GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PERCHEZIȚII

UPDATE Cristi Borcea a fost ridicat de procurori și dus la audieri de DIICOT! A plătit cauțiune pentru a fi eliberat!

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 noiembrie 2018 22:48

Procurorii DIICOT au efectuat azi mai multe percheziții domiciliare, între care și la Cristian Borcea (48 de ani), fostul șef dinamovist, anunță Mediafax. Acesta a fost ridicat de procurori în acestă după-amiază și lăsat să plece după ce a plătit o cauțiune de două milioane de lei. 

update

Conform Digi 24, Cristi Borcea a plătit o cauțiune de două milioane de lei pentru a putea fi lăsat să plece acasă, adică aproximativ 500.000 de euro. Fostul conducător al lui Dinamo a fost audiat mai multe ore de procurorii DIICOT în cursul zilei de vineri.

update

Conform Libertatea, Cristi Borcea a fost ridicat în această după-amiază de procurori și dus la audieri de DIICOT! 

Fostul finanțator dinamovist e bănuit că făcea parte dintr-o rețea de evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul în acest dosar fiind unul imens, 40 de milioane de lei, adică 8,5 milioane de euro. Contactat de Libertatea, Cristi Borcea a spus doar: "No comment".

Știrea inițială

Cauza vizează destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în evaziune fiscală și spălare de bani, anunță sursa citată.

Procurorii au efectuat 24 de percheziții în București, Ilfov, Brăila și Constanța. Între membrii grupului infracțional se numără și Borcea, conform unor surse apropiate anchetei. Prejudiciul este de aproximativ 40 de milioane de lei (8,5 milioane de euro).

Grupul infracțional a acționat în perioada ianuarie 2010-octombrie 2013. Conform sursei citate, au existat circuite fictive de tranzacționare între societăți și persoane în scopul înregistrării în contabilitate de cheltuieli nereale.

Potrivit Agerpres, grupul infracţional organizat a fost constituit de către Vitalie Burcă, Dmitriy Grigoryev (fost vicepreşedinte şi Chief Financial Officer al Rompetrol Group) şi Sergey Vassilyev. Activitatea acestuia a fost sprijinită de Zhakenov Askar (fost Chief Information Officer al Rompetrol Group), Marius Andrei Jubleanu, Victor Andrei Maria, Dumitraş Ruslan şi Valeriu Muntean.

Comunicat DIICOT

”Astăzi, polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – I.G.P.R. și ai Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Stuctura Centrală, efectuează 24 de percheziții, în municipiul București și în 3 județe, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

La data de 2 noiembrie a.c., polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – I.G.P.R. și ai Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Centrală, efectuează 24 de percheziții, în municipiul București și în județele Ilfov, Brăila și Constanța, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Cercetările efectuate au relevat faptul că grupul infracțional ar fi acționat coordonat, în perioada 2010-2013, pe două circuite fictive de tranzacționare, dezvoltate în jurul unui nucleu comun de societăți/persoane, în scopul înregistrării în contabilitate de cheltuieli nereale, ce ar fi avut drept rezultat denaturarea masei impozabile, cu consecința sustragerii de la plata unor taxe și impozite către bugetul de stat, precum și în scopul spălării sumelor de bani astfel rezultate, prin intermediul unor contracte fictive de prestări servicii, comision, achiziții nereale sau transferuri financiare interne/externe.

În lanţul evazionist, ar fi fost folosite, pe paliere diferite, mai multe societăţi comerciale cu un comportament fiscal disimulat de tip fantomă, iar sumele de bani ar fi fost transferate succesiv prin conturile respectivelor societăţi, în scopul spălării acestora.

Preudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la 40.000.000 de lei” Comunicat DIICOT

Fostul patron al lui Dinamo, Cristi Borcea, a fost eliberat condiționat din închisoare în luna iulie a acestui an. Acesta a fost condamnat la 6 ani și 4 luni de închisoare în luna martie a anului 2014 în Dosarul Transferurilor, alături de alți 7 oameni importanți din fotbalul românesc.

SENTINŢELE ANUNŢATE ÎN DOSARUL TRANSFERURILOR:

George Copos - 3 ani şi 8 luni cu executare
Mihai Stoica  - 3 ani şi 6 luni cu executare
Cristi Borcea - 6 ani şi 4 luni cu executare
Ioan Becali - 6 ani şi 4 luni cu executare
Victor Becali  - 4 ani şi 8 luni cu executare
Jean Pădureanu  - 3 ani şi 4 luni cu executare
Gică Popescu  - 3 ani, o lună şi 10 zile cu executare
Gigi Neţoiu  - 3 ani şi 4 luni cu executare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (30)
capca1
capca1  •  03 Noiembrie 2018, 04:02

L-au scos pe cauțiune că să nu mai lase însărcinată, în pușcărir, pe cine știe ce fufă !

vlad.dracul.
vlad.dracul.  •  03 Noiembrie 2018, 00:29

Locul lui *** este "acolo", la brutărie.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

otelul88
otelul88  •  03 Noiembrie 2018, 00:15

Gigi Becali lipseste din lista ?

Vezi toate comentariile (30)
Comentează