivalitatea intre tari chiar si in Cupa Campionilor.De aia gazetarii mai vechi,iti pot spune la povesti din astea interesante din vremea respectiva. Si atunci erau straini,dar numarul lor era limitat,vezi Milan si tripleta de aur. Ok,nu zic sa ajungi din nou la sistemul acela doar cu 3 straini,dar 5 titulari din alta tara mi se pare suficient...Parerea mea...

mal.
mal.  •  26 Martie 2016, 16:19

De când n-a mai câștigat Steaua/FCSB un meci in UCL? Câte puncte a făcut la ultimele participări? Chiar face asta 20 milioane la fiecare acces in grupe?

merace
merace  •  26 Martie 2016, 16:08

Champions League ar trebui sa fie o competitie cum era Cupa Campionilor Europeni, adica doar pentru campioanele nationale. Treptat, devine o competitie la care cateva tari cu cluburi mai bogate sunt avantajate constant.

Vezi toate comentariile (55)
Comentează